Головна Новини Бізнес тарифи Тарифи на газ в Україні: глава Кабміну зробив заяву
commentss НОВИНИ Всі новини

Тарифи на газ в Україні: глава Кабміну зробив заяву

В уряді розповіли, чи чекати українцям нових цін на газ

19 лютого 2021, 15:01
Поділіться публікацією:

Ситуація з тарифами, зокрема на газ, в Україні поступово вирішується. Про це заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час "Години запитань до Уряду" сьогодні, 19 лютого.

Тарифи на газ в Україні: глава Кабміну зробив заяву

Фото з відкритих джерел

Так, з лютого діє максимально гранична ціна на газ для населення на рівні 6,99 грн за кубічний метр. Така норма збережеться до кінця опалювального сезону. За словами очільника Кабміну,  така ціна є справедливою і газопостачальники її не завищують. За даними Шмигаля, чимало компанії зменшили ціну й на природний газ для населення, спожитий у січні цього року.

Зазначається, що тариф на розподіл знизили до 1,79 грн 13 компаній.

Тримати тарифи на тому ж рівні покликаний меморандум, який підписали уряд та міські голови. За словами прем’єра, документ дозволить не підвищувати ціни на опалення та гарячу воду для населення цього опалювального сезону. Також передбачається, що постачальники тепла матимуть відстрочку оплати за природний газ. Це має унеможливити збої у роботі підприємств, що надають послуги теплопостачання.

Як зазначив Шмигаль, зараз триває робота щодо запуску річних продуктів від газопостачальних компаній, які варто очікувати вже цієї весни.

"Тоді споживачам буде зрозуміло, скільки вони будуть платити влітку, взимку, навесні", — сказав глава уряду.

Нагадаємо, загострюється протистояння Коболєва та Вітренка. Експерти розповіли, що буде з цінами на газ в Україні та пояснили, чи можна продавати газ українцям за собівартістю видобутку українського блакитного палива.

Як повідомлялося, експерт розповів, які фактори впливають на ціни на АЗС України. Аналітик зробив прогноз, як може подорожчати бензин і дизпаливо вже найближчим часом.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Олег

19 лютого 2021, 16:56

Програма Нафтогазу 2020 щодо розвитку видобутку газу провалилась через те, що уряд не виконав зобов’язання, які на себе брав. Источник: https://kosatka.media/uk/category/gaz/news/kobolev-obyasnil-pochemu-naftogaz-ne-vypolnil-programmu-2020


Новини