Головна Новини Бізнес тарифи В Україні хочуть регулювати вартість газу — названа єдина ціна
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні хочуть регулювати вартість газу — названа єдина ціна

Державне регулювання цін безпосередньо пов'язано з пандемією коронавірусу і карантинними обмеженнями

13 січня 2021, 15:35 comments1142
Поділіться публікацією:

В Україні хочуть ввести єдину ціну на газ для всіх побутових споживачів. Таким чином почнеться державне регулювання вартості "блакитного палива". Про це на засіданні Кабміну заявив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

В Україні хочуть регулювати вартість газу — названа єдина ціна

В Україні хочуть встановити єдину вартість газу для всіх. Фото із відкритих джерел

Під час виступу чиновник зазначив, що тарифні питання під час пандемії коронавірусу стоять дуже гостро. Більш того — вони знаходяться на контролі президента Володимира Зеленського. Разом з главою держави обговорювалися окремі нововведення, і серед них — держрегулювання ціни на газ.

"Пропонується запровадити в Україні для всіх побутових споживачів державне регулювання ціни на газ на період карантинних обмежень або ж до завершення нинішнього опалювального сезону", — заявив Шмигаль на засіданні уряду.

Можлива ціна газу після впровадження подібних змін — 6,99 гривні за кубометр.

Держрегулювання ціни палива дозволить українцям платити за тепло менше — майже на 30%. Попередньо таку ініціативу Президента Володимира Зеленського обговорили на спеціальній нараді з представниками Кабміну, НКРЕКП, НАК "Нафтогаз України" і багатьма експертами у сфері енергетики.

"Ринкові ціни на сьогодні завеликі, особливо якщо зважати на пандемію. Ми як держава повинні стояти на захисті своїх громадян, а це означає — в економічному плані теж",  переконаний Зеленський.

Разом із цим у прем'єр-міністра заявляють, що розвиток газового ринку в країні не припиниться через присутність єдиної ціни. Але поки ця структура лише формується, уряд буде підтримувати громадян. Саме тому і буде введено держрегулювання.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що ціни на газ в Європі злетіли до небес — чи вплине подібне на український ринок палива.

Також на порталі можна дізнатися, які обіцянки не дотримав Володимир Зеленський щодо тарифів в країні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Peter Doman

13 січня 2021, 16:20

Популістична "ze-маячня" і черговий "розвод" лохів... https://www.facebook.com/peter.doman.10/posts/2810003765995190


Новини