Головна Статті Бізнес економіка Кому належать відомі аптеки в Україні
commentss Cтатті Всі новини

Кому належать відомі аптеки в Україні

Реалізація ліків та медичних виробів – надважлива задача в умовах війни.

6 лютого 2023, 14:02 comments11220
Поділіться публікацією:

Аптечний бізнес доволі швидко відновився до довоєнного рівня. За даними Асоціації рітейлерів України (RAU), вже на початок осені функціонувало 98,2% аптек країни. А в листопаді частка непрацюючих зменшилася до 1%. Проте вже в грудні кількість працюючих аптечних закладів перевищила довоєнні показники, й наразі становить 3815 закладів, тобто на 19 більше, ніж до війни. В RAU зауважили, що аптечний рітейл не тільки повністю відновив свій втрачений потенціал, але й перевищив його, збільшивши частку відкритих закладів на 17%. 

Кому належать відомі аптеки в Україні

Фото: pixabay


“Коментарі” поцікавилися, кому належать найвідоміші аптеки України.


“Аптека Доброго Дня”

Кому належать відомі аптеки в Україні - фото 2


Фото: kiev.informator.ua


ТОВ “Аптека доброго дня” зареєстрована 28 квітня 2014 року. Частка в 90% належить ЗАТ "Фармінвест холдингз лімітед", зареєстрованому на Кіпрі. Решта 10% — ТОВ "Фармастор". Бенефіціар — Червоненко Ігор Альфредович.


Мережа "Аптека Доброго Дня" нараховує більше 220 аптек по всій країні та обслуговує понад 500 000 клієнтів щомісяця. Фішка цих аптек — поєднання традиційної класичної аптеки зі швидким обслуговуванням маркету. Більшість аптек мережі має відкриту зону самообслуговування, завдяки якій клієнти самостійно обирають відповідний товар для здоров'я, отримуючи при цьому кваліфіковану консультацію фахівця.


Компанія пропонує Програму Піклування, за допомогою якої клієнт накопичує бонуси і має можливість ними розрахуватися при наступній покупці. "Аптека Доброго Дня" пропонує спеціальні ціни на сезонні товари підвищеного попиту. Мережа активно співпрацює з медичними програмами виробників, такими, наприклад, як Orange Card, "Медікард", "Про-прайс", "Abbottcard" та "МДМ", завдяки яким пацієнти з певними хронічними захворюваннями можуть отримувати спеціальні препарати зі знижками.


“Подорожник”


Всеукраїнська мережа "Подорожник" налічує вже більше 1400 аптек, де працює понад сім тисяч працівників. Історія аптеки почалася у 1999 році у Львові з відкриттям “Доброї аптеки”. З 2009 року вона працює під брендом “Подорожник”. З 2013 року мережа почала розширюватися на інші області Західної України. За три роки започатковано новий бренд “Аптека БАМ”, який працює в економ сегменті. Перша аптека в Києві з’явилася у 2017-му, тоді ж компанія вийшла на ринок Житомирської та Вінницької областей. У 2018 році аптека стала національною мережею і, за даними корпоративного сайту, посіла 5-те місце за часткою ринку. На кінець 2021-го мережа налічувала 1324 аптеки. 


Цікаво, що мережа аптек взяла під фармопіку українську полярну станцію "Академік Вернадський". “Упродовж 2023 року ми надаватимемо інформаційну, технологічну підтримку та допомогу усіма необхідними медикаментами полярній дослідницькій станції "Академік Вернадський" та криголаму "Ноосфера". Ми співпрацюємо з ДУ Національний антарктичний науковий центр, який став почесним членом Європейської Полярної ради. Це відкриває нові можливості для науковців Укаїни”, — сказано в повідомленні компанії.


Оформлена аптека як Приватне підприємство “СОЛОМІЯ-СЕРВІС”. Її засновником та бенефіціаром значиться Федечко Олександр Ярославович. 


Аптека “АНЦ”

Кому належать відомі аптеки в Україні - фото 3


Фото: anc.ua


ТОВ "АПТЕКА АНЦ" належить: "АК МЕНЕДЖМЕНТ КОРПОРЕЙШН ЛТД" (АK MANAGEMENT CORPORATION LTD) — 60%, 30% — Артуру Кадушкіну та 10% — ТОВ "КУА "КОІНВЕСТ", що діє від свого імені, за рахунок та в інтересах Закритого недиверсифікованого венчурного пайового інвестиційного фонду "КОІНВЕСТ". 


Мережа нараховує 1 100 аптек у 138 містах України. За даними корпоративного сайту, щомісяця відкривається більше десятка нових точок. Асортимент налічує 22 000 товарів для краси та здоров’я. Мережа об’єднує аптеки під брендами "АНЦ", "Копійка", "Шар@".


Як писали в ЗМІ, на компанію скаржилися АМКУ та МОЗ і вимагали змінити назву з “Аптеки низьких цін”, оскільки вона не відповідала дійсності — ціни в мережі не були нижчими, ніж в гравців на ринку. 


Аптека “911”


ТОВ "АПТЕКА911.ЮА" належить Данієлян Ануш Ашотівні та Данієлян Нуне Сейранівні. Аптечна мережа “9-1-1” була створена в 1996 році в Харкові компанією “Гамма-55”. Навесні 2020 року мережа розпочала співпрацю з Нова пошта з доставки ліків по всій Україні. Загальна кількість торгових точок на весну 2021-го становила 896.


Аптека пропонує понад 21 тис. товарів. А також ряд сервісів: замовлення по фото рецепту або товару, а також центр телемедицини, де можна отримати альтернативну лікарську думку з приводу травм, за потреби розшифрувати аналізи тощо. 


Аптека “Бажаємо здоров’я”


Компанія зареєстрована 27 лютого 2019 року. Засновники: 

Варченко Андрій, Кощей Олександр, Пустовіт Ігор. Київські бізнесмени є кінцевими бенефіціарними власниками. При цьому прямий вирішальний вплив мають Варченко та Пустовіт.


“Мед-сервіс”


Кому належать відомі аптеки в Україні - фото 4


Фото: med-service.com.ua


Компанія ТОВ "МЕД-СЕРВІС" зареєстрована 2004-го в Дніпрі. У складі власників — ТОВ "МЕД-СЕРВІС ГРУПП" (частка 99,36%) та ТОВ "РЕАЛ ЕСТЕЙТ КИЕВ" (0,64%). Бенефіціар — Токарев Олег. 


Історія "Мед-сервіс" почалася у 1995 році. Більш ніж за 25 років компанія переросла в найбільшу мережу аптек України. У 1997 році вперше в асортимент аптек включені супутні товари — дитяча продукція та якісна лікувальна косметика, що на той час вважалося новаторством для фармацевтичного ринку країни. У 2003 році була відкрита перша в країні аптека в форматі супермаркету. 


Аптеки представлені більш ніж в 102 містах і налічують понад 340 торгових точок. Компанія розвиває кілька форматів: “Мед-Сервіс — Kids” — спеціалізовані аптеки з ширшим асртиментом товарів для вагітних та дітей, “Мед-Сервіс-Beauty” — точки, де можна придбати косметику, а також формат “аптечний пункт” з товарами для догляду за хворими в стаціонарі. 


18 червня 2021 року Антимонопольний комітет видав дозвіл  "Мед-Сервіс" на покупку 50% мережі аптек "ТАС-Фарма", що входила в групу TAS Сергія Тігіпка. Аптечна мережа "Аптека TAS" була створена в серпні 2009 року в рамках ребрендингу аптечної мережі "Даша".  Аптека TAS розвивала формат міні-фармамаркета, який забезпечує якісне обслуговування клієнтів за рахунок пропозиції широкого асортименту медикаментів, засобів гігієни, БАДів у відкритій торговельній зоні.


"Аптекар"


Засновник і бенефіціар  ТОВ "АПТЕКАРЬ" -  Бондарчук Олександр Анатолійович. У 2019 році з бенефіціарів вийшла юрособа ЛОКРІН ХОЛДІНГС ЛІМІТЕД, яка належала бізнесмену Ігорю Баленко. Ця ж компанія володіла мережею аптек “Віталюкс”. Нині бенефіціаром ТОВ Віталюкс фігурує Лариса Моргун. 


Аптечна мережа "Аптекар" працює на ринку фармацевтичних послуг з 2006 року. Вона представлена ​​аптечними супермаркетами і класичними аптеками в різних регіонах України. Асортимент нараховує до 15 000 найменувань від 310 брендів.  


Аптека “біла ромашка”


Мережа налічує 68 фарммаркетів в Києві та інших регіонах України.

Асортимент продукції налічує більше 15 тисяч позицій, серед яких товари для здоров’я і краси, засоби догляду та гігієни, лікарські засоби і медична техніка. Мережею керує “ФОЗЗІ-ФАРМ” Володимира Костельмана. 




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини