Головна Новини Бізнес економіка У Мінсоцполітики поділилися планами підвищити пенсії у 2021 році
commentss НОВИНИ Всі новини

У Мінсоцполітики поділилися планами підвищити пенсії у 2021 році

Міністр соцполітики розповіла, наскільки зросте мінімальна пенсія у 2021 році

25 липня 2020, 11:13 comments1743
Поділіться публікацією:

Міністр соціальної політики Марина Лазебна в ефірі телеканалу "Україна 24" розповіла, що вже в наступному році в Україні повинна з'явитися програма по підвищенню пенсій. Про це пише "Економічна правда".

У Мінсоцполітики поділилися планами підвищити пенсії у 2021 році

За словами глави відомства, наступного року повинна з'явитися чергова програма, яку Лазебна назвала амбітною. Вже в січні мінімальні виплати для пенсіонерів за віком повинні скласти 2400 грн. Марина Лазебна відзначила, що це буде можливо за умови зростання мінімальної зарплати з початку наступного року. Водночас, як розповіла міністр, через рік мінімальна пенсія може скласти 2600 грн.

Нагадаємо, експерти розповіли виданню "Коментарі", можуть коронакриза і перипетії зі зміною керівництва Нацбанку України (НБУ) вплинути на виплати пенсій і пенсійну реформу.

Так, головний експерт НБУ, координатор Експертної платформи Андрій Блінов вважає, що ніякого впливу не варто очікувати. Разом з тим академік, перший віцепрезидент Академії економічних наук України Анатолій Пешко підкреслює, коронакриза вже призвів до того, що ми тільки за квітень втратили близько 1 млрд доларів засобів, які могли б наповнити бюджет. Так що питання не тільки пенсій, але і зарплат стають все більш актуальними. А експерт Української фабрики думки Юрій Гаврилечко вважає, що ні коронакриза, ні зміна керівництва НБУ не можуть вплинути на виплату пенсій.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини