Головна Новини Бізнес тарифи У Кабміні розповіли про тарифи на ЖКП на осінь
commentss НОВИНИ Всі новини

У Кабміні розповіли про тарифи на ЖКП на осінь

МВФ не вимагає від України підвищення тарифів

10 червня 2020, 09:31 comments1353
Поділіться публікацією:

Комунальні тарифи в наступному опалювальному сезоні рости не будуть. Про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

У Кабміні розповіли про тарифи на ЖКП на осінь

Як повідомив чиновник, Міжнародний валютний фонд не вимагає підвищувати тарифи для населення — жорсткі вимоги з цього питання відсутні.

"Є прописані дорожні карти тих кроків, які потрібні Україні — антикорупційні речі, виважена грошова бюджетна політика. Щодо якихось змін цін і тарифів — це теж не прописано. Воно і не може бути прописано, це внутрішня справа України", — сказав глава уряду.

Денис Шмигаль також наполягає на тому, щоб ціна на газ для населення була справедливою. При цьому прем'єр уточнив, що ціни на газ, опалення та електроенергію зараз ринкові.

"В тарифах на опалення все ще ціна на газ закладена, наприклад, 6500 гривень. За фактом, ринкова ціна газу сьогодні становить 3200, і не видно перспектив її значного зростання. Чому українці в наступному опалювальному сезоні повинні переплачувати за опалення, якщо в тарифах закладено 6500 грн за газ? Тут виникає запитання у тому, щоб ми ставили справедливу ціну. Якщо ціна падає, то вона повинна падати і для населення в тому числі і в тарифі на опалення", — переконаний Шмигаль.

Як повідомляв портал "Коментарі", Україна не буде підвищувати тарифи на комунальні послуги для населення заради кредиту МВФ. А деякі показники в платіжках, і зовсім, можуть зменшитися. Про це під час програми "Право на владу" розповів міністр фінансів Сергій Марченко.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини