Експерт розповів, хто постраждає від внесення змін до Податкового кодексу

Мета, яку переслідує парламент і уряд - абсолютно незрозуміла

Верховна Рада 265 голосами підтримала 1 липня в першому читанні законопроект №5600 про внесення змін до Податкового кодексу України. Ним передбачається індексація окремих податкових ставок і підвищення рентних платежів. Законопроектом передбачено чимало поправок в частині запобігання "скруток" і тіньового обороту сільгосппродукції, нові ставки екологічного податку, звільнення від оподаткування ПДФО громадян і підприємців, що користуються державними програмами підтримки "Доступні кредити 5-7-9%" і "Доступна іпотека 7%" і інше.

Засновник "Студії Здорового Сенсу", підприємець, громадський діяч Павло Себастьянович впевнений, що закон №5600 - це черговий крок уряду і парламенту на шляху посилення податкового і адміністративного тиску.

"Не буду зупинятися на деталях, оскільки дістанеться всім - і ФОПам, і фермерам, і навіть городникам. З усіх ініціатори закону хочуть зістригти трохи грошей. І, звичайно ж, в авторів не обійшлося без прямих репресій: якщо підприємство раптом надумає заперечувати якісь то штрафи в суді, майно підприємства арештовується і діяльність зупиняється. Мило. Процитую - "Право податкової застави виникає з моменту подачі скарги до контролюючого органу вищого та/або звернення платника податків до суду з позовом про визнання недійсним рішення контролюючого органу про нарахування суми грошового зобов'язання" . Звісно, що позиції України в рейтингах Doingbusiness і економічної свободи зміняться в гірший бік", - прогнозує Павло Себастьянович.

Експерт зізнався, що йому абсолютно незрозуміла мета, яку переслідують уряд і парламент.

"Чого вони хочуть домогтися? Яку проблему вирішують? Очевидна проблема України - це бідність. Джерело багатства - це приватний сектор. І якщо політика спрямована на погіршення умов для життя приватного сектора, то і багатства не додасться. Схоже, цей парламент тільки збільшить наше відставання від країн першого світу", - резюмує Павло Себастьянович.

Раніше портал "Коментарі" писав, що про земельну реформу думають нардепи.