Головна Статті Бізнес новини компаній Топ 5 акцій технологічних компаній з найбільшим потенціалом росту
commentss Cтатті Всі новини

Топ 5 акцій технологічних компаній з найбільшим потенціалом росту

Перспективні акції характеризуються насамперед сильними фундаментальними показниками та привабливими цінами у своїй ніші

4 листопада 2023, 23:55
Поділіться публікацією:








2023 – не найкращий рік для багатьох технологічних компаній світу, частково через зростання процентних ставок і дедалі більш радикальної позиції Федеральної резервної системи США. Але деякі акції компаній технологічного сектору мають більші перспективи ніж інші, навіть незважаючи на те, що висхідний тренд на фондовому ринку перебуває під певним тиском.

Топ 5 акцій технологічних компаній з найбільшим потенціалом росту

Акції технологічних компаній. Фото: з відкритих джерел

Які критерії для купівлі акцій з великим потенціалом росту?

Найкращі акції для купівлі з перспективою їх дорожчання не важко знайти, якщо використовувати правильні методи їх оцінки. Такі акції, як Arista Networks (ANET) та Nutanix (NTNX) не привертають багато уваги, але обидві мають характеристики, які були притаманні минулим переможцям фондового ринку перед великими коливаннями цін.

Перспективні акції характеризуються насамперед сильними фундаментальними показниками та привабливими цінами у своїй ніші. Багато з них також демонструють позитивні тенденції протягом останнього періоду часу.

До акцій технологічних компаній з найбільшим потенціалом росту у 2024 році можна віднести наступні: ANETNTNXCrowdStrike, Adobe (ADBE) та Synopsys (SNPS).

Стан фондового ринку

Композитний індекс Nasdaq (фондовий індекс, що складається зі звичайних акцій і подібних фінансових інструментів усіх компаній, що торгуються на біржі Nasdaq) та S&P 500 (фондовий індекс, у кошик якого включено 500 акціонерних компаній США, що мають найбільшу капіталізацію) демонстрували зростання починаючи від 29 березня, що підтвердило висхідний тренд на фондовому ринку. Але влітку на Nasdaq та S&P 500 почали з'являтися дні, коли акції компаній знижувались у ціні. Починаючи з 17 серпня, ринковий тренд повернувся у бік корекції. Продовження зростання з 29 серпня було негайно підтримано великим попитом покупців, поки висхідний тренд не припинився 7 вересня.

6 жовтня композитний індекс Nasdaq повернув ринок у висхідний тренд, хоча індекс Nasdaq не зміг здолати опір 50-денної лінії підтримки.

Adobe
Акції лідера у галузі програмного забезпечення для дизайну, обробки зображень та видавничої справи повернулися вище своєї 10-тижневої кривої і котируються менш ніж на 5% від свого максимуму.

Компанія 15 вересня повідомила про черговий квартал прискореного зростання прибутку, скоригований дохід збільшився на 20% до $4,09 на акцію. Виручка зросла на 10% до майже $4,9 млрд.

Дохід сегменту Digital Media збільшився на 11% до $3,59 млрд; дохід Creative зріс на 11% до $2,91 млрд, а дохід Document Cloud збільшився на 13% до $685 млн.

"Ми відкриваємо нову еру творчості з використанням штучного інтелекту в усьому світі завдяки інноваціям у нашому портфоліо продуктів, включаючи нещодавні запуски Firefly, Express, Creative Cloud і GenStudio", - заявив Шантану Нараєн, генеральний директор Adobe.

Падіння торгової виручки за останні дні дещо знизили рейтинг купівлі/продажу акцій Adobe до нейтрального рівня B-.

У жовтні акції ADBE повернулися вище своєї 10-тижневої кривої, до 550 доларів за акцію, що робить їх одними з найкращих цінних паперів з високим потенціалом росту.

CrowdStrike
Одна з найкращих акцій для купівлі в групі розробників програмного забезпечення, CrowdStrike зросла в ціні 31 серпня після того, як компанія повідомила, що вже другий квартал поспіль їх прибуток збільшується.

Скоригований дохід зріс на 106% до 74 центів на акцію. Зростання виручки також було вражаючим — на 37% до $731,6 млн, чому сприяла стабільно висока продуктивність платформи Falcon на базі штучного інтелекту.

Дохід від підписки збільшився на 36% до $690 млн. CRWD також підвищила прогноз прибутку і доходів на поточний 2024 фінансовий рік.

Очікується, що у 2024 фінансовому році річний прибуток зросте на 84%, а у 2025 фінансовому році зростання дещо сповільниться — до 24%.

Акції пішли вгору CRWD  після відскоку від своєї 10-тижневої кривої протягом тижня, що закінчився 6 жовтня. Продовження активної торгівлі біля максимумів може призвести до нового зростання цінних паперів.

Arista Networks
Постачальник хмарного мережевого програмного забезпечення для дата-центрів виглядав безперспективним, коли 28 липня акції ANET впали нижче своєї 50-денної лінії. Але оптимістичний звіт про прибутки від 31 липня повернув інтерес покупців. Акції ANET є одними з найкращих для купівлі, оскільки зараз котируються на рівні 210 доларів, що майже на  20 доларі дорожче, ніж місяць тому.

Arista Networks демонструє збільшення прибутків і зростання доходів в останні квартали, що підживлюється високим попитом на її хмарне мережеве програмне забезпечення та обладнання для швидкозростаючого ринку центрів обробки даних.

За останні 8 кварталів зростання доходів компанії становило від 24% до 57%.

Очікується, що річний прибуток зросте на 35% цього року і на 10% у 2024 році.

Nutanix
Компанія управляє корпоративною хмарною платформою, яка об'єднує серверні, віртуалізаційні та сховищні додатки в одне рішення.

Як і CrowdStrike, акції Nutanix також зросли наприкінці серпня після того, як компанія компенсувала збитки річної давнини, отримавши скоригований прибуток у розмірі 24 центів на акцію. Зростання виручки прискорилося в порівнянні з попереднім кварталом, збільшившись на 28% до $494,2 млн.

"Наші результати за 2023 фінансовий рік продемонстрували хороший баланс зростання і прибутковості та ще більше зміцнили наш баланс, - заявив Рукміні Сівараман, фінансовий директор Nutanix. "Разом з публікацією нашого звіту про прибутки ми раді повідомити, що наша рада директорів санкціонувала викуп наших акцій на суму до $350 мільйонів, що ми розглядаємо як відображення впевненості у довгострокових ринкових можливостях компанії та її фінансових перспективах".

Протягом кварталу Nutanix і Cisco Systems (CSCO) оголосили про партнерство з метою прискорення впровадження гібридних мультихмарних технологій.

Наразі, акції компанії котируються на рівні $37 за цінний папір, скорегувавшись від лінії підтримки в $34.

Synopsys
Постачальник програмного забезпечення для електронного дизайну для напівпровідникової промисловості тримається біля максимумів після проходження рівня $471,15. Але це вже за межами 5% зони купівлі, тому не варто гнатися за акціями.

Synopsys — одна з найкращих акцій для купівлі в групі дизайнерського програмного забезпечення, чому сприяє одна з найбільш послідовних історій зростання прибутків. Річний прибуток збільшувався щороку, принаймні з 2016 року.

Акції SNPS злетіли вище своєї 50-денної кривої 17 серпня, коли інвестори зреагували на прискорення зростання доходів компанії другий квартал поспіль. Виручка зросла на 19% до $1,49 млрд. 
Прогноз річного прибутку компанії досить високий: очікується, що у 2023 фінансовому році прибуток зросте на 26%, а у 2024 фінансовому році прогнозується зростання на 23%.

В цілому, наступний 2024 рік має бути більш сприятливим для технологічного сектору, який оговтавшись від потрясінь пандемії COVID-19 та падіння переоцінених акцій технологічних гігантів на зразок Мета та Х (в минулому Twitter), буде демонструвати повільний, але впевнений ріст.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини