Головна Статті Бізнес економіка Кіберпонеділок, ательє-онлайн і відходи від COVID-19: чим запам'ятався тиждень, що минає (Частина 1)
commentss Cтатті Всі новини

Кіберпонеділок, ательє-онлайн і відходи від COVID-19: чим запам'ятався тиждень, що минає (Частина 1)

Під кінець 2020 року світова економіка демонструє певне відновлення. Головні події тижня, що минає зібрали «Коментарі»

6 грудня 2020, 23:42
Поділіться публікацією:

Як показують новини тижня, що минає, не дивлячись на карантинні обмеження, економічне життя триває. Однак, великі угоди не виключають низки банкрутств і скорочень світового рітейлу. Дрібний бізнес масово йде в онлайн, а самі покупці вважають за краще ще більші знижки, ніж в чорну п'ятницю і для цього придуманий кіберпонеділок. Ці та інші важливі події тижня, що минає — в огляді порталу "Коментарі".

Кіберпонеділок, ательє-онлайн і відходи від COVID-19: чим запам'ятався тиждень, що минає (Частина 1)

Світова економіка

Неділя, 29 листопада

Чия риба в Ла Манші

У Лондоні стартували переговори щодо спору прибережних вод між Англією і Францією для промислового вилову риби. І не тільки.

Переговори по Brexit продовжилися в Лондоні у неділю, і, за словами міністра закордонних справ Великобританії Домініка Раабе, права на рибну ловлю залишаються "великим яблуком розбрату".

Двома ключовими каменями спотикання залишаються доступ до британських рибальських вод для європейських судів після Брексітау і вимога ЄС про торговельні штрафи, якщо одна зі сторін відхиляється від загальних стандартів або правил державної допомоги.

Минулого тижня Барньє повідомив посланцям, що Лондон просить скоротити доступ європейців до водам Великобританії на 80%, в той час як ЄС був готовий погодитися на 15-18%, відповідно до джерела в Брюсселі.

Відновлення робіт на "Північному потоці-2" в грудні

Nord Stream 2 AG повідомила в неділю, що планує відновити в найближчі тижні будівництво зупиненого рік тому будівництва морської магістралі. Поки повідомляється про плани добудувати невелику ділянку в німецьких водах.

Будівництво газопроводу "Північний потік-2" було зупинено майже рік тому після прийняття включення в військовий бюджет США санкцій по відношенню до суден, що ведуть морський укладання труб. Після введення санкцій швейцарський підрядник Allseas звернув роботи на проекті. Як заявили в "Газпромі", "проект "Північний потік-2", який побудований уже майже на 94%, буде завершено російською стороною".

"Наступні кроки будуть визначені пізніше", — сказали в проектній компанії на питання про перспективи добудови решти магістралі.

Альтернативні ярмарки Німеччини

Смажені каштани і звуки музики з дерев'яних шале, що вистилають штучним снігом — різдвяний ярмарок Ландсхут на півдні Німеччини прикрашена всіма звичайними прикрасами. І відкрита.

Як тільки настає опівночі, машини відвідувачів минаючи ворота в'їжджають на Різдвяний ярмарок. До них підходить співробітник-гід і пропонує меню і карту ринку. Не виходячи зі своїх машин, відвідувачі насолоджуються усіма принадами Різдвяного Ринку. Поки їх харчові замовлення готуються, вони можуть відвідати кожен стенд і кожен ларьок з частуваннями, а потім скуштувати свіже блюдо в машині.

"Ми черпаємо натхнення з мереж швидкого харчування, — посміхається 31-річний Патрік Шмідт, організатор ринку і власник ресторану Zollhaus Landshut. — Ми хотіли трохи відтворити атмосферу Різдва, навіть якщо в цьому році вона буде складнішою".

За його словами, ринок — це спосіб допомогти його бізнесу пережити "важкі часи".

Оскільки Німеччина бореться з другою хвилею коронавірусної інфекції, розважальні та спортивні об'єкти були закриті, а ресторани та бари можуть пропонувати тільки їжу на винос.

Названа провідна авіакомпанія світу

Авіакомпанія Емірейтс Дубая названа "Провідною авіакомпанією світу" в трьох основних категоріях на World Travel Awards 2020.

Авіакомпанія удостоїлася нагород: "Кращий у світі економічний клас", "Програма винагород авіакомпаній" і "Зал очікування авіакомпанії — бізнес-клас".

Раніше в цьому місяці Емірейтс також отримала чотири регіональні нагороди World Travel Awards за "Ведучий бренд авіакомпаній Близького Сходу", "Кращий зал очікування для авіакомпаній Близького Сходу — бізнес-клас", "Програма винагород для провідних авіакомпаній Близького Сходу" і "Веб-сайт провідною авіакомпанії Близького Сходу".

Кешбек на підтримку торгівлі оффлайн

У неділю було оголошено, що зі схвалення Рахункової палати Франції 8 грудня офіційно стартує так званий план "державного повернення грошей", введений в дію урядом Конте.

Це відшкодування до 150 євро на витрати для тих, хто використовує електронні способи оплати (кредитні карти або програми) для здійснення покупок, щоб обмежити використання готівки і ухилення від сплати податків.

Це покупки, які необхідно буде здійснювати в звичайних магазинах за допомогою карт, що буде стимулювати здійснення покупок по сусідству, а не в Інтернеті, щоб допомогти сектору пройти випробування надзвичайною ситуацією з коронавірусом.

Як уже згадувалося, план буде діяти з 8 грудня наступного року, і дата обрана в очікуванні поліпшення ситуації з інфекціями від Covid-19.

Костюм-онлайн

Huntsman — ательє з пошиття ексклюзивних костюмів в престижному лондонському районі Мейфер, вважається міжнародним центром британської чоловічої моди. Але в порівнянні з минулим роком дохід скоротився на 65%. Через карантинні обмеження.

Пандемія обмежила міжнародні поїздки, і кравці будинку, історія якого налічує понад 170 років, стали використовувати новітні технології. Примірка одягу проводиться за допомогою робота телеприсутності.

Робот, названий містером Хемміком в честь знаменитого закройшик Huntsman 70-х років, був створений каліфорнійською компанією OhmniLabs. Екран і камера з високою роздільною здатністю дозволяють спілкуватися з клієнтами. Допомагає роботу йому асистент, який знімає мірки. Використовується сенсорна панель ноутбука, щоб управляти роботом. Це принцип двох учасників — один знімає мірки на одному кінці ефіру разом із замовником. А закрійник вносить дані в базу даних на замовлення. Закрійники спочатку були налаштовані скептично, але робот поступово їх всіх підкорив. Тепер будинок Huntsman пропонує свої онлайн-послуги знову — по всьому світу.

Понеділок, 30 листопада

Кіберпонеділок крутіше Чорної п'ятниці

Покупці витрачають в кіберпонеділок 13 мільйонів доларів на хвилину при покупках онлайн. І це більш, ніж в два рази більше, ніж в Чорну п'ятницю.

За даними Adobe Analytics, споживачі витрачають у кіберпонеділок до 12,7 мільярда доларів, що на 35 відсотків більше, ніж в минулому році, оскільки витрачають в Інтернеті більше, ніж будь-коли, саме під час пандемії.

Більшість споживачів вважають, що знижки в кіберпонеділок будуть вище, ніж в будь-який інший день сезону святкових покупок. За даними компанії Adobe, яка відстежує дані про покупки в Інтернеті для 80 найбільших роздрібних торговців США, серед кращих пропозицій — близько 30% знижок на комп'ютери, 26% на електроніку, 21% на побутову техніку та 20% на іграшки.

У той час як продажі звичайних магазинів і відвідуваність різко впали в День Подяки і в Чорну п'ятницю, вони знову зросли днем в Чорну п'ятницю і у вихідні дні.

Ангели Чарлі — жіноча економічна команда США

Джо Байден в понеділок оголосив про ключові членах своєї економічної команди, включаючи американку індійського походження Ніру Тандем в якості директора Управління бюджетом (OMB).

Тандем стане першою кольоровою жінкою і першою американкою з Південної Азії, яка очолить OMB.

Інші ключові члени, названі в економічній групі, включають Джанет Йеллен, міністра фінансів; Валлі Адейемі, заступник міністра фінансів; Сесілія Роуз, голова Ради економічних консультантів; і Джаред Бернстайн і Хізер Боуші, члени Ради економічних консультантів.

"Ця перевірена кризою команда допоможе обраному президенту Джо Байдену і обраному віце-президенту Камалі Харріс вивести Америку з нинішнього економічного спаду і поліпшити її відновлення", — йдеться в офіційній заяві.

Найбільше угоду Саудівської Аравії

Saudi Aramco підписала меморандуми про взаєморозуміння з шістьма фірмами в рамках розширення своєї програми по збільшенню місцевого виробництва та розвитку внутрішніх ланцюжків поставок.

Угоди укладені з: Dutch Shell & AMG Recycling, Suzhou XDM, Shen Gong, Xinfoo, SUPCON і Posco.

POSCO — угода про співпрацю за оцінкою можливості будівництва заводу з виробництва сталевого листа в Саудівській Аравії.

Suzhou XDM 3D Printing Company Ltd — угода про співпрацю в галузі промислових технологій 3D-друку і розробок в Саудівській Аравії.

SHEN GONG New Materials (Guang Zhou) Co. Ltd — угода про розробку технологій систем управління для світлодіодного освітлення, які керують тим і інтелектуального управління.

XINFOO Sensor Technology Company Limited — угода про вивчення можливостей виробництва мікросхем і пов'язаних з ними технологій.

Shell & AMG Recycling BV — угода про вивчення співпраці для розробки планів по створенню сучасного регіонального центру з переробки золи газифікації та утилізації відпрацьованих каталізаторів на додаток до надання екологічно безпечних рішень.

Zhejiang SUPCON Technology Co. Ltd — угода про вивчення потенційних спільних інвестиційних можливостей в Саудівській Аравії в сфері послуг і виробничого ланцюжка створення вартості.

Санкції через Венесуели

У понеділок Сполучені Штати ввели санкції проти китайської компанії China National Electronics Import & Export Corporation (CEIEC), звинувативши її в підтримці зусиль президента Венесуели Ніколаса Мадуро по підриву демократії.

"Сполучені Штати не вагаючись нападуть на будь-якого, хто пригнічує демократичну волю венесуельського народу і інших людей в усьому світі", — йдеться в заяві міністра фінансів Стівена Мнучіна.

Міністерство закордонних справ Венесуели назвало цей крок "незаконним" і заявило, що воно спрямоване на "ізоляцію країни і створення труднощів для населення Венесуели".

Відходи від ковід в водневе паливо

Дослідники Університету Суонсі (Уельс, Великобританія) розробляють нову технологію — фотореформінг. Технологія дозволяє перетворювати пластикові відходи в екологічно чисте водневе паливо за допомогою сонячного світла. Під час цього процесу також знищуються віруси.

"Національна служба охорони здоров'я витрачає більше 700 млн. Фунтів стерлінгів щорічно на утилізацію відходів. З моменту спалаху пандемії Covid-19 ми стали свідками глобального збільшення медичних відходів одноразового використання та засобів індивідуального захисту, що забруднюють навколишнє середовище. Застосування нашої технології для переробки всього 1% цих відходів дозволило б заощадити мільйони і одночасно зменшити забруднення ", — сказав керівник проекту, старший викладач хімії Університету Суонсі Моріц Кюнель.

Цей проект отримав 47 тис. Фунтів стерлінгів фінансування від уряду Великобританії.

нафти бути

Міністр енергетики Алжиру сказав, що ОПЕК досягла угоди про стримування рівня видобутку через очікуване низького попиту в 2021 році.

"На рівні ОПЕК існує консенсус щодо продовження нинішніх скорочень на 7,7 млн барелів на день до кінця березня", — заявив перед засіданням у понеділок Абдельмаджід, чинний президент коаліції.

Нова угода називається ОПЕК.

Комунальні борги українців продовжують зростати

Борг населення за комунальні послуги зріс за місяць на 3,2%,

Заборгованість населення України з оплати житлово-комунальних послуг у жовтні 2020 року збільшилася на 3,2% до вересня і склала 51 млрд грн (без урахування електроенергії).

Про це йдеться в даних Державної служби статистики.

В цілому в жовтні українці сплатили за житлокомпослуги 9 млрд грн, що склало 81,2% нарахованої за цей місяць суми.

Заборгованість за постачання електроенергії в жовтні склала 5,1 млрд грн.

Колишній глава Google вклав гроші в британський фонд венчурного капіталу

Екс-генеральний директор Google Ерік Шмідт підтримує новий європейський венчурний фонд ..

65-річний технологічний мільярдер, інвестував нерозкриту суму в фонд в розмірі 111 мільйонів доларів від венчурної фірми Firstminute зі штаб-квартирою в Лондоні. Шмідт — один з декількох технічних керівників, які підтримують Firstminute. Заснована в 2017 році співзасновником Lastminute.com Брентом Хоберманом і колишнім аналітиком Goldman Sachs Спенсером Кроулі, Firstminute в основному інвестує в європейські компанії в таких областях, як штучний інтелект, ігри, електронна комерція і біотехнології.

У число інвесторів входять RTI Capital Partners, китайський технологічний гігант Tencent, венчурна компанія Atomico і приватна інвестиційна компанія Vitruvian. Засновники компанії Palantir, що займається великими даними, ігровий компанії Supercell і платформи електронної комерції Zalando також підтримали Firstminute.

"Європейські технології стрімко набирають обертів, і це фантастика, коли так багато глобальних серійних підприємців можуть передати свій досвід наступному поколінню", — йдеться в заяві Хоберман в понеділок. "Посівне венчурне інвестування залучає все більше якісних спонсорів, які допоможуть більшій кількості засновників домогтися успіху".

Китай дозволив Tesla продавати

Міністерство промисловості та інформаційних технологій Пекіна опублікувало схвалення на своєму веб-сайті в понеділок, ніж усунула нормативні перешкоди для Tesla і дозволила розширити присутність на найбільшому в світі ринку електромобілів.

Автовиробник нарощує потужності з виробництва шанхайських позашляховиків Model Y на своєму китайському заводі, який був відкритий близько року тому, і вже в змозі виробляти 250000 Model 3 седанів на рік. Tesla планує почати поставки моделі Y, виробленої в Шанхаї, в наступному році.

Китай відіграв значну роль в планах розширення Tesla. У жовтні компанія продала там більше 13 000 автомобілів.

борги Придністров'я

Молдова не визнаватиме борг Придністров'я за газ перед РФ, повідомила в понеділок Майя Санду.

"На правому березі у нас майже немає боргів" Газпрому ", тому що ми платимо і платили всі ці роки. З іншого боку, на лівому березі не платили за газ, і там борг дуже великий. І звичайно, не можна очікувати від нас на правому березі, що ми зможемо оплатити. Це нечесно, несправедливо ", — сказала вона.

За словами Санду, загальний розмір боргу становить зараз близько $ 7,5 млрд.

"Правобережна Молдова платить за газ, в тому числі російський. Тому навіть якщо Придністров'я використовує газ безкоштовно і каже, що борг лягає на Молдову, — це не так. Ми ніколи не визнаємо цей борг. Це борг "влади" Придністров'я, і ніхто не питав нас, чи хочемо ми отримувати цей газ чи ні ", — заявляла Санду.

В Україні найвища ціна на електроенергію в Європі

Про це йдеться в понеділок в звіті Європейської комісії про ситуацію на європейських енергоринках.

З документа випливає, що в другому кварталі 2020 го найвищі ціни на електроенергію в Європі спостерігалися в торговельній зоні Бурштинський енергоострів (БУОС, 50,4 євро / МВт-год), у польській енергетичній системі (40,1 євро / МВт-год ) і в Об'єднаній енергетичній системі України (ОЕС, 40 євро / МВт-год).

Найнижчі ціни на електроенергію зафіксували в Норвегії і Швеції, де через карантинних обмежень і великий генерації на гідроелектростанціях один МВт-год коштував від 4,8 до 12,3 євро.

За ними йдуть Франція (18 євро / МВт-год), Бельгія (18,6 євро), Швейцарія (19,9 євро), Данія (20,3 євро) і Німеччина (20,3 євро).

У другому кварталі 2020 року середня вартість електроенергії в ЄС становила 24 євро / МВт-год. Це на 29% менше в порівнянні з першим кварталом поточного року і на 44% нижче, ніж за квітень-червень 2019 го

Вівторок, 1 грудня

Новий формат міграції до Британії

З 1 грудня в Великобританії офіційно почала працювати нова імміграційна система, введена в рамках завершення епохи вільного пересування для громадян ЄС. В першу чергу зміни стосуються умов видачі робочих віз.

Схема під назвою Tier 2 General, по якій в основному видавалися робочі візи, скасовується, її замінює програма Skilled Worker Visa.

Згідно з новою міграційної системі, скасовується квота на видачу робочих віз в 20 тисяч одиниць, яка в минулому неодноразово вичерпувалася. Також знижується мінімальний поріг зарплати — до 25600 фунтів на рік, який може бути знижений до 20 тисяч фунтів при дотриманні певних умов або при наймі фахівця зі списку дефіцитних професій.

В рамках реформи скасовується необхідність проходження так званого "тесту ринком", який вимагав наймати співробітника-іноземця тільки після місяця безуспішних пошуків на внутрішньому британському ринку праці.

42 млн шекелів за похорон

Представницький позов поданий проти ритуальної похоронної служби "Хевра кадіша" в Рішон ле-Ціон і трьох інших похоронних бюро в Беер-Шеві, Тель-Авіві і Нетанії. У позові стверджується, що ці організації стягували плату за поховання, хоча, за твердженням позивачів, послуги повинні надаватися безкоштовно.

Згідно з представленими в позові даними, за останні 7 років "Хевра кадіша" в Рішон ле-Ціон заробила 4,38 мільйонів шекелів тільки за фундаментні роботи. Від усіх чотирьох організацій подавачі позову вимагають компенсації, включаючи гонорар адвоката, на суму 42 млн шекелів.

Закон визначає, що у кожного громадянина Ізраїлю є право бути похованим в місті його проживання безкоштовно. Відповідно до закону, ритуальні похоронні служби не мають права стягувати або вимагати від сімей будь-якої оплати за звичайне поховання або установку пам'ятника. Більш того, організації "Хевра кадіша" отримують гроші за поховання (дмей-квура) від "біту леумі", а це 4000-6000 шекелів за кожне поховання.

Зарплату отримають всі

1 грудня 2020 року, Міністерство людських ресурсів і соціального розвитку Саудівської Аравії (HRSD) реалізує 17-ю — заключну фазу — програми захисту заробітної плати.

На цьому етапі компанії, в яких працюють від одного до чотирьох працівників, будуть зобов'язані вносити заробітну плату робітників на свої банківські рахунки. Тепер всі підприємства пов'язані таким зобов'язанням.

Згідно з даними Argaam, програма захисту заробітної плати, вперше представлена в серпні 2013 року, відстежує процес виплати заробітної плати всім працівникам (громадянам і резидентам) в установах приватного сектора. Він спрямований на створення бази даних, що містить оновлену інформацію про виплату заробітної плати та визначення рівня зобов'язань компаній з виплати заробітної плати.

Маск готовий до злиття

Генеральний директор Tesla Ілон Маск заявив у вівторок, що готовий обговорити злиття свого нового виробника електромобілів з конкурентом.

Під час виступу на заході Axel Springer в Берліні, Маска запитали, чи розгляне він можливість покупки конкуруючого автовиробника, враховуючи, що ринкова вартість Tesla понад 500 мільярдів доларів дозволить легко подати заявку на поглинання.

"Ми безумовно не збираємося проводити вороже поглинання. Якби хтось сказав, що було б непогано об'єднатися з Tesla, ми б поговорили про це ", — сказав він.

40 млн фунтів пабах

Прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон хоче виділити £ 40 млн ($ 54 млн) на підтримку пабів, які подають тільки напої та яким, отже, доведеться закритися в Відповідно до нових правил локдауна. Влада Великобританії можуть оголосити про це у вівторок повідомляють Bloomberg і The Telegraph з посиланням на джерела.

З середи загальнонаціональний локдаун в Великобританії змінять місцеві обмеження.

У числі іншого в районах з високим ризиком зараження, до яких віднесена велика частина Англії, паби зможуть продовжити роботу тільки в тому випадку, якщо в них подають їжу, і відповідно, вони можуть працювати як ресторани, а в районах, де ризик оцінюється як дуже високий, всі ресторани зможуть працювати тільки на винос і доставку.

Як пише Bloomberg, очікується, що кілька десятків депутати-консерваторів виступатимуть проти таких заходів підтримки, а лейбористи утримаються при голосуванні. Проте, швидше за все новий пакет заходів, що передбачає в числі іншого підтримку пабів, вдасться провести через парламент.

Без відключення від електрики

У вівторок, 1 грудня, Ізраїльська електрична компанія ( "Хеврат Хашмаль") ініціювала кампанію з погашення заборгованостей, призначену для домогосподарств і малих бізнесів.

В рамках кампанії боржники, борг яких утворився в період з січня 2020 року, протягом найближчого місяця зможуть оплатити його без пені і прив'язки до індексу цін. Крім того, у них буде можливість розбити виплату боргу на платежі, при певних умовах безвідсоткові і без прив'язки до індексу цін.

Згідно з даними "Хеврат Хашмаль", борги малих споживачів за електрику в 2020 році склали 600 мільйонів шекелів, що вдвічі більше обсягу боргів за 2019 рік.

Facebook буде платити ЗМІ за новини

Мережа підписала угоди з провідними британськими новинними виданнями, з якими співпрацюватиме в рамках проекту Facebook News.

З січня 2021 року в розділі Facebook News в мобільному додатку соцмережі будуть публікуватися британські національні і місцеві новини, які будуть відбиратися з контенту беруть участь в проекті новинних видань. Facebook буде оплачувати цей контент, проте компанія не уточнює, скільки саме будуть отримувати видавці.

Крім того, в Facebook відзначають, що цей проект допоможе видавцям вийти на нову аудиторію.

У числі тих, хто підписав угоду з Facebook, компанії Archant, Conde Nast, The Economist, ESI Media, Guardian Media Group, що видають в числі іншого такі газети і журнали, як The Economist, The Guardian, The Independent, The London Evening Standard, Liverpool Echo, Manchester Evening News, The Mirror і The Scotsman. При відборі новин будуть враховуватися такі показники, як своєчасність публікації, якість джерел і викладу теми, інтерес громадськості до інформації, що розкривається темі і т. П. Зараз аналогічний проект діє у Facebook в США, і компанія веде переговори про запуск таких же проектів в Німеччині і Франції .

Кілл Білл

Мережа супермаркетів Novus заявила про закриття угоди з придбання 100% частки в статутному капіталі "Білла-Україна", яка володіє мережею супермаркетів під торговою маркою Billa на території України.

Це історичний момент на шляху розвитку Novus, і наша команда повністю готова до позитивних змін, які очікують мережу. Найближчим часом ми докладніше розповімо про подальші плани роботи ", — зазначив генеральний директор мережі Novus Марк Петкевич.

У керівництві Novus додали, що гарантують виконання всіх попередньо узгоджених договірних зобов'язань перед партнерами і контрагентами.

"Стабільність ведення бізнесу дуже важлива для нас, тому варто зазначити, що на даний момент ми не змінюємо звичний графік роботи магазинів, але починаємо продуктивно працювати і втілювати в життя ключову місію — розвиток мережі.

Ми вдячні компанії Billa, які протягом двадцяти років займалися розвитком рітейлу в Україні ", — заявив операційний директор Novus Олексій Панасенко.

аргентинська страйк

Дві основні профспілки в агроекспортной галузі Аргентини, одного з найбільших в світі експортерів зерна, заявили, що почнуть безстроковий страйк, починаючи з ранку вівторка, посилюючи протистояння, яке загострюється вже кілька місяців.

Робочі олійних культур і інспектори зернових вимагають підвищення заробітної плати на тлі високої інфляції, яка роками хвилює Аргентину. Аргентина є основним світовим експортером соєвої олії і шроту, які є основною товарною культурою країни.

"За відсутності пропозиції від палат роботодавців ... Цього вівторка, 1 грудня, о 6 годині ранку (09:00 за Гринвічем) ми почнемо загальнонаціональний страйк", — йдеться в спільній заяві профспілки працівників олійних культур FTCIODyARA і зернових інспекторів URGARA. .

У заяві палати агроекспортних компаній CIARA-CEC йдеться, що переговори зайшли в глухий кут через "надмірних вимог" про "неймовірні" платежах, які неможливо задовольнити. У ньому говориться, що страйк мала широкий резонанс.

Чорний день британського рітейлу

Topshop збанкрутував, Debenhams позбувся покупця і згортає роботу.

Компанія Arcadia Group, якій належать бренди одягу Topshop, Topman, Burton, Dorothy Perkins і багато інших, перейшла під зовнішнє адміністрацію, а рітейлер з майже 250-річною історією Debenhams, збанкрутілий ще в квітні, зневірився знайти покупця і оголосив про згортання діяльності.

30 листопада ритейл-імперія Arcadia Group оголосила про перехід під зовнішню адміністрацію. Фактично, це банкрутство: Arcadia не змогла заручитися кредитом на 30 мільйонів фунтів, необхідним для продовження роботи, і віддалася в руки зовнішнього керівництва консалтингового гіганта Deloitte. Тепер зовнішня адміністрація забезпечить функціонування Arcadia на кризовий період і почне пошук покупців на активи компанії, а якщо їх не знайдуть, то компанію ліквідують. В Arcadia працюють понад 13 тисяч осіб, тільки в Британії у ритейл-холдингу 500 з гаком магазинів, не кажучи вже про активи по всьому світу.

Середа, 2 грудня

Заради покупки онлайн

У середу Walmart Inc заявила, що підніме мінімальну вартість замовлення в 35 доларів. Зміна, починаючи з п'ятниці, поширюється тільки на товари на веб-сайті роздрібного продавця, такі як іграшки, побутова техніка і одяг, заявила компанія, додавши, що продукти, які доставляються з магазинів, як і раніше будуть мати мінімум 35 доларів.

Walmart Plus, рекламований як конкурент служби підписки Amazon.com Inc Prime, був запущений трохи більше двох місяців тому з метою привернути нових клієнтів і зробити існуючих більш лояльними, оскільки споживачі об'єднують свої покупки за все з кількома роздрібними торговцями через COVID-19.

Рада розблокувала ввезення кормів для домашніх тварин

Верховна Рада прийняла законопроект №3672 "Про безпеку та гігієну кормів" з метою стабілізації ринку кормів в Україні.

За відповідний документи проголосували 268 нардепів при необхідних 226 голосах, повідомляє БізнесЦензор.

Як стверджують автори законопроекту, документ розроблено для запобігання колапсу ринку кормів, пов'язаного з неможливістю проведення державної реєстрації кормових добавок, що застосовуються в їх складі.

Законопроектом дозволяється протягом чотирьох років з дня набрання чинності законом "Про безпеку та гігієну кормів" виробництво, ввезення в Україну, оборот і використання готових кормів, преміксів та кормових добавок за умови наявності дійсних реєстраційних посвідчень, виданих на відповідну продукцію.

В ЄБА пояснювали, що до недавнього часу в Україні діяла система реєстрації готових кормів (реєструвалася кожна рецептура готового продукту, який імпортується або виробляється в Україні). Однак прийнятий в 2017 році закон "Про безпеку та гігієну кормів" запровадив нову систему реєстрації кормових добавок, яка до цих пір не створена.

Виробництво апаратів ШВЛ в Україні

Кабінет міністрів на засіданні в середу, 2 грудня, схвалив підписання Меморандуму про взаєморозуміння між урядами України та Швейцарії з української-швейцарському проекту "Створення бюджетного апарату штучної вентиляції легенів у відповідь на виклики COVID-19".

Підписати меморандум уповноважено віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанишина, передає прес-служба уряду.

Практична реалізація Меморандуму дозволить створити підстави для залучення гранту уряду Швейцарії в розмірі до 1,5 млн швейцарських франків (близько $ 1,6 млн) для фінансування будівництва в Україні та підготовки до введення в експлуатацію виробничої лінії з виготовлення апаратів штучної вентиляції легенів на базі ДП " новатор "в місті Хмельницький.

Яким тваринам можна

У середу федеральний уряд остаточно затвердив набір правил, які обмежують типи службових тварин, дозволених на рейсах в США, залишаючи за собою право на використання собак і звільняючи авіакомпанії від необхідності розміщувати інших різних тварин для емоційної підтримки.

Зміни, які викликали більше 15 000 коментарів громадськості з тих пір, як Міністерство транспорту запропонувало їх на початку року, вступлять в силу в наступному місяці.

Вони викликали запеклі дискусії серед авіакомпаній, захисників інтересів людей з обмеженими можливостями, які покладаються на службових тварин і груп із захисту прав пасажирів, і прийшли до висновку, що в останні роки все більше мандрівників взяли з собою самих різних тварин.

Зовсім недавно регулятори транспорту заявили, що собаки, кішки і мініатюрні коні повинні бути пріоритетними для авіакомпаній як службових тварин. Але пасажири намагалися подорожувати з мавпами, птахами і кроликами, викликаючи подив у інших пасажирів і перевіряючи правила авіакомпаній.

Деякі авіакомпанії, в тому числі Delta і Southwest, заявили, що переглядають свою політику щодо перевезення тварин на рейси. А деякі авіакомпанії дозволяють пасажирам брати в салон дрібних домашніх тварин за окрему плату.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" писали, ка до світова економіка оживає в кінці 2020 року .



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини