Головна Новини Бізнес тарифи Тариф на електроенергію для населення: у Кабміні заговорили про підвищення
commentss НОВИНИ Всі новини

Тариф на електроенергію для населення: у Кабміні заговорили про підвищення

В «антикризовій» програмі Кабмін пропонує переглянути тариф на електроенергію для населення, адже ручне регулювання ринку призвело до падіння цін

29 травня 2020, 17:47 comments1983
Поділіться публікацією:

Кабінет міністрів України планує переглянути тарифи на електроенергію для населення, що має допомогти у подоланні коронакризи. Про це йдеться у Програмі стимулювання економіки для подолання наслідків епідемії COVID-19. Документ опубліковано на сайті Кабміну.

Тариф на електроенергію для населення: у Кабміні заговорили про підвищення

В умовах карантину сектор енергетики зазнає втрат, пов’язаних зі зменшенням споживання промисловістю та населенням, йдеться у документі. Наголошується, що ручне регулювання ринку призвело до падіння цін на ринку електроенергії, а також дефіциту коштів для покриття операційних витрат виробників електроенергії.

В уряді пропонуються подолати ці наслідки за рахунок 3 кроків. По-перше, ліквідувати заборгованість між учасниками ринку – це забезпечить уникнення зупинки підприємств енергетичної галузі та дефолту відновлювальних джерел енергії.

По-друге, слід здійснити стабілізацію оптових цін для забезпечення фінансової ліквідності всіх учасників ринку, яка має забезпечити усіх учасників достатніми коштами для підтримки операційної діяльності.

Й по-третє, зазначається необхідність зміни тарифів. У Кабміні вважають, що поступовий перегляд тарифів для домогосподарств дасть змогу забезпечити фінансову стабільність на ринку.

Крім того, у документі вказаний негативний вплив карантину на ринок. Зокрема, йдеться про падіння споживання енергетичних ресурсів. Так, зупинка економіки внаслідок карантину призвела до скорочення споживання енергоресурсів: споживання електроенергії у квітні скоротилося на 10% в порівнянні з попереднім місяцем.

Нагадаємо, у Кабміні визначили 3 сценарії боротьби з коронавірусом – так звані "середньовіковий", карантинний та адаптований.

Раніше "Коментарі" розібралися у тому, що відбувається на ринку електроенергії України: вірогідність підвищення тарифу і плутанина з "зеленою" енергетикою.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини