Українські АЗС змінили ціни на бензин і дизельне пальне

Згідно моніторингу, ціни на бензин знизилися

На українських автозаправних станціях роздрібні ціни на бензин знизилися. Однак ціни на автогаз і дизельне пальне зросли. Про це повідомляє "РБК-Україна" з посиланням на розрахунки станом на 23 вересня "Консалтингової групи А-95".

Згідно з даними моніторингу, ціни на бензин А-92 становлять 29,22 гривень за літр (-0,10 гривень), на бензин А-95 - 30,10 гривень за літр (-0,09 гривень), на дизельне пальне - 28,51 гривень за літр (+0,07 гривень), на автогаз - 17,71 гривень за літр (+0,01 гривень).

Haгадаємо, у травні пocтaнoвою Kaбміну булa ввeдeнa мaкcимальна нaцінкa в pозміpі 5 гpивeнь нa бeнзин і 7 гpивeнь за дизeльне пальне.

Раніше видання "Коментарі" писало про те, наскільки справедлива ціна на пальне АЗС і як її можна оптимізувати: Дорогий вельмишановний бензин, або Чому на автозаправках такі високі ціни.

Також сайт "Коментарі" повідомляв, що у червні цього року уряд запропонував заборонити з 2030 року ввезення в Україну бензинових і дизельних автомобілів: у чому підступ і де в результаті перевірки великих київських АЗС були виявлені порушення в пальному Мотта і SUNOIL.