Головна Новини Бізнес економіка Щорічна зустріч Європейського банку реконструкції та розвитку відбудеться 7-8 жовтня: відомі деталі
commentss НОВИНИ Всі новини

Щорічна зустріч Європейського банку реконструкції та розвитку відбудеться 7-8 жовтня: відомі деталі

Зустріч відбудеться 7-8 жовтня в онлайн-режимі

5 жовтня 2020, 19:55
Поділіться публікацією:

Європейський банку реконструкції та розвитку анонсував проведення щорічної зустрічі акціонерів. Про це повідомляє прес-служба фінансової установи.

Щорічна зустріч Європейського банку реконструкції та розвитку відбудеться 7-8 жовтня: відомі деталі

джерело: Бізнес-медіа

Так, інформується, що під час фінансової події буде розглянуто постCovid-майбутнє 38 країн, в які ЄБРР робить інвестиції. Серед інших, Україна також входить в даний список. В плані запланованої зустрічі на одному з перших місць стоїть питання  розгляду “зелених” інвестицій. ЄБРР пропонує збільшити обсяг таких інвестицій до 50 відсотків від усіх проєктів ЄБРР вже до 2025 року.

 Відомо, що ЄБРР почав переходити до “зеленої” економіки 5 років тому. За цей час “коефіцієнт зеленого фінансування”, а саме співвідношення “зеленого” до загального кредитного портфелю ЄБРР зріс на 15 відсотків — з 25 до 40.

Під час зустрічі акціонерів 7-8 жовтня планується схвалити план переходу до “зеленої” економіки як частини стратегії Банку.

В свою чергу, голова Національного банку України Кирил Шевченко обіцяє приділяти увагу питанням розвитку зеленого банкінгу в Україні.

"Я особисто вважаю цю ініціативу дуже позитивною і корисною та маю надію, що плани ЄБРР будуть реалізовані. Зі свого боку, обіцяю приділяти увагу питанням розвитку зеленого банкінгу в Україні", — підкреслює Шевченко.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що Наглядова рада "Ощадбанку" призначила нового главу правління.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини