Головна Статті Бізнес економіка Кросівки з кров'ю, покупки без грошей, розрахунки в криптовалюті та роботи замість працівників
commentss Cтатті Всі новини

Кросівки з кров'ю, покупки без грошей, розрахунки в криптовалюті та роботи замість працівників

Альтернативи бізнес маркетингу в ділових підсумках тижня очима журналістів порталу "Коментарі"

3 квітня 2021, 14:30 comments1052
Поділіться публікацією:

Боротьба за яскравий маркетинг і тотальна роботизація наступають на профспілки. Впровадження офіційних розрахунків в криптовалютах і переміщення на літаючих таксі передвіщають тотальний переділ ринку послуг не на користь найманих працівників.
Однак платоспроможність людини — все ще залишається головним фактором успішності будь-якої компанії (роботизованої чи ні).

Кросівки з кров'ю, покупки без грошей, розрахунки в криптовалюті та роботи замість працівників

Будівельники в черзі на температурний скринінг (Манхеттен, Нью-Йорк). Фото - агентство новин «Рейтер»ство новин «Рейтер»


Субота-Неділя
(27-28 березня) 


Цирк не поїхав

На акцію протесту в Римі та в інших італійських містах вийшли циркові артисти. Вимог всього два: збільшення фінансової підтримки держави і можливість знову нести радість людям. Протестуючі доводять: відкриття цирків і парків розваг на відкритому повітрі безпечно для населення.
Цирки, парки атракціонів та інші розважальні установи ось вже понад рік закриті через обмеження, введених італійським урядом для боротьби з пандемією. Власники розважального бізнесу, зокрема цирків, скаржаться: їм не вистачає коштів на утримання як працівників, так і тварин, і в буквальному сенсі доводиться виживати. 


Bloomberg попереджає 

В умовах триваючої пандемії коронавірусної інфекції COVID-19 світу загрожують перебої з туалетним папером, повідомляє Bloomberg. У той час як в ряді країн світу знову обмежується робота магазинів і споживачі збільшують домашні запаси, виробники туалетного паперу можуть зіткнутися з нестачею сировини.
Причиною дефіциту, за даними Bloomberg, може стати підвищення попиту на перевезення вантажів морем і брак суден, які їх забезпечують. Першими постраждали експортери товарів, що перевозяться в контейнерах, однак тепер криза загрожує перекинутися на вантажі, що доставляються морем в інших видах упаковки —  мішках, бочках, ящиках і т.д.
 
 

Перший плавучий центр сортування відходів

У Ліоні, третьому за величиною місті Франції, є всього 2 подібних центри збору сміття. Третій, під назвою River'tri, через гостру потребу було вирішено зробити плавучим, розмістивши в самому центрі міста. Щосуботи жителі Ліона замість того, щоб залишати громіздке сміття на вулиці, можуть принести його сюди.
Щорічно тут обслуговується 5000 користувачів, а River'tri збирає 300 тонн відходів на рік.
Цей проект стартував у 2016 році  як дворічний експеримент з бюджетом в 1 844 875 євро, з яких 36,7% (676 783 євро) були профінансовані Регіональною політикою Євросоюзу.
У п'яти кілометрах вниз за течією зібрані відходи поміщають в контейнери, які потім доставляють в центри переробки (один з них —  в Мезьyo). 90% деревини, що збираються в центрі збору сміття, подрібнюється, що дає їй друге життя. 


Бартер від Мадуро

Президент Венесуели Ніколас Мадуро допускає можливість оплати поставок вакцин від коронавірусу за допомогою експорту нафти в країни, що виробляють ці препарати. Відповідну заяву він зробив в неділю в ефірі телеканалу Venezolana de Television.
"У Венесуели є нафтові танкери, у неї є клієнти, які купують нафту. Країна буде виділяти частину своєї продукції, щоб гарантувати поставки вакцин, в яких потребує. Нафта —  в обмін на вакцини", —  сказав глава держави.
 

Світ без SWIFT 

Сергій Лавров закликав китайських партнерів відходити від використання "контрольованих Заходом міжнародних платіжних систем", щоб не залежати від чиїхось примх. Прес-секретар президента Дмитро Пєсков підтвердив, що, з огляду на ситуацію на світовій політичній арені, треба бути готовими до будь-якого розвитку подій, в тому числі й до позбавлення доступу до SWIFT.
Імунітет проти санкцій свавілля —  випуск національної платіжної карти "Мир" (про початок емісії було оголошено в грудні 2015 року).
Таким чином, зараз на ринку безготівкових платежів Росії діють три ключові гравці. У 2018 році обсяг ринку склав 22 трлн рублів. Перше місце в трійці лідерів з оборотом в 10,4 трлн рублів зайняла Visa, друге —  Mastercard (обіг —  8,3 трлн рублів), третє —  "Мир" (обігом —  2,7 трлн рублів).
Надалі "Мир" продемонстрував стрімке зростання —  у 8,3 раза. Ця платіжна карта тепер є на руках у кожного другого росіянина. За минулий рік по ній скоєно майже 3,5 млрд міжбанківських операцій — приблизно на три чверті більше, ніж роком раніше. 


Новий спосіб будівництва доріг

На вихідних швейцарські дослідники показали роботизовану руку, яка може за допомогою спеціального дроту змішувати гравій або асфальт для кращого побудови доріг.
Дослідники зі Швейцарської федеральної лабораторії матеріалознавства і технологій запозичили ідею з науково-художньо проекту, в якому були створені стовпи з використанням дроту і гравію. Гравій був переплетений своєрідною "ниткою" з дроту, яка підтримувала структуру. Дослідники використовували спеціальний провід, який буде зміцнювати покриття асфальту. Цей метод може усунути необхідність в бітумі (сполучна речовина, яке виходить з нафти) і спростити переробку дорожніх будівельних матеріалів.


Понеділок, 29 березня 


Другий Босфор

Туреччина схвалила план розвитку нового проекту Стамбульського судноплавного каналу. Про це заявив міністр навколишнього середовища країни Мурат Курум.
Канал протяжністю 45 км має з'єднати Чорне та Мармурове моря в заході від Стамбула. Він покликаний розвантажити Босфорську протоку, один з найбільш завантажених шляхів у світі. Проект будівництва оцінюється 9,2 млрд доларів. Потенційна пропускна здатність каналу —  160 суден щодня.


Ferplast  в Україні

Італійська компанія Ферпласт-Україна побудує в Житомирі фабрику з виробництва товарів для тварин. Підприємство з'явиться в промисловій зоні Житомира на території колишнього заводу хімволокна.
Всі матеріали й сировину компанія купує в Україні та готова інвестувати в фабрику 10 млн євро. Необхідне обладнання вже придбано, а будівництво об'єкту планується почати в жовтні.
Ferplast  — одна з найбільших італійських компаній з випуску аксесуарів для домашніх тварин. Товари Ferplast виробляються не тільки в Італії, заводи компанії розміщені в різних країнах світу.
 

Монастирський розпродаж

Французький монастир в Бургундії (заснований в 1098 році) намагається екстрено позбутися  величезних запасів відмінного сиру, який накопичився за період локдаунів (до речі, торік в Ліоні цей сир виграв срібну медаль на продуктовій виставці).
Абатство Кіто, що знаходиться неподалік Діжона, зазвичай має справу тільки з ресторанами та відвідувачами магазину при монастирі. Але тут вже не до перебірливості в покупцях. 
Запаси —  4 000 сирних голів, дорівнює по вазі 2,8 тонні сиру. 
Монастир вирішив вдатися до допомоги Divine Box, запланувавши до вівторка продати хоча б тонну сиру. 
Отже, головка сиру коштує 23 євро. Мінімальне замовлення —  дві головки. Поки братству вдалося продати 700 кг. 


Профспілка Stellantis зупинить автовиробництво 

На період 2-12 квітня автовиробник Stellantis (STLA.MI) зупинить виробництво на своєму заводі в Мелфі на півдні Італії через низький попит, викликаного кризою COVID-19, заявив у понеділок профспілка UILM.
Виробництво на заводі, де четвертий за величиною автовиробник в світі випускає моделі Jeep Renegade і Compass, а також компактний позашляховик Fiat 500X, неодноразово переривалося через слабкий попит і брак напівпровідників.
Профспілка FIM CISL заявив, що компанія розглядає можливість остаточного закриття однієї зі своїх двох виробничих ліній на заводі в Мелфі, щоб усунути надлишкові потужності в Італії.
Згідно з галузевими даними, реєстрація автомобілів в Європі в перші два місяці цього року впала на 23%. У понеділок Джанлука Фіккі з UILM заявив: "Компанія повідомила профспілкам, що останнім заморожування виробництва Melfi сталося саме через низький попит, а не через глобальну нестачу мікросхем".
Все більш ніж 7000  робітників Мелфі будуть на цей період відправлені у відпустку.


Дубілет у розшуку

Екс-главу правління ПриватБанку Дубілета оголосили в розшук за розтрату в 8,2 млрд грн в кінці 2016 року.
"Дубілет підозрюється в скоєнні злочинів, передбачених ч. 5 ст. 27 ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 366, ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 366 КК України", — відзначили в НАБУ.
 

Конкурентні дрони

Нова служба доставки дронів в Ірландії, керована Samsung Electronics, обіцяє доставити цифрові пристрої протягом декількох хвилин після їх замовлення.
Спочатку дрони будуть літати зі швидкістю 35 миль на годину до будинків в Оранмор, прибуваючи в лічені хвилини до клієнтів, що замовляють продукт на ірландському веб-сайті Samsung.
Доступні моделі — Galaxy S21 Ultra, Galaxy Buds Pro, Galaxy Tab S7, Galaxy Watch 3 і Galaxy A. Офіційні особи заявили, що Samsung пізніше буде поставляти дрони по всій Ірландії.
Оскільки у 2019 році United Parcel Service отримала дозвіл на доставку предметів медичного призначення в лікарняні містечка за допомогою дронів, такі доставки поступово стають реальністю. 


Альтернативні білки наступають

Прогнозується, що до 2035 року на альтернативні білки доведеться 11% ринку. Якщо вдасться оптимізувати технологічні інновації та законодавче регулювання, цей показник може скласти 22%.
Також до цього часу може бути досягнуто цінового паритету зі звичайними м'ясними продуктами. Аналітики очікують, що продукти на основі сої, гороху та інших білків рослинного походження можуть досягти паритету до 2023 г. У той самий час білки на основі мікроорганізмів, отримані з грибів і дріжджів —  2025 г.
Білки на основі тваринних клітин можуть бути економічно порівнянні з традиційним м'ясом до 2032-го.
Зокрема, COVID-19 привернув увагу споживачів до того, як виробляється м'ясо і до необхідності забезпечення благополуччя тварин. RethinkX прогнозує, що до 2030 року попит на продукти, отримані від великої рогатої худоби, впаде на 70%, а виручка м'ясних і молочних підприємств знизиться на 90%.
Крім того, пандемія підлила масла у вогонь на ринку альтернативного протеїну. Згідно з даними Nielsen, різко зросли продажі м'ясних продуктів на рослинній основі, перевищивши продажу звичайної м'ясної продукції.


Вівторок, 30 березня


Ми пожартували

У вівторок представник компанії Volkswagen of America Марк Гілліс підтвердив, що презентація нової назви автомобіля і всієї компанії Voltswagen на догоду виробництву електромобілів була звичайним першоквітневим жартом.
 "Це перейменування було задумано як оголошення в дусі Дня дурня, що підкреслює запуск повністю електричного позашляховика ID.4 і свідчить про нашу прихильність забезпеченню електричної мобільності для всіх".
Жарт передрукували багато серйозних новинні агентства світу. 


Nike з людською кров'ю 

Nike подає в суд на бруклінський арт-колектив MSCHF через скандальну пару "Satan Shoes", в підошвах яких є крапля справжньої людської крові.
Кожна така пара взуття виготовлена з використанням модифікованих кросівок Nike Air Max 97 і оснащена фірмовою амортизуючої підошвою з повітряними бульбашками, що містить 60 кубічних сантиметрів (2,03 рідких унції) червоного чорнила і єдину краплю людської крові, яку пожертвували члени колективу художників. 
Кросівки з перевернутим хрестом, пентаграма і словами Євангелія від Луки 10:18: "І сказав їм: я бачив, як сатана впав з неба, як блискавка" були представлені на продаж за 1018 доларів (740 фунтів стерлінгів).
MSCHF випустила 666 пар взуття в співпраці з репером Lil Nas X і заявляє, що вони були розпродані менш ніж за хвилину. Це співпало з запуском останньої пісні Lil Nas X Montero (Call Me By Your Name), яка дебютувала на YouTube минулої п'ятниці.
У музичному відео репер сповзає з небес в пекло по стійці для стриптизу. 
Nike заявляє про порушення прав на товарний знак. Nike просить суд заборонити MSCHF використовувати свій знаменитий дизайнерський знак Swoosh, і продавати взуття. 


76% греків вважають це знущанням 

76% грецьких бізнесменів, професіоналів-ремісників і торговців вважають заходи держави щодо подолання економічної кризи недостатніми. Це перший з ключових висновків опитування, проведеного Дослідницьким інститутом GSEVEE на вибірці з 4122 осіб.
Негативною є оцінка греками того, як минулого літа відкрився туризм (76,5%) і онлайн-торгівля (71,1%).
Що стосується майбутнього, то широко поширений песимізм щодо тривалості фінансової кризи, викликаного пандемією, оскільки близько 8 з 10 (79,9%) респондентів вважають, що криза триватиме не менше двох років.
Дрібний і середній бізнес характеризує заходи уряду по своїй підтримці як недостатні. Головне, вважають вони —  списати приватний борг і бізнесменам, і споживачам. 
З одного боку грецькі банки використовують 92% фінансування ЄЦБ (з негативною процентною ставкою) для викупу облігацій з високою процентною ставкою. З іншого боку — вони це роблять для порятунку (акцій) тільки 35 000 підприємств (з 850 000 все ще активних на ринку) і працюють там фахівців. А решта чекають економічного знищення.


Українець хакнув банки 11 країн

Офіс Генерального прокуратора повідомив про підозру жителю Тернопільської області в розробці та поширенні шкідливого програмного забезпечення, яке використовувалося для атак на банки 11 країн.
Хакер створив фішинговий пакет, а до нього —  спеціальну адміністративну панель, спрямовані на веб-ресурси банків і їх клієнтів. Від фішингових атак постраждали фінансові установи Австралії, Великобританії, Іспанії, Італії, Мексики, Нідерландів, Німеччини, США, Франції, Чилі та Швейцарії. Загальний збиток від ПО українського хакера оцінюється в сотні мільйонів доларів, додають в Офісі Генерального прокурора. 

 

Рада розблокувала велику приватизацію 

Верховна Рада прийняла закон "Про внесення зміни до розділу V "Прикінцеві та перехідні положення"" закону "Про приватизацію державного та комунального майна" в частині приватизації "об'єктів великої приватизації".
Документом пропонується виключити із закону "Про приватизацію державного та комунального майна" норму, згідно з якою проведення аукціонів з продажу об'єктів великої приватизації призупинено на час дії карантинних обмежень. 


Фіатна валюта настає

PayPal Holdings дозволила використовувати криптовалюта для оплати товарів у своїй платіжній системі. Компанія дозволить проводити операції з Bitcoin, Bitcoin cash, Ethereum і Litecoin.
У найближчі місяці послуга стане доступною для 29 млн онлайн-продавців. При оплаті криптовалюта продавці будуть отримувати фіатну валюту (незабезпечену золотом та іншими дорогоцінними металами).
Конвертація в традиційні гроші буде проходити автоматично. Вона повинна захищати продавців від волатильності криптовалюта. 


Lilium злітає 

Мюнхенська компанія повітряного таксі Lilium наважується стати публічною. Lilium оцінюється в 3,3 мільярда доларів і обіцяє принести 830 мільйонів. Як сказав співзасновник і генеральний директор Даніель Віганд в інтерв'ю Handelsblatt, Lilium хоче отримати дозвіл на ведення бізнесу у 2024 році. З цією метою компанія працює над новою технологією електричного літака з вертикальним зльотом, який буде мати сім крісел замість раніше запланованих п'яти, зможе розвивати швидкість 282 кілометри на годину і літати на 250 кілометрів.
"Перший літак увійде в програму випробувань у 2022 році", —  сказав Віганд. "У 2024 році ми отримаємо схвалення і почнемо бізнес, а у 2025-му працюватимемо на декількох ринках".
 

Volvo Cars оплатить декрет

1 квітня Volvo Cars запропонує своїх 40 000 співробітників по всьому світу шестимісячну відпустку по догляду за дитиною з компенсацією 80% їхньої заробітної плати. Співробітники автомобільної групи зможуть розподілити цю відпустку за свій розсуд протягом трьох років після народження дитини. Ця можливість надається співробітникам зі стажем роботи в один рік, і заснована на шведському законодавстві, в якому політика відпусток по догляду за дитиною є однією з найбільш щедрих на Старому континенті: 480 днів діляться між обома батьками.
Volvo, де в даний час працює близько 75% чоловіків, з 2019 року провело пілотну програму в Європі, на Близькому Сході і в Африці, випробувавши цей захід на своїх продавців: 46% відпусток взяли батьки. 


Каталонія хоче в космос 

Уряд Каталонії на засіданні у вівторок затвердив фінансові внески для Інституту космічних досліджень Каталонії (IEEC) і i2CAT Foundation в розмірі 500 000 євро кожен з метою просування свого космічного агентства і продовження реалізації його стратегії NewSpace. За оцінками уряду Каталонії, до 2025 року воно створить 1200 нових робочих місць і забезпечить оборот близько 300 мільйонів євро.
Інвестиції будуть служити для поліпшення зв'язку і контролю над його супутниками з землі, запуску програми прискореного розвитку для нових компаній, що спеціалізуються в цьому секторі, і впровадження рішень на основі інформації, отриманої від його першого наносупутники, що отримав назву"Enxaneta".
"Enxaneta", успішно запущений 22 березня через Казахстан, є супутник CubeSat, який буде проходити над Каталонією двічі в день для розгортання послуг підключення до Інтернету речей з покриттям 5G. 


Європа скорочує посіви цукрових буряків

Європейські фермери, які вирощують цукровий буряк, мають намір у 2021 р. скоротити посіви через низькі ціни.
Очікується, що французькі фермери в поточному році посіють цукрові буряки на 400 тис. га, що приблизно на 6% менше, ніж у 2020 р.
У Польщі, третьому за величиною виробнику цукру в ЄС, посів ще не почався через холод, і трохи затримається в порівнянні з минулим роком.
За словами глави німецької асоціації цукрової промисловості WVZ Гюнтера Тіссена, в Німеччині при хороших погодних умовах ведуться широкомасштабні посіви, але ще занадто рано для оцінки площі.
Зменшення площ в цьому році очікується і в Великобританії.
"Площа скорочується, тому що виробники втрачають віру в урожай. Ми думаємо, що буде вирощено тільки 90 тис. Га цукрових буряків, що на 13-15% менше, ніж у звичайний рік", —  сказав глава відділу цукру Національної спілки фермерів Великобританії Джеймс Нортен.


Середа, 31 березня 

М'янма без банкнот

Гендиректор компанії Giesecke + Devrient, що займається друкуванням грошей і чіп-картами, поки не хоче вести справи з М'янмою.
Giesecke + Devrient (G + D) —  німецька компанія зі штаб-квартирою в Мюнхені, яка друкує банкноти та цінні папери, смарт-карти й системи обробки готівки.
Причина криється в насильницьких діях, зроблених силами безпеки проти опозиції в країні Південно-Східної Азії.
Мюнхенська компанія поставляє банкноти в більш ніж 100 країн світу.
Зупинка доставки була узгоджена з Організацією Об'єднаних Націй, а також з владою і посольствами Німеччини.
Пандемія також залишила свій слід в G + D. Минулого року продажі впали на 5 відсотків до 2,3 мільярда євро, а чистий прибуток майже вдвічі —  з 80 до 43 мільйонів євро.


Суець втомився 

Президент Єгипту Абдель Фаттах Ас-Сісі пообіцяв інвестувати в обладнання, необхідне, щоб уникнути повторення закриття Суецького каналу, яке відбулося минулого тижня.
Він зробив це зауваження, коли відвідав Ісмаїлію на шляху до життєво важливої торгової артерії, на наступний день після спуску з мілини гігантського контейнеровоза MV Ever Given.
Очікується, що у вівторок через Суецький канал пройде 140 судів після того, як затори навколо ключового водного шляху почали поступово зменшуватися. Однак експерти попереджають, що на усунення порушення глобального судноплавства можуть знадобитися місяці.
 

Україна достроково погасила кредит Deutsche Bank на  350 мільйонів доларів 

Україна на початку цього тижня достроково погасила короткостроковий кредит від Deutsche Bank AG London на суму близько 350 млн доларів, залучений в кінці минулого року.
З урахуванням відсотків виплата склала близько 354 млн. Мінфін на початку 2021 року уточнив, що в останні дні 2020 року залучив короткостроковий кредит від Deutsche Bank на 340,7 млн дол. У статистиці міністерства в грудні 2020 року борг України перед цим кредитором виріс на 372, 6 млн дол. —  до 1 млрд 313,2 млн, а до кінця лютого 2021 року знизився до 1 млрд 271,6 млн. 


В Україні починає діяти новий норматив для банків 

Банківська система України готова до впровадження нового пруденційного нормативу —  коефіцієнта чистого стабільного фінансування або NSFR (Net Stable Funding Ratio), який стає обов'язковим до виконання з 1 квітня і буде розраховуватися щодекадно.
Згідно з нормами Євросоюзу і Базельських рекомендацій значення NSFR для банків має становити не менше 100%. Українські повинні будуть досягати 100% значення нормативу NSFR поступово.
Згідно із затвердженим графіком: не менше 80% —  з 1 квітня 2021; 90% — з 1 жовтня 2021 і 100% —  з 1 квітня 2022 року.
Банки повинні будуть дотримуватися норматив NSFR в цілому по всіх валютах, а також забезпечувати постійний розрахунок і моніторинг NSFR окремо в національній валюті та групі іноземних валют. 


Лондон мітить в лідери біотехнологій

Біотехнологічний "єдиноріг" RITISH Oxford Nanopore оголосила в середу про плани розміщення на Лондонській фондовій біржі, що є значним стимулом для прагнення Великобританії стати "наддержавою" в області біотехнологій.
Група з секвенування ДНК і РНК, що виділилася з проекту Оксфордського університету у 2005 році, оцінила участь в фондовому ринку у 2,3 мільярда фунтів стерлінгів, хоча джерела в Сіті припускають, що вона могла б зібрати втричі більше цієї суми.
Nanopore є другим за величиною холдингом в державно-приватному трасті Schroder UK Public Private Trust і становить 13,7% портфеля вартістю 68,7 мільйона фунтів стерлінгів.
Компанія надає послуги по швидкій зміні послідовності генів для лабораторій і науково-дослідних інститутів по всьому світу, які використовуються у вивченні інфекційних захворювань, дослідженнях раку, вірусному нагляді, ефективності сільськогосподарських культур, безпеки харчових продуктів і дослідженнях навколишнього середовища.
Ця технологія використовувалася в глобальній боротьбі з пандемією для секвенування і виявлення нових штамів вірусу Covid-19: приблизно п'ята частина геномів, секвенувати на цей момент, була створена з використанням набору групи Nanopore. 


Четвер, 1 квітня

 

Покупки в борг

Найбільша польська мережа супермаркетів POLOmarket — одна з перших мереж в Польщі, яка ввела модель "купуй зараз — плати потім" в мобільному додатку. При здійсненні покупок є можливість відкласти платіж до 45 днів без будь-яких додаткових зборів або комісій.
 

Великий балтійський онлайн-маркет

Mid Europa Partners, центральноєвропейська група прямих інвестицій, погодилася придбати балтійську фірму електронної комерції UAB Pigu та об'єднати її з аналогічною групою Hobby Hall Group для створення провідного сайту електронної комерції й онлайн-ринку в країнах Балтії та Фінляндії.
Об'єднана група буде управляти сайтами Pigu 220.lv — в Латвії, Pigu.lt — в Литві і Kaup24.ee — в Естонії, а також Xnet.lv в Hobby Hall — в Латвії. hansapost.ee — в Естонії та hobbyhall.fi — у Фінляндії.
У новий проект входять —  Mid Europa, Porta Finance (M & A), юридична компанія Dechert and Cobalt, OC & C, технологічна Palladium Digital і EY (фінансовий і податковий сектор).
РФ отримає кредит в 1 млрд доларів від Нового банку розвитку
Члени ради директорів Нового банку розвитку, створеного країнами БРІКС, схвалили надання Росії кредиту в розмірі до 1 мільярда доларів. Ці кошти підуть на підтримку медичних працівників, які надають медичну допомогу пацієнтам з коронавірусом.
Новий банк розвитку БРІКС був створений рішенням Росії, Бразилії, Індії, Китаю та ПАР.
 

Байден продовжив заборону на виселення

Адміністрація Байдена продовжить федеральну заборону на виселення орендарів з квартир і будинків до кінця червня.
Початкова мета заборони полягала в тому, щоб не дати людям, виселеним зі своїх жител, переїхати разом з сім'ями в притулки, де вони збільшили б можливості для поширення коронавірусу.
Щоб орендар мав право на захист від виселення, він повинен заробляти менш як 198 000 доларів на рік (для пар, які проживають разом), або 99 000 доларів для індивідуальних заявників. Крім того, ті, хто потребує захисту, повинні довести, що зверталися по державну допомогу для оплати орендної плати; що не можуть платити через негаразди з COVID-19; і що можуть стати бездомними в разі виселення.
Аналогічним чином президент Джо Байден продовжив заборону на відчуження житла до 30 червня.

 
American Airlines найме "штрейкбрехерів"

Починаючи з квітня, American Airlines більше не буде використовувати пілотів, представлених профспілкою. Профспілка пілотів заявив, що це рішення буде означати менш незалежну перевірку літаків після і перед польотами, ніж якби в ньому брали участь пілоти, підтримувані профспілкою.
Отже, починаючи з четверга, American Airlines буде призначати пілотів компаній, які не є членами профспілок, для випробувань літаків, які перебували на довгостроковому зберіганні або недавно піддавалися серйозному технічному обслуговуванню, перш ніж на них полетять клієнти. 
Таким чином компанія хоче убезпечити себе від вимог профспілок в складний період карантинних обмежень та відновленні польотів.
(*Штрейкбрехер — той, хто працює під час страйку, або спеціально найнятий адміністрацією підприємства для заміни страйкарів (таким чином він зраджує їхні інтереси).

 
У Бразилії створили власну вакцину проти COVID

Розробкою препарату займався Біомедичний інститут Бутантан в бразильському штаті Сан-Паулу. За словами керівництва установи, вони готові почати випробування, але для цього дослідження має схвалити регулятор. За словами губернатора Сан-Паулу Жоау Доріа, випробування, за попередніми даними, можуть початися у квітні.
Якщо вакцина виявиться ефективною, її почнуть виробляти в липні. Глава інституту Бутантан Димаса Ковас запевняє, що препарат успішно пройшов випробування на тваринах.
 

Stretch —  новий конкурент на ринку праці

Американська роботобудівельна компанія Boston Dynamics представила новий пристрій для автоматичних завантажень — робота Stretch. Відео з презентацією вантажника інженери опублікували на своєму каналі в YouTube. Це універсальний мобільний робот, який переносить вантаж рукою з присосками. Пристрій буде застосовуватися в складських приміщеннях і центрах розподілу товару.
Робот Stretch від Boston Dynamics маневрує в будь-якому напрямку, а також здатний долати перешкоди. Крім цього, у нього є технологія комп'ютерного зору, яка дозволяє визначати вантаж для конкретного клієнта.
 

Новий клінінг

Швейцарська компанія UVeya створила спеціального робота, якого можна використовувати для стерилізації салону літака. Він переміщається на борту між рядами від хвостової частини до носа, стерилізуючи салон ультрафіолетовим світлом. UVeya в цей час тестує ефективність своєї технології на літаках авіакомпанії Helvetic Airways.
Згідно з планами, робот буде продаватися за 15 000 швейцарських франків, або приблизно 4,8 мільйона форинтів. Пристрій працює за 13 хвилин з невеликим літаком, але вимагає більше часу для більшого пасажирського авіаперевізника.


П'ятниця, 2 квітня 

Польща працевлаштує навіть пенсіонерів 

Уряд Польщі планує полегшити працевлаштування іноземців в галузях, де найбільше не вистачає працівників.
"Ми завершуємо роботу над документом продуманої міграційної політики. Він включатиме пакет інструментів, що сприяють працевлаштуванню іноземців в галузях, де не вистачає польської робочої сили", —  заявив віце-прем'єр, міністр розвитку, праці та технологій Польщі Ярослав Говін, передає Європейська правда.
"Якщо ми хочемо якомога швидше повернутися на шлях динамічного економічного розвитку, нам, безсумнівно, буде потрібно більше працівників”, — сказав Говін.
Як додав віце-прем'єр, ми повинні імпортувати руки, а найбільше — мізки та розум, з країн, які культурно близькі до Польщі".
Водночас він пояснив, що уряд в першу чергу займається професійною активізацією поляків.
За словами Говіна, в рамках нового курсу його група запропонує податковий механізм, який би людей, які вже знаходяться в пенсійному віці, продовжувати працювати.

 
Іспанський урожай під загрозою

Нічні заморозки в виробничих регіонах Іспанії призвели до втрати значної частини врожаю кісточкових культур.
Точних оцінок поки ніхто не дає, однак досвідчені іспанські садівники вважають, що в регіонах, де температура була мінімальною, може бути втрачено до половини врожаю, а в середньому по країні —  до третини потенційного збору черешні та абрикоса. Також постраждають і інші кісточкові фрукти, такі як слива, персик і нектарин.
Крім того, під час формування плоду, можуть утворюватися дефекти, які приведуть до непридатності фруктів для реалізації у свіжому вигляді. Відзначається, що з самого початку Іспанія чекала дуже хорошого врожаю кісточкових фруктів, оскільки минулого року дерева відпочили від врожаю, і зима була дуже сприятливою для садів кісточкових культур.


Visa почне приймати платежі в криптовалюті

Visa Inc, пославшись на зростаючий попит на транзакції з віртуальною валютою, оголосила в п'ятницю, що почне приймати транзакції з криптовалютою на своїй платіжній платформі.
Visa об'єдналася з криптоплатформою Crypto.com для пілотного проекту, який дозволить використовувати USD Coin, криптовалюту стейблкоїна, прив'язану до долара США, для розрахунків за транзакціями.
Платіжний гігант також заявив, що буде використовувати блокчейн Ethereum для більш зручного проведення транзакцій.


Apple побудує сховище сонячної енергії

Американська компанія Apple планує почати будівництво сховища відновлюваної сонячної енергії в районі штату Каліфорнія.
Майданчик планують відкрити на сонячній фермі California Flats Solar Farm. В Apple планують отримувати від сховища 240 МВт-год енергії, яких достатньо для безперебійного енергозабезпечення 7 тисяч будинків. Приблизно 130 МВт з цього обсягу будуть йти на потреби корпорації.
Акумулятори сховища, що є однією з найбільших систем зберігання енергії в Сполучених Штатах, отримають живлення від сонячних батарей. Енергія буде накопичуватися за допомогою 85 літій-іонних акумуляторних батарей Tesla Megapack, завдяки яким можна буде уникнути перебоїв з електрикою через мінливість погоди.


Пільги для малого і середнього бізнесу в Києві 

Влада Києва ініціюють пакет пільг і преференцій для малого і середнього бізнесу Києва на період суворих карантинних обмежень. Про це під час онлайн-брифінгу повідомив мер української столиці Віталій Кличко.
Йдеться про зменшення розміру пайової участі з нинішніх 50% до 1 грн в утриманні об'єктів благоустрою власниками закладів громадського харчування; зменшенні до 50% плати за розміщення засобів зовнішньої реклами та реклами на комунальному транспорті; звільнення власників авто на території Києва від оплати за паркування на майданчиках КП "Київтранспарксервіс".
Крім того, в проекті рішення передбачено збільшення розміру фінансово-кредитної підтримки суб'єктів малого та середнього підприємництва. 


Судова заборона "сатанинських" кросівок

Федеральний суддя США видав тимчасовий заборонний судовий наказ, що забороняє MSCHF відвантажувати замовлення на взуття і надалі використовувати бренд Nike.
Ми вже писали, що Nike подав до суду на продавців MSCHF і репера Lil Nas X, які випустили та продавали взуття, що містить краплю людської крові.
Однак широкому загалу мало відомо, що"Сатанинські" кросівки були розроблені MSCHF після білих кросівок Nike Air Max 97, під назвою "Ісус", в підошві яких була свята вода. Компанія MSCHF зазначила у своєму прес-релізі, що компанія Nike не збудила на той час судових позовів щодо цієї лінійки продуктів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини