Головна Новини Бізнес податки Війна – не завада декларуванню: скільки активів амністували українці
commentss НОВИНИ Всі новини

Війна – не завада декларуванню: скільки активів амністували українці

Незважаючи на широкомасштабне вторгнення Росії, добровільне декларування доходів не припинялося.

6 січня 2023, 15:00
Поділіться публікацією:

У той час, як декларування активів народними депутатами тимчасово призупинено, декларування українців продовжується попри війну. Після російського вторгнення, українці активно продовжували виводити свої активи із тіні. З 24 лютого в рамках кампанії податкової амністії було подано 430 декларацій на суму понад 3,74 мільярда гривень, сума збору до бюджету склала 239,1 мільйона гривень. Про це пишуть "Коментарі" з посиланням на дані, оприлюднені народним депутатом, головою комітету ВРУ з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетьманцева в соцмережі Telegram.

Війна – не завада декларуванню: скільки активів амністували українці

Фото: https://pixabay.com/


"За період дії добровільного декларування (з 1 вересня 2021 року — ред.) вартість амністованих активів перевищила 6 мільярдів гривень., сума збору до бюджету становить 372 мільйони гривень", — написав народний обранець.


Він нагадав, що податкова амністія триває до 1 березня року.


Як відомо, Данило Гетьманцев – серед нардепів, які нарікають на роботу Державної митниці, оскільки Служба виконала на менш ніж 60% план надходжень до державного бюджету-2022. " Коментарі" поцікавилися в експертів, із чим пов'язані такі результати роботи. На думку виконавчого директора CASE України Дмитра Боярчука, унеможливлювати вплив об'єктивних факторів несправедливо. По-перше, імпорт дуже "просів", по-друге, на такі товари, як паливо було зменшено податки, а у певний період взагалі діяло безмитне оформлення більшості товарів, пояснив експерт.


Олена Щербан, заступник виконавчого директора Центру протидії корупції, вважає, що корупція на митниці присутня. За її словами, ніхто, на жаль, не рахував, як вона впливає. Такими злочинами, пов'язаними з контрабандою, а також підраховувати економічні втрати має Бюро економічної безпеки, проте воно, каже Щербан, не демонструє жодних результатів. “Тобто ефекту немає ні від митниці, ні від органів, які мають займатися виведенням економіки з тіні. Вони не виконують своєї роботи, але займаються корупцією”, — переконана Щербан.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини