Головна Новини Бізнес тарифи Стало відомо, скільки українці будуть платити за газ з вересня
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, скільки українці будуть платити за газ з вересня

У Нафтогазі повідомили, на скільки зростуть тарифи на газ для населення в Україні з осені

27 серпня 2020, 11:42 comments3693
Поділіться публікацією:

З вересня українці платитимуть за газ майже в 1,5 раза вище, аніж у серпні цього року. Про це йдеться у повідомленні компанії "Нафтогаз України".

Стало відомо, скільки українці будуть платити за газ з вересня

Так, за тарифом "Місячний", побутові споживачі сплачуватимуть за газ 4,7 грн/куб.м з ПДВ, без вартості розподілу (доставки). У серпні ціна становила 3,24 грн/куб.м. Також можна обрати тариф "Річний": ціна газу з 1 по 15 вересня залишиться на рівні 4,73 грн/куб.м., а з 16 по 30 вересня – становитиме 5,24 грн/куб.м. Додамо, що останній тариф передбачає можливість платити за блакитне паливо рівними частинами впродовж року. Тим, хто обере такий вид сплати за паливо, розрахують рекомендований річний об’єм  споживання газу.

Як повідомляють у компанії, причини підвищення тарифів: підняття вартості газу на європейських газових хабах напередодні опалювального сезону. При цьому, в "Нафтогазі" запевнили, що ціни зросли помірно, а підвищення враховує великі запаси палива у вітчизняних підземних сховищах газу.

Раніше повідомлялося, що експерт спрогнозував, до яких цін на газ взимку потрібно готуватися українцям, а також пояснив – чому підвищуються тарифи.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини