Головна Статті Бізнес економіка Загибель врожаїв, вакцинні протести і неминуча стагфляція
commentss Cтатті Всі новини

Загибель врожаїв, вакцинні протести і неминуча стагфляція

Підсумки ділового тижня очима журналістів портала "Коментарі"

24 липня 2021, 14:00 comments1420
Поділіться публікацією:

Слідом за аномальною спекою світ накрили аномальні дощі. Результат —  аграрний бізнес Європи втратив свій урожай, його просто змило великою водою.

Загибель врожаїв, вакцинні протести і неминуча стагфляція

Протести у Франції проти примусової вакцинації медпрацівників (Фото з відкритих джерел)

Досвідчена в цьому плані Азія завчасно перемістила свої агрофірми на даху і порожні вертолітні майданчики хмарочосів.

Наступним економічним катаклізмом для успішних країн стане неминуча стагфляція — попереджають фінансові експерти провідних банків.

Що б повернути людям купівельну спроможність —  мало друкувати гроші, треба прощати борги. Першими в односторонньому порядку це починають робити американські університети, до речі, не дочекавшись позитивного рішення Байдена.

Менш далекоглядні уряди виставляють свої держбанки на продаж Лондонській біржі або вводять примусову вакцинацію для медпрацівників.

Самі тверезомислячі радикально змінюють профіль діяльності. Наприклад, як Philip Morris, яка відмовиться від сигарет. Що буде далі, і хто ще від чого відмовиться —  читайте в ділових підсумки тижня.


Субота, неділя
(17,18 липня)

 

"Жилети" повернулися

В суботу по всій Франції зібралося понад 100000 осіб, щоб висловити протест проти заходів уряду по вакцинації людей і уповільнення зростання числа випадків інфікування вірусом Covid Delta.

Але це тільки фактичний привід для наболілих економічних проблем.

У Парижі в ході окремих акцій протесту крайніх правих і крайніх лівих учасників учасники марширували по різних частинах міста. Демонстрації пройшли також у французьких містах Страсбург, Лілль, Монпельє та інших місцях.

Суботні демонстрації залучили безліч людей, в цілому незадоволених політикою, в тому числі активістів в жовтих жилетах, розгніваних передбачуваною економічною несправедливістю, що загрожує тим людям, які не захочуть вакцинуватися. Зокрема —  медпрацівники будуть звільнені.

Серед проблем, озвучених учасниками протесту, було рішення уряду зробити вакцини обов'язковими для медичних працівників і вимагати "паспорт здоров'я". Цей документ підтверджує, що люди повністю вакциновані, у них нещодавно був негативний результат тесту або вони одужали від вірусу. Тільки в такому випадку вони можуть відвідувати ресторани та інші громадські місця.

У протестах брали участь не тільки "жовті жилети", але і прихильники крайніх правих, медичний персонал і роялісти.

У Монпельє понад 1000 демонстрантів пройшли маршем до вокзалу.

За даними Міністерства внутрішніх справ, в протестах по всій країні взяли участь 114 тисяч осіб.

Французькі медичні працівники повинні пройти вакцинацію проти Covid до 15 вересня.

Крім того, починаючи з середи, поетапно вводиться вимога про використання пропусків COVID в ресторанах, барах, лікарнях, торгових центрах, поїздах, літаках і інших місцях.

 

Черешні по 270 дол за штуку

15 черешень вищого сорту в формі серця на аукціоні в Японії продали за 450 тис. ієн, що дорівнює понад 4 тис.дол. Одна черешня сорту Juno Hearts коштує 30 тис. Ієн, тобто 270 дол.

В кінці червня на центральному оптовому ринку Хатінохе на аукціон виставили 26 коробок черешні Juno Heart і 13 коробок Aomori Heartbeat. Після початку аукціону торговельні маклери почали підвищувати ставки на плоди один за іншим.

Оптовий продавець фруктів і овочів з компанії Nagatsuka Seika KK Кіоко Наґацука успішно зробила найвищу ставку в розмірі 450 тис. Ієн за коробку черешень Aomori Heartbeat.

Сорт Juno Hearts виведений в префектурі Аоморі й відомий високим вмістом цукру, який досягає 20%. Ця черешня з'явилася на ринку у 2019 році. Ягоди мають діаметр понад 31 мм, а також красивий колір і блиск.

 

Ірландія отримає 990 мільйонів євро грантів

Президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляйен схвалила плани Ірландії щодо того, як буде розподілятися фонд відновлення ЄС.

Офіційні особи заявили, що 42 відсотки фінансування буде використано для численних проектів, включаючи електрифікацію приміської залізниці Корка, відновлення торфовищ і модернізацію житлових і громадських будівель.

Крім того, 32 відсотки грошей підуть на оцифровку державних послуг і адміністрування, фінансування підключення і пристроїв для шкіл, а також розвиток загальної урядового центру обробки даних.

Фон дер Ляйен назвав грант найбільшим пакетом відновлення, який Європа бачила після плану Маршалла після Другої світової війни, зазначивши, що "це необхідно, тому що ми хочемо прискорити відновлення Європи й, по суті, Ірландії, зараз і в майбутньому".

 

IPO українських держбанків на Лондонській біржі

Первинне публічне розміщення акцій (IPO) українських банків на Лондонській фондовій біржі (LSE) є одним з варіантів приватизації державних банків, повідомив глава НБУ Кирило Шевченко.

"Ми домовилися з представниками Лондонської фондової біржі провести спільні заходи з метою подальшого виходу банків на IPO, який є одним з інструментів їх приватизації", —  написав він у Facebook в п'ятницю.

 

Кисень на Місяці

Ізраїль готується провести у 2023 році на Місяці експеримент з отримання кисню з місцевих матеріалів. Технологія, що розробляється спільно з Японією, буде мати величезне значення для колонізації супутника Землі.

Нині велику частину вантажу будь-якого космічного корабля становить саме кисень. Його споживають не тільки  космонавти, що знаходяться на станції, він необхідний також для згоряння палива.

У тому випадку, якщо експеримент з виробництва кисню на поверхні Місяця виявиться успішним, це заощадить величезні суми організаторам місій. Сьогодні доставка одного кілограма кисню на Місяць досягає 1 млн доларів.

Устаткування для виробництва експерименту, згідно з планами, буде доставлено в кінці 2023 року за допомогою ракети-носія Falcon 9 від SpaceX, що належить Ілону Маску.

Всі технології з виробництва кисню і супутніх металів розроблені в Ізраїлі. Як вихідний матеріал буде використовуватися місячний пісок.

 

На 400 000 барелів у день з серпня 

ОПЕК +, альянс виробників нафти, очолюваний Саудівською Аравією і Росією, погодив графік збільшення видобутку для задоволення зростаючого попиту в міру відновлення світової економіки після пандемічної рецесії.

Спеціальна зустріч, організована в Відні, схвалила плани, згідно з якими з початку наступного місяця на світові ринки будуть надходити додатково 400000 барелів на місяць. Це дозволить деяким виробникам, включаючи Саудівську Аравію і ОАЕ, збільшити базовий рівень, у порівнянні з яким вони розраховують виробництво.

Угода також продовжить нинішній альянс ОПЕК +, принаймні, до кінця 2022 року. "ОПЕК + тут, щоб залишитися", —  сказав журналістам після оголошення про угоду принц Абдул Азіз бін Салман, міністр енергетики Саудівської Аравії. 

 

FuelBuddy —  бензинова доставка 

Індійський стартап по доставці палива розширює свої послуги до Саудівської Аравії.

У своєму твіті FuelBuddy з Делі заявила, що також додасть ОАЕ і Саудівську Аравію у свій список ринків, оскільки прагне "вийти на світовий ринок".

Заснована у 2016 році платформа на основі додатків розподіляє паливо безпосередньо клієнтам, де б вони не знаходилися.

У травні FuelBuddy, що знаходиться в Бангалорі, придбала стартап по доставці палива на вимогу MyPetrolPump —  підприємства, що належить ANB Fuels Pvt. Ltd. —  за поєднання готівки та запасів. Це робить його одним з найбільших гравців в секторі доставки палива в Індії. 

 

Понеділок, 19 липня

 

Канцерогени Johnson & Johnson

Управління з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів США (FDA) заявило, що воно досліджує те, як бензол, речовина, що викликає рак, потрапило в сонцезахисні продукти, недавно відкликані Johnson & Johnson.

Компанія добровільно зняла з полиць п'ять продуктів під брендами Neutrogena та Aveeno після того, як внутрішні випробування показали, що деякі з сонцезахисних продуктів містять низькі рівні бензолу.

Johnson & Johnson протестувала свої сонцезахисні продукти після того, як інтернет-аптека Valisure, яка перевіряє продукти на наявність забруднюючих речовин, виявила бензол в десятках сонцезахисних кремів, в тому числі в аптеках Johnson & Johnson і CVS, і повідомила про свої висновки в FDA в травні.

Після звіту Valisure CVS також припинила продаж двох своїх засобів для лікування сонячних опіків.

В інтерв'ю виконавчий директор Valisure Девід Лайт сказав, що він очікує, що бензол буде пов'язаний із забрудненою сировиною.

 

Бізнес і політика

Американський виробник морозива Ben & Jerry's припинить продаж морозива на окупованому Ізраїлем Західному березі, включаючи Східний Єрусалим, в кінці наступного року. Ben & Jerry's, яка є частиною Unilever, заявляє, що продаж порушує цінності від компанії.

Ця заява є однією з найбільш кричущих дій великої міжнародної компанії проти політики Ізраїлю з будівництва будинків на землях, захоплених у війні 1967 року. Згідно з міжнародним правом, це окупована палестинська територія.

Ben & Jerry's рішуче виступає проти ізраїльської політики. Оскільки це велика і всесвітньо відома компанія, це відчутно для Ізраїлю. Багато ізраїльтян розглядають це як позицію проти ізраїльської держави або навіть називають це рішення антисемітським.

З іншого боку, палестинські організації з ентузіазмом реагують на новини. Ben & Jerry's підкреслює, що, хоча компанія продовжить продавати морозиво в Ізраїлі, ліцензійну угоду з місцевим партнером, який виконує морозиво для окупованих територій, не буде продовжено.

Прем'єр-міністр Ізраїлю Беннетт в Twitter назвав це рішення "морально неправильним". 

"Є багато брендів морозива, але тільки одне єврейську державу. Ben & Jerry's вирішила продавати своє морозиво як антиізраїльський". За його словами, бойкот не пройде.

"Ми будемо боротися з ним в повну силу", —  заявив Беннетт.

 

Ферми на вертолітних майданчиках

У Гонконзі на виведених з експлуатації вертолітних майданчиках, які розміщувалися на дахах торгових центрів і громадських терасах з'явилося понад 60 міських ферм Rooftop Republic.

Співзасновник Rooftop Republic Ендрю Цуй сам вирощує буряки на фермі, яка знаходиться на даху на вершині 150-метрової висотки Bank of America.

Міські фермери Rooftop Republic вирощують і збирають овочі, і навіть кукурудзу. 

Ферми на дахах мають досить пристойний розмір, щоб обійтися не одним видом овочів. Наприклад, над торговим центром Metropole Plaza —  1200 кв. м "посівної площі".

В цілому Rooftop Republic обробляє  7 млн кв. м подібних сільськогосподарських площ. Ще понад 6 млн кв. м на дахах міста залишаються невикористаними.

 

CNN запускає сервіс потокового мовлення

CNN +, як буде називатися служба, і вона дебютує в першому кварталі 2022 року, матиме від 8 до 12 годин щоденних програм в прямому ефірі, а також довші шоу в документальному стилі.

Передплатники зможуть "безпосередньо зв'язуватися з провідними і експертами в режимі реального часу, обговорюючи найбільш важливі для них питання", —  йдеться в заяві CNN, що належить WarnerMedia компанії AT & T Inc.

Вартість нової послуги не розголошується. Ціна буде оголошена пізніше, разом зі специфікою програмування, повідомила в понеділок CNN на своєму сайті. 

Як і інші кабельні канали, CNN намагається побудувати бізнес, спрямований безпосередньо на споживача, який охоплює зростаючий легіон споживачів, які відмовилися від кабельного телебачення на користь потокових сервісів.

 

Податок на цукор і сіль

Група незалежних експертів під керівництвом бізнесмена Генрі Дімблбі, співзасновника мережі ресторанів Leon, підготувала огляд, що стосується продовольчої політики Англії. У доповіді говориться про такі проблеми, як ожиріння нації та неправильне харчування англійців.

Аналітики пропонують ввести податок на сіль і цукор. Розмір податку також підраховано: 3 фунти за кожен кілограм цукру і 6 фунтів за кожен кілограм солі, які продаються для використання на підприємствах громадського харчування і при виготовленні оброблених харчових продуктів. Подібні заходи спонукали б виробників знизити вміст солі та цукру в продукції, що сприяло б оздоровленню населення. Однак через нові податки ціни на кондитерські вироби й снеки можуть вирости на 13%.

Доповідь Дімблбі отримав підтримку з боку інвестиційних компаній, дієтологів, лікарів та активістів, які виступають за охорону навколишнього середовища.


Вівторок, 20 липня

 

Профі проти Безоса і Бренсона 

20 липня о 16:00 мск засновник Amazon Джефф Безос зробив суборбітальний політ на кораблі New Shepard. Політ триватиме 15 хвилин, капсула піднялася на висоту близько 100 км.

Але корабель Джеффа Безоса не набрав першу космічну швидкість. А значить, цей політ не можна назвати космічним, заявив російський космонавт Андрій Борисенко.

"Політ Безоса називається "суборбітальним польотом". Це означає, що, навіть якщо апарат виходить за межі атмосфери, тобто формально потрапляє в космічний простір, він не набирає першу космічну швидкість. Тобто він не є космічним кораблем в повному розумінні цього слова. І люди, які там знаходяться, не здійснюють космічний політ, значить, ні про який космічний туризм тут не йдеться", —  сказав він. 

"Відчуйте різницю: 8 хвилин у Безоса або 5-6 у Бренсона і, наприклад, годину в суборбітальному стані. Тому і "квитки" на повноцінні космічні кораблі коштують набагато дорожче. Там виходить справжній космічний політ. А тут —  те, що фахівці називають балістичним стрибком, або польотом по суборбітальній траєкторії. Швидше, такі польоти можна розглядати як хороший, дорогий, цікавий атракціон типу "Діснейленду", —  зазначив Борисенко. 

“А взагалі, справжній "космічний туризм — це коли ти летиш на орбіту, прилітаєш в космічний готель, там якийсь час перебуваєш, летиш навколо Землі. Перебуваєш в невагомості, обідаєш на станції, бачиш Землю з космосу. А суборбітальний політ —  це підскок на висоту і кілька хвилин в невагомості. Це такий атракціон, але називати це космічним туризмом я б не став", — пояснив експерт. 

 

Перші в Америці 

Університет Південної Кароліни прощає позики 2500 колишнім студентам, які припинили відвідувати школу через фінансові труднощі.

Університет штату Південна Кароліна, єдиний в штаті історично чорний коледжу або університету (HBCU), оголосив минулого тижня, що школа автоматично очищає позичкові рахунки студентів, які не є зареєстрованим користувачем на заняття або повністю кинули навчання, тому що вони більше не могли дозволити собі коледж по фінансових причин.

Конгресмени давно просять Байдена пробачити студентські борги, але він приводить в приклад своїх дітей, які дотепер платять відсотки за навчання.

 

Найвищий житловий в ЄС

У іспанському Бенідормі нарешті завершено будівництво найвищої багатоквартирного будинку в ЄС. Після 17 років невдач хмарочос Intempo допоможе перетворити місцевий курорт в Середземноморський Майамі.

Це найвищий багатоквартирний будинок в Європейському Союзі, висота якого становить 187 метрів. Його вежі-близнюки також можуть похвалитися найшвидшим ліфтом в Іспанії, який піднімається зі швидкістю 4,2 метра в секунду і може піднятися на верхній поверх за 52 секунди.

 

Успіх шотландських профспілок

Загроза страйків на лікеро-горілчаних заводах Спейсайд була знята після того, як члени профспілки проголосували за прийняття нової пропозиції по оплаті.

Угода поклала край багаторічній суперечці між великим виробником віскі Chivas Brothers, власники якого (Pernod Ricard) намагалися накласти мораторій на заробітну плату в Шотландії, в той час, як їх працівникам у Франції підвищили зарплату. 

Після голосування члени профспілок GMB Scotland і Unite Scotland в компанії погодилися на 2,5%-ве збільшення своєї базової ставки заробітної плати в цьому році.

Вони також отримають як мінімум на 2% більше, або зростання відповідно до індексу споживчих цін (CPIH) у 2022 році.

 

"Пральні" під наглядом

Європейська комісія пропонує встановити максимальну межу грошових виплат на рівні 10 000 євро на всій території Союзу. Пропозиція міститься в пакеті заходів з боротьби із відмиванням грошей і фінансуванням тероризму, представленому віце-президентом Валдіс Домбровскіс і комісаром з фінансових послуг Мейрід МакГіннесс.

"Країни, де вже встановлено більш суворі обмеження, зможуть їх зберегти", —  сказав Домбровскіс. Мета пакета, як пояснює комісія в заяві, полягає в тому, щоб "поліпшити виявлення підозрілих транзакцій і дій і заповнити прогалини, які використовуються злочинцями для відмивання незаконних доходів або фінансування терористичної діяльності через фінансову систему". 

 

Саудівська Аравія проти тіньової економіки 

Це слід за введенням закону про боротьбу з приховуванням, щоб гарантувати, що іноземні інвестори, що працюють в Королівстві, роблять це відповідно до правильних комерційних угод та з відповідними ліцензіями.

Міністерство торгівлі Королівства передало в прокуратуру 446 справ про комерційне приховування. Водночас на підприємствах було проведено близько 16 000 перевірок на предмет дотримання вимог.

Новий закон передбачає штрафи в розмірі до 5 мільйонів саудівських песо (1,3 мільйона доларів) і тюремне ув'язнення терміном до п'яти років для порушників. Він також винагороджує викривачів в розмірі до 30 відсотків від суми стягнутого штрафу, при цьому захищаючи їх особистість.

 

Португалія поспішає відновитися

Португалія підписала у вівторок чотири інвестиційних контракти з приватними компаніями, які внесуть 141 млн євро (166,23 мільйона доларів США) в економіку країни на додаток до створення 500 робочих місць.

Контракт був підписаний між португальською Vila Gale і трьома іноземними компаніями —  Joao de Deus, Siemens Gamesa і Tryba, які працюють в туристичному, автомобільному, енергетичному та будівельному секторах.

"Це ще один важливий знак довіри до нашої країни. Ми хочемо, щоб 2021 рік став найкращим роком для залучення інвестицій", —  сказав прем'єр-міністр Антоніо Коста на церемонії підписання.

За його словами, контракти на прямі іноземні інвестиції в цьому році майже зрівнялися з рекордом країни, досягнувши "92 відсотків суми інвестицій у 2019 році, кращому році на цей момент".

Коста відзначив, що "перший квартал цього року був кращим за всю історію інвестицій в бізнес" в Португалії, досягнувши 6,8 мільярда євро. 

 

Середа, 21 липня

 

Philip Morris змінить світ

Генеральний директор Philip Morris International Яцек Ольчак підтвердив наміри тютюнової компанії купити британську фармацевтичну компанію Vectura Group за 1,2 мільярда доларів і, в підсумку, відмовитися від сигарет.

Критики пропонованої угоди з Vectura виступають проти трансформації тютюнової промисловості. 

"Ніщо і ніхто не зупинить нас в наших перетвореннях, щоб кинути палити, —  сказав Ольчак, —  Ми можемо стояти на місці та продовжувати продавати сигарети, або ми можемо зробити що-небудь за допомогою науки та технологій, принаймні, щоб значно зменшити шкоду, що наноситься курінням. Але зв'язок між тютюновою компанією і компанією, що спеціалізується на інгаляційних ліках від таких станів, як астма —  вкрай підозрілі. Тому що тютюновий дим є "потужним тригером астми".

Philip Morris, яка виробляє і продає сигарети і бездимні нікотинові продукти за межами США, намагається змінити свій імідж. У лютому компанія оголосила про мету отримати до 2025 року понад 50% своєї загальної чистого виторгу від бездимної продукції. Компанія також прагне до 2025 року отримати чистий виторг не менш 1 мільярда доларів тільки від своїх продуктів "крім нікотину", такі, як доставка респіраторних препаратів і "самодопомога".

Акції Philip Morris впали приблизно на 3% у вівторок після того, як компанія опублікувала фінансові результати за другий квартал. Виторг в розмірі 7,59 млрд доларів виявилася нижче прогнозу Refinitiv в 7,69 млрд доларів. Проте з початку року акції компанії виросли майже на 15%.

 

Балтійський газопровід

Починається будівництво "Балтійського газопроводу" в бік Польщі. Трубоукладач проекту перетне "Північний потік" і "Північний потік — 2" до кінця липня і продовжить свій шлях до Польщі, яка хоче відмовитися від російського газу і перейти на норвезьке паливо і СПГ. 

Трубоукладач Castorone італійської компанії Saipem встав на трасу "Балтійського газопроводу" на південь від датського острова Борнхольм в Балтійському морі. До цього судно менш ніж за місяць поклало 100-кілометровий відрізок в сторону головних датських островів. Всього з кінця червня трубоукладачі побудували 120 кілометрів газопроводу в Балтійському морі, де його протяжність складе 210 кілометрів.

Судячи за даними навігаційних порталів, вранці 21 липня, Castorone знаходився приблизно за три кілометри від місця перетину з "Північним потоком" і за 25 кілометрів —  з "Північним потоком — 2".

 

Гряде стагфляція

Дані з США і Китаю, на які припадає більш ніж половина світового зростання, свідчать про уповільнення недавніх стрімких темпів світової економіки поряд з ростом цін на всі види товарів і сировини.

Як повідомив клієнтам головний валютний стратег Deutsche Bank Джордж Саравелос, одночасно з відродженням Дельта-варіанту COVID-19, ринки можуть посилати тривожні сигнали щодо перспектив світової економіки.

"У міру зростання цін споживач скорочує попит, а не збільшує споживання. Це протилежно тому, що можна було б очікувати, якби середовище було дійсно інфляційної, і це показує, що світова економіка має дуже низьку межу швидкості", — написав Саравелос.

Bank of America Merill Lynch зазначив побоювання з приводу "стагфляції" у другій половині 2021 року, відзначивши уповільнення припливу в акції та відтоку високоприбуткових активів.


"... Кому мать родна"

За 2020 рік загальна кількість стартапів у світі виросло в середньому на 6%, а в Великобританії —  на 14%.

Якщо у 2019 році в країні почали роботу 636 тис. нових компаній, то у 2020 році —  вже 726 тис. При цьому цифри продовжують рости: за даними податкової служби Великобританії, в березні 2021 року в країні було зареєстровано більше підприємств, ніж в будь-якій іншій місяць за період з 1989 року.

Найбільше зростання можна було спостерігати у сфері ритейлу. У другому кварталі 2020 року в Великобританії щомісяця відкривалося в середньому 4613 онлайн-магазинів, що на 66% більше показників 2019 року.

Партнер UHY Hacker Young Мартін Джонс прокоментував дослідження так: 

"Підприємці дійсно використовували пандемію і коронавірусні обмеження як трамплін. Приємно бачити, як британці отримували позитивні емоції за останні 18 місяців ".

 

"Золоте масло" 

"Кернел", одна з найбільших українських аграрних груп, в четвертому кварталі 2021 фінансового року (ФР, квітень-2021 —  червень-2021) скоротила продажі соняшникової олії на 44% в порівнянні з аналогічним періодом минулого ФГ —  до 273,1 тис. тонн.

Згідно зі звітом компанії на Варшавській фондовій біржі, за весь 2021 ФР (липень-2020 року — червень-2021) група компаній скоротила продажі соняшникової олії на 10% в порівнянні з 2020 ФР —  до 1,37 млн тонн, передає Інтерфакс-Україна.

Олієекстракційні заводи "Кернел" в четвертому кварталі 2021 ФР скоротили переробку олійних культур на третину в порівнянні з аналогічним періодом минулого ФГ — до 617 тис. Тонн, тоді як за весь 2021 ФР цей показник скоротився на 7% — до 3,2 млн тонн. За даними компанії, зниження обумовлене скороченням урожаю насіння соняшнику в Україні у 2020 році.

"Кернел" уточнив, що завантаження переробних потужностей групи компаній у 2021 ФР склав 87% з урахуванням переробки 97 тис. тонн насіння соняшнику на давальницьких засадах на заводах інших виробників.


"Золоте світло"

Кабмін обговорює різні сценарії підвищення тарифів на електроенергію для населення, на альтернативи цьому рішенню в перспективі немає.

Про це глава Національної комісії, що здійснює держрегулювання у сфері енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП), Валерій Тарасюк.

"Обговорюються різні сценарії, але у нас немає іншого майбутнього, крім поступового вирівнювання тарифів для промисловості і населення. Це великий самообман, коли ми вважаємо, що людина, яка платить за електроенергію менше, дійсно отримує від цього якусь користь", —  сказав Тарасюк.  

"Ми можемо моделювати сценарії, але жоден з них, крім приведення тарифів до економічно обґрунтованого рівня для всіх споживачів і одночасної адресної допомоги споживачам, які цього дійсно потребують, регулятор не може вітати", —  додав глава НКРЕКП.

При цьому він зазначив, що Кабмін зараз опрацьовує варіанти рішень про підвищення тарифів на електроенергію для населення з 1 серпня.

 

"Золоте тепло"

Приватні енерготрейдери України відмовляються виконувати свої зобов'язання перед українською держкомпанією і не відбирають близько половини обсягів, які до цього купили на біржі. У "Центренерго" заявляють, що не зможуть купувати вугілля з державних шахт і українські шахтарі залишаться без грошей.

У "Центренерго" зажадали, щоб в ситуацію втрутився регулятор.

"Наша компанія вважає, що такі дії контрагентів є загрозою для національної безпеки країни, такі дії призведуть до зриву підготовки до опалювального сезону 2021-2022 і соціального вибуху з боку шахтарів, у яких з'явиться заборгованість по зарплаті", —  пояснили майбутню перспективу в "Центренерго", додавши, що є основними клієнтами держшахт.

 

Четвер, 22 липня

 

У Греції —  проти вакцинації медпрацівників

У грецьких містах, включаючи столицю Афіни, відбулись масштабні протести проти обов'язкової вакцинації медпрацівників і співробітників будинків престарілих проти COVID-19.

Повідомляється, що після зіткнень поліції з демонстрантами були заарештовані щонайменше п'ять осіб. Щоб розігнати протестувальників, поліція застосувала сльозогінний газ і водомети.

За оцінками спостерігачів, в демонстраціях в грецькій столиці взяли участь близько 3,5 тис. осіб. У Салоніках на вулиці вийшли близько 2 тис. Протестуючих.

У Греції працівники будинків для людей похилого віку повинні зробити обидва щеплення від коронавірусу до 16 серпня, інакше їх відправлять на лікарняний. Вакцинація медичних працівників як в державному, так і в приватному секторі стане обов'язковою в Греції з 1 вересня. Серед 10,7 млн жителів країни вже понад 4,6 млн повністю вакциновані.

Тиждень тому в Греції також пройшли акції протесту проти вакцинації, в яких взяли участь близько 5 тис. осіб.

 

Дощі в Європі знищили сади та змили врожай з полів

Виробники овочів і фруктів у Швейцарії, Австрії, Німеччини, Бельгії та Нідерландах сильно постраждали від проливних дощів і ураганів, які пройшли в Європі минулого тижня.

Крім того, очікується нестача овочів у Швейцарії, оскільки поля були залиті майже повністю. Це особливо проблематично для капусти, броколі, салату, кабачків.

Австрійська влада вже підрахувала, що град і ураган завдали шкоди сільськогосподарським угіддям країни на суму близько 3,2 млн євро.

Виробники в бельгійських регіонах Валлонія і Фландрія особливо постраждали. Там річки вийшли з берегів, а на деяких ділянках до метра води, поля були змиті. Багато плантації полуниці та м'яких фруктів не збереглися. Повністю зіпсований урожай черешні і вишні. Стан твердих фруктів на цей момент оцінюються оптимістично. 

Схожа ситуація в Нідерландах. Коріння м'яких фруктів вбирає максимум вологи, що призводить до розтріскування плода. Крім того, збитків завдано виробникам зелені, трав і овочів.

Також затоплені поля і в Німеччині. Фермери Рейнланд-Пфальца і півдня Північного Рейну-Вестфалії практично повністю втратили урожай овочів і зелені.

 
Аргентина знизить світові ціни на сою

Аргентина збільшить експорт соєвої олії, що може привести до зниження ціна на цей продукт на світовому ринку.

Причиною цього став прийнятий парламентом Аргентини закон про зниження частки біодизелю в моторному паливі.

Як уточнюється, парламент дозволив знизити частку біодизеля в моторному паливі у 2 рази — з 10% до 5%. Дане рішення призведе до зниження споживання соєвої олії в біопаливній промисловості  Аргентини і, відповідно, дасть можливість збільшити обсяг пропозицій продукту для експорту. 

У 2020 р. Аргентина експортувала 5,36 млн т соєвої олії, згідно з офіційними даними. Основним покупцем з часткою ринку в 53,4% була Індія, ще по близько 8% імпортували КНР і Бангладеш.

Згідно з даними USDA, ціни на соєву олію в Аргентині до кінця червня становили в середньому 1191 доларів за тонну, тоді як в Бразилії —  1233 доларів за тонну, в США —  1608 дол. за тонну. 

 

Третє підвищення цін на енергоносії викличе кризу 

Ряд ірландських постачальників енергії оголосили про двократне підвищення цін в цьому році. Pinergy —  друга компанія після Panda Power, яка в цьому році зробила три підвищення.

Компанія Pinergy повідомила, що з 23 серпня стандартна питома вартість електроенергії виросте на 11,4%.

Це буде означати додаткові витрати в розмірі 3,61 євро на тиждень для типового домогосподарства або 188 євро в рік.

У квітні компанія підняла ціни на електроенергію на 4,2%, а в минулому місяці —  на 8,2%.

Він звинуватив у проблемах на оптовому ринку енергії національні мережі, які викликають безпрецедентне ціновий тиск.

Виконавчий директор Pinergy Енду Ганнелл сказала: 

"На жаль, через триваючі серйозних проблем з поставками інфраструктури та непідконтрольних нам оптових цін нам доведеться знову підвищити ціни для наших клієнтів".

Однак ірландці можуть відреагувати протестами на таке підвищення, що вже неодноразово траплялося протягом останніх років.

 

Індекс американських злиднів

На президента Байдена нападають через бензин за 3 долари. Але правда в тому, що Білий дім заявив, що не винен у високих цінах на газ, і у нього мало можливостей їх знизити.

Issues & Insights випустила звіт про індекс убогості, вимір, розпочатий за президента Ліндона Джонсона, який об'єднує рівень безробіття і рівень інфляції. Ідея полягає в тому, що "безробіття і швидко зростаюча вартість життя породжують суттєві проблеми в країні".

"Індекс цін різко зріс на початку карантину COVID-19, піднявшись з 5,94 до понад 15 за один місяць з ростом безробіття, —  йдеться в повідомленні Issues & Insights. —  Однак він швидко розвіявся, оскільки економіка при Трампі відновилася швидше, ніж передбачали так звані експерти".

Але, згідно з Issues & Insights, "... З того часу відбулося щось веселе. Індекс злиднів "ріс кожен місяць, поки Джо Байден був президентом. Індекс бідності в червні склав 11,3, вище, ніж він був (до пандемії) з часів Великої рецесії. Це також вище, ніж в середньому після Другої світової війни (9,2)".

Пошук Nexis, проведений MRC Business, показав, що з 1 лютого по 16 липня зростаючий індекс убогості не висвітлювати телеканалами ABC, CBS і NBC. 

 

Інфляція у Великобританії прискорилася 

У червні індекс споживчих цін у Великобританії виріс до 2,5% рік до року. Прогноз справдився лише у двох з 35 опитаних Bloomberg експертів.

Поточна інфляція є найвищою з 2018 року. Місяцем раніше вона становила 2,1%, також перевищивши максимум за майже два роки. Як зазначає агентство, такий стрибок ще більше зміцнить експертну думку щодо того, що Банк Англії підвищить процентну ставку в наступному році при відновленні економіки від коронакризи.

Зараз базова ставка зберігається на рівні 0,1%. Регулятор прогнозував, що інфляція (0,2% в серпні минулого року) перевищить 3%, але припускав, що тиск буде тимчасовим.

Зростання інфляції значною мірою обумовлено зростанням цін на їжу, старі авто, одяг і ін. Найбільше подорожчало паливо (+ 20,3%, максимум за більш ніж 10 років).

 
Кількість звернень за допомогою з безробіття в США виросло до 419 000 с мінімуму пандемії 

Число американців, що шукають допомоги з безробіття, виросло минулого тижня з найнижчого рівня пандемії, навіть попри те, що ринок праці, схоже, відновлюється завдяки економіці, що поновилася.

Міністерство праці заявило в четвер, що кількість звернень за допомогою з безробіття збільшилося минулого тижня до 419 000, максимум за два місяці, з 368 000 на попередньому тижні. Кількість первинних заявок, які зазвичай відстежують звільнення, неухильно знижувався з моменту, коли на початку січня перевищила 900 000. 

 

П'ятниця, 23 липня

 

МВФ оголошує про реформу своїх програм кредитування 

Міжнародний валютний фонд оголосив, що він реорганізує свої програми кредитування, щоб краще підтримувати країни з низьким рівнем доходу під час пандемії коронавірусу і відновлення, і згадав можливість обмежених продажів золота МВФ для збільшення кредитування.

Минулого тижня Виконавчий комітет МВФ вирішив підтримати реформи, які включають підвищення лімітів фінансування для країн з низьким доходом на 45%, зняття обмежень доступу для найбідніших країн з відповідними програмами і підтримку нульових процентних ставок по таких позиках.

Міжнародний валютний фонд заявив, що зміни необхідні після восьмикратного збільшення кредитування МВФ країн з низьким рівнем доходу до 13,2 млрд доларів у 2020 році та появи ознак того, що попит на фінансову допомогу в найближчі роки залишатиметься високим.

"Двохетапна стратегія фінансування була схвалена Правлінням МВФ для надання ресурсів, необхідних для швидкого подолання наслідків пандемії", —  сказав Крістіан Мамссен, заступник директора фінансового департаменту МВФ.

 
Підроблені обручки Тіффані  

Через вісім років Tiffany & Co врегулювала позов проти Costco Wholesale Corp, яка була звинувачена в порушенні авторських прав і підробці при продажу звичайних обручок з діамантами під назвою "Тіффані".

Хоча умови мирової угоди не розголошуються, обидві сторони заявили, що суперечка була вирішена мирним шляхом.

Врегулювання сталося після того, як в серпні федеральний апеляційний суд Манхеттена ухвалив рішення на 21 мільйон доларів, яке Tiffany виграла у 2017 році після суду присяжних.

Попри його заяву про те, що "Тіффані" стало загальним терміном і описувало гостре розташування кілець, суддя визнав Costco відповідальним за продаж оспорюваних кілець.

Але апеляційний суд заявив, що Costco діяла сумлінно, і що її клієнти досить розумні, щоб зрозуміти, що Тіффані не виготовляла  і не підтримувала обручки "Тіффані" цієї складської мережі.

Судові документи показали, що близько 3349 клієнтів купили обручки Tiffany в Costco протягом періоду, охопленого судовим позовом.

"Тіффані" подала в суд на Costco в День святого Валентина у 2013 році, щоб захистити бренд і престиж компанії, якій вже 184 роки.

 

Тисячі веб-сайтів виходять з ладу через глобальний збій

Тисячі веб-сайтів по всьому світу були недоступні в четвер і з четверга на п'ятницю, що, мабуть, було проблемою з широко використовуваної мережею розповсюдження контенту.

Akamai повідомила на своєму веб-сайті, що відчуває "виникає проблему зі службою Edge DNS". Пізніше в компанії заявили, що проблеми вирішені.

"Ми впровадили виправлення для цієї проблеми, і, грунтуючись на поточних спостереженнях, служба відновлює нормальну роботу", —  написав Акамай у Твіттері. 

"Ми продовжимо моніторинг, щоб переконатися, що вплив було повністю пом'якшено".

DNS або система доменних імен —  це каталог, який пов'язує доменні імена з машиночитаними адресами інтернет-протоколу.

Деякі з великих порушених веб-сайтів включають Delta Air Lines, British Airways, Capital One, GoDaddy, Vanguard, UPS, LastPass, AT & T і Costco.

За даними CNBC, деякі послуги вже почали повертатися, оскільки Delta повідомила, що її онлайн-послуги були відновлені.

Причина збою залишається невідомою.

 

Великобританія підтримує план США по створенню радіолокаційної станції для далекого космосу

Пропозиція Космічних сил США про розміщення в Великобританії радіолокаційної системи для спостереження за космічними кораблями на відстані до 22 400 миль від Землі отримало підтримку глави Королівських ВПС.

Головний маршал авіації сер Майкл Вігстон, що зібрався в Сполучених Штатах для розгляду пропозиції, сказав, що Великобританія "дуже зацікавлена" в розміщенні елемента удосконаленої системи радіолокації далекого космосу, що розробляється Центром космічних і ракетних систем космічних сил США.

Американський проект повинен подвоїти дальність виявлення об'єктів в космосі, використовуючи групу з 10-15 великих супутникових тарілок, розміщених на площі 0,4 квадратних миль.

Кожна тарілка буде близько 50 футів в діаметрі. Додаткові місця розміщення супутникових антен будуть розташовані в Техасі і Австралії.

Космічні сили США будуть шукати пропозиції по розробці радіолокаційних датчиків далекого космосу, які будуть відслідковувати орбітальні супутники і космічне сміття.

Використовувані нині системи можуть виявляти об'єкти тільки в космосі на відстані до 12 400 миль від Землі. Уокер сказав, що нова система може контролювати об'єкт розміром з футбольний м'яч на відстані до 22 400 миль.


Санкції США зазнали краху

Іран вперше почав експорт сирої нафти в затоці Омана в обхід стратегічного Ормузської протоки.

Державні ЗМІ заявляють, що проект вартістю 2 мільярди доларів з перекачування нафти на 1 000 км до нового об'єкту вказує на провал санкцій США.

Під час церемонії відкриття проекту президент Хасан Рухані назвав план "стратегічним".

Іран знаходиться під жорсткими санкціями США відтоді, як тодішній президент США Дональд Трамп в односторонньому порядку відмовився від ядерної угоди в 2018 році, яка сильно вплинула на експорт іранських енергоносіїв.

Іран побудував трубопровід завдовжки 1 000 км для транспортування нафти до нового терміналу на південному сході від Гореха в провінції Бушер.

В цей час установка дозволяє перекачувати близько 30 000 барелів сирої нафти в танкери на годину через плавучий причал, що стоїть на якорі, або через одноточковий причал. Він розташований приблизно в 7 км від узбережжя.

"82% цього проекту було завершено. На цей момент на це витрачено понад 1,2 мільярда доларів", —  сказав міністр нафти Ян Зангане.

 

У Словаччині відбулись масштабні протести проти вакцинації від COVID-19

Зокрема, компанії, що виступають проти кампанії щеплень  від COVID-19 намагалися зі штурмом пробитися в парламент країни.

В ході зіткнень учасників протесту зі співробітниками поліції один з правоохоронців отримав поранення.

Силовики змушені застосувати проти учасників штурму сльозогінний газ. У парламенті Словаччини в ході позачергового засідання обговорювалися заходи щодо боротьби з епідемією коронавірусу в країні.

При цьому словацькі депутати виступають за те, щоб для невакцинованих громадян карантинні правила були посилені, тоді як у тих, хто вакцинувався, буде більше свободи дій.

 

Мальдіви стягують туристичний податок 

За рішенням уряду країни, всі туристи, які з наступного року будуть прибувати на територію Мальдів, повинні будуть сплатити податок на виїзд (Departure Tax) в розмірі від 30 до 130 доларів.

Ця плата, за задумом влади, замінить аеропортові збори, що стягують сьогодні.

Іноземці, що вилітають економ-класом, заплатять 30 доларів, бізнес-класом —  60 доларів, першим класом —  90 доларів і приватним літаком —  130 доларів. Окремо оплачувати туристам нічого не доведеться —  для їх зручності вартість податку будуть додана до вартості квитків.

 

Том Круз вирішив відпочити на "російській"  яхті

Відзначається, що Круз відпочиває в Корнуоллі на території Великобританії.

Яхта Triple Seven є однією з найдорожчих яхт у світі. Зокрема, вартість тижневої її оренди складає близько 500 тис. доларів.

Раніше власником яхти був російський мільярдер Олександр Абрамов, однак за інформацією ЗМІ, розкішне судно вартістю 38 млн фунтів, обладнане джакузі, тренажерним залом, сонячною терасою і надувною гіркою, купив інший російський мільярдер Роман Абрамович.

Відзначається, що зірку Голлівуду таємно доставили на яхту, однак пізніше журналісти встигли помітити його на борту.

Зокрема, на знімальному майданчику сьомої частини фільму “Місія нездійсненна”  Круз контактував з людиною, яка виявилася хворою на COVID-19. Отож, не виключено, що актор вирішив влаштувати собі розкішний карантин.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

fghjgfhjk

1 серпня 2021, 14:30

https://www.youngliberals.uk/jonson/_free-livestream_hungarian_grand_prix_f1_live_stream https://www.youngliberals.uk/jonson/_livestream-free_hungarian_grand_prix_f1_live_stream_on_01_08_2021 https://www.youngliberals.uk/jonson/_slive_stream_hungarian_grand_prix_f1_watch_live_online_free https://www.youngliberals.uk/jonson/_live_stream_f1_hungarian_grand_prix_watch_live_online_free https://www.youngliberals.uk/jonson/_live_free_f1_hungarian_grand_prix_live_online_on_01_08_2021 https://www.youngliberals.uk/jonson/live_stream_f1_hungarian_grand_prix_live_stream_online https://www.youngliberals.uk/jonson/_hd_tv_hungarian_grand_prix_2021_watch_live_stream_free_hd https://www.youngliberals.uk/gonybaba/_l_f1-es_k_zvet_t_s_magyar_nagyd_j_-_id_m_r_live_v6f9nkf-puqzq2rm0x6h3a https://www.youngliberals.uk/gonybaba/figyelem_az_olimpia_miatt_nem_az_m4-en_lesz_az_f1_l_k_zvet_t_s_ingyenes https://www.youngliberals.uk/gonybaba/_l_i_v_e_forma-1_magyar_nagyd_j_l_k_zvet_t_s_2021_magyar_nagyd_j_l_ad_s https://www.youngliberals.uk/gonybaba/_streams_forma-1_magyar_nagyd_j_l_k_zvet_t_s_2021_magyar_nagyd_j_l_ad_s https://www.youngliberals.uk/jonson/_livestream_f1_hungarian_grand_prix_live_online_tv_channel https://www.youngliberals.uk/jonson/_update_id_m_r_f1_live_stream_online_tv_channel https://holytrinitybridgeport.org/advert/f1-magyar-nagydij-free-live-stream-watch-formula-1-online-tv-channel-8-1-21/ https://holytrinitybridgeport.org/advert/f1-idomero-live-stream-free-f1-online-in-2021-reddit-formula-1-streams-alternative/ https://holytrinitybridgeport.org/advert/watch-free-idomero-f1-2021-live-stream-online-tv/ https://holytrinitybridgeport.org/advert/live-free-stream-idomero-f1-2021-online-tv-channel/ https://holytrinitybridgeport.org/advert/w-a-t-c-hidomero-f1-tv-channel-live-online-stream/ https://www.youngliberals.uk/gonybaba/_watch_free_hungarian_grand_prix_2021_live_stream_2021_formula1_game_live_stream_annpaq9kfnp2rj3gqusdow https://www.youngliberals.uk/gonybaba/_watch_free_magyar_nagyd_j_2021_l_k_zvet_t_s_2021_f1_game_live_stream https://www.youngliberals.uk/gonybaba/_streaming-live_-magyar_nagyd_j_2021_l_k_zvet_t_s_on_01th_aug_2021_qamfusszwkci_ewnncrdfg https://www.youngliberals.uk/gonybaba/_streaming-live_-_f1_magyar_nagyd_j_live_stream_on_01th_aug_2021 https://www.youngliberals.uk/gonybaba/_streaming-live_-_f1_magyar_nagyd_j_l_ad_s_on_01th_aug_2021 https://www.youngliberals.uk/gonybaba/_tv_-_f1_magyar_nagyd_j_l_ad_s_on_01th_aug_2021 https://www.youngliberals.uk/gonybaba/_k_zvet_t_s_forma-1_l_k_zvet_t_s_2021_magyar_nagyd_j_l_ad_s_cmvddsxsmidfe16ks_rpyq https://www.youngliberals.uk/gonybaba/_n_zd_ingyenes_forma-1_l_k_zvet_t_s_2021_magyar_nagyd_j_l_ad_s https://www.youngliberals.uk/raishatv/_watch_free_hungarian_grand_prix_2021_live_stream_2021_formula1_game_live_stream https://www.youngliberals.uk/raishatv/_free_ekkor_rajtol_a_forma-1-es_magyar_nagyd_j_live_streamon_01th_aug_2021 https://www.youngliberals.uk/raishatv/_watch_free_ekkor_rajtol_a_forma-1-es_magyar_nagyd_j_live_streamon_01th_aug_2021 https://www.youngliberals.uk/raishatv/_watch_free_ekkor_rajtol_a_forma-1-es_magyar_nagyd_j_en_direct_streaming_01th_aug_2021 https://www.youngliberals.uk/raishatv/_direct_live_hungarian_grand_prix_2021_direct_streaming_grats https://www.youngliberals.uk/raishatv/_direct_tv_hungarian_grand_prix_2021_direct_streaming_grats https://www.youngliberals.uk/raishatv/_direct_tv_hungarian_grand_prix_01_august_2021_direct_streaming_grats https://www.youngliberals.uk/raishatv/_l_-k_zvet_t_s_forma-1_magyar_nagyd_j_l_k_zvet_t_s_2021_magyar_nagyd_j_l_ad_s_kwgjtzpjozvobf0i4atroq https://www.youngliberals.uk/jonson/_full-game_hungarian_grand_prix_f1_live_stream_online_tv https://www.youngliberals.uk/jonson/_full-hd_hungarian_grand_prix_f1_live_stream_online_tv_free_hd https://www.youngliberals.uk/jonson/_watch_hungarian_grand_prix_f1_live_stream_online_tv https://holytrinitybridgeport.org/advert/f1-magyar-nagydij-live-stream-2021-formula1-game-live-stream/ https://holytrinitybridgeport.org/advert/streamf1-magyar-nagydij-2021-live-streaming-reddit/ https://holytrinitybridgeport.org/advert/f1-magyar-nagydij-live-stream-free-f1-online-in-2021/ https://holytrinitybridgeport.org/advert/live-free-f1-magyar-nagydij-2021-live-stream-2021-formula1-game-live-stream/ https://www.adcogov.org/sites/default/files/webform/efl-2021-sheffield-wednesday-vs-town-live-free.pdf https://www.adcogov.org/sites/default/files/webform/match-day-sheffield-wednesday-vs-town-live.pdf https://www.adcogov.org/sites/default/files/webform/match-day-sheffield-wednesday-vs-town-live-free.pdf https://www.adcogov.org/sites/default/files/webform/match-day-sheffield-wednesday-vs-town-live-stream-free.pdf https://www.adcogov.org/sites/default/files/webform/match-day-sheffield-wednesday-vs-town-live-streaming.pdf https://www.adcogov.org/sites/default/files/webform/sheffield-vs-huddersfield-efl-live-streaming.pdf https://www.adcogov.org/sites/default/files/webform/sheffield-vs-huddersfield-live-stream.pdf https://www.adcogov.org/sites/default/files/webform/sheffield-vs-huddersfield-live-stream-free.pdf https://www.adcogov.org/sites/default/files/webform/sheffield-vs-huddersfield-live-streaming.pdf https://www.adcogov.org/sites/default/files/webform/sheffield-vs-huddersfield-match-live-free.pdf https://www.adcogov.org/sites/default/files/webform/sheffield-wednesday-vs-huddersfield-town-live-streaming.pdf https://www.adcogov.org/sites/default/files/webform/watch-sheffield-wednesday-vs-town-live-tv-stream.pdf https://www.adcogov.org/sites/default/files/webform/union-st-gilloise-vs-club-brugge-kijken-live.pdf https://www.adcogov.org/sites/default/files/webform/union-st-gilloise-vs-club-brugge-kijken-tv-live.pdf https://www.adcogov.org/sites/default/files/webform/union-st-gilloise-vs-club-brugge-live-free.pdf https://www.adcogov.org/sites/default/files/webform/union-st-gilloise-vs-club-brugge-live-kijken.pdf https://www.adcogov.org/sites/default/files/webform/union-st-gilloise-vs-club-brugge-live-kijken-tv.pdf https://www.adcogov.org/sites/default/files/webform/union-st-gilloise-vs-club-brugge-live-stream.pdf https://www.adcogov.org/sites/default/files/webform/union-st-gilloise-vs-club-brugge-live-streaming.pdf https://www.adcogov.org/sites/default/files/webform/union-st-gilloise-vs-club-brugge-live-tv-free.pdf https://www.adcogov.org/sites/default/files/webform/union-st-gilloise-vs-club-brugge-live-uitslagen-tv.pdf https://www.adcogov.org/sites/default/files/webform/union-st-gilloise-vs-club-brugge-match-live-free.pdf https://www.aefpweb.org/system/files/webform/union-st-gilloise-vs-club-brugge-kijken-live.pdf https://www.aefpweb.org/system/files/webform/union-st-gilloise-vs-club-brugge-kijken-tv-live.pdf https://www.aefpweb.org/system/files/webform/union-st-gilloise-vs-club-brugge-live-free.pdf https://www.aefpweb.org/system/files/webform/union-st-gilloise-vs-club-brugge-live-kijken.pdf https://www.aefpweb.org/system/files/webform/union-st-gilloise-vs-club-brugge-live-kijken-tv.pdf https://www.aefpweb.org/system/files/webform/union-st-gilloise-vs-club-brugge-live-stream.pdf https://www.aefpweb.org/system/files/webform/union-st-gilloise-vs-club-brugge-live-streaming.pdf https://www.aefpweb.org/system/files/webform/union-st-gilloise-vs-club-brugge-live-tv-free.pdf https://www.aefpweb.org/system/files/webform/union-st-gilloise-vs-club-brugge-live-uitslagen-tv.pdf https://www.aefpweb.org/system/files/webform/union-st-gilloise-vs-club-brugge-match-live-free.pdf https://www.aefpweb.org/system/files/webform/efl-2021-sheffield-wednesday-vs-town-live-free.pdf https://www.aefpweb.org/system/files/webform/match-day-sheffield-wednesday-vs-town-live.pdf https://www.aefpweb.org/system/files/webform/match-day-sheffield-wednesday-vs-town-live-free.pdf https://www.aefpweb.org/system/files/webform/match-day-sheffield-wednesday-vs-town-live-stream-free.pdf https://www.aefpweb.org/system/files/webform/match-day-sheffield-wednesday-vs-town-live-streaming.pdf https://www.aefpweb.org/system/files/webform/sheffield-vs-huddersfield-efl-live-streaming.pdf https://www.aefpweb.org/system/files/webform/sheffield-vs-huddersfield-live-stream.pdf https://www.aefpweb.org/system/files/webform/sheffield-vs-huddersfield-live-stream-free.pdf https://www.aefpweb.org/system/files/webform/sheffield-vs-huddersfield-live-streaming.pdf https://www.aefpweb.org/system/files/webform/sheffield-vs-huddersfield-match-live-free.pdf https://www.aefpweb.org/system/files/webform/sheffield-wednesday-vs-huddersfield-town-live-streaming.pdf https://www.aefpweb.org/system/files/webform/watch-sheffield-wednesday-vs-town-live-tv-stream.pdf https://azdot.gov/system/files/webform/efl-2021-sheffield-wednesday-vs-town-live-free.pdf https://azdot.gov/system/files/webform/match-day-sheffield-wednesday-vs-town-live.pdf https://azdot.gov/system/files/webform/match-day-sheffield-wednesday-vs-town-live-free.pdf https://azdot.gov/system/files/webform/match-day-sheffield-wednesday-vs-town-live-stream-free.pdf https://azdot.gov/system/files/webform/match-day-sheffield-wednesday-vs-town-live-streaming.pdf https://azdot.gov/system/files/webform/sheffield-vs-huddersfield-efl-live-streaming.pdf https://azdot.gov/system/files/webform/sheffield-vs-huddersfield-live-stream.pdf https://azdot.gov/system/files/webform/sheffield-vs-huddersfield-live-stream-free.pdf https://azdot.gov/system/files/webform/sheffield-vs-huddersfield-live-streaming.pdf https://azdot.gov/system/files/webform/sheffield-vs-huddersfield-match-live-free.pdf https://azdot.gov/system/files/webform/sheffield-wednesday-vs-huddersfield-town-live-streaming.pdf https://azdot.gov/system/files/webform/watch-sheffield-wednesday-vs-town-live-tv-stream.pdf https://azdot.gov/system/files/webform/union-st-gilloise-vs-club-brugge-kijken-live.pdf https://azdot.gov/system/files/webform/union-st-gilloise-vs-club-brugge-kijken-tv-live.pdf https://azdot.gov/system/files/webform/union-st-gilloise-vs-club-brugge-live-free.pdf https://azdot.gov/system/files/webform/union-st-gilloise-vs-club-brugge-live-kijken.pdf https://azdot.gov/system/files/webform/union-st-gilloise-vs-club-brugge-live-kijken-tv.pdf https://azdot.gov/system/files/webform/union-st-gilloise-vs-club-brugge-live-stream.pdf https://azdot.gov/system/files/webform/union-st-gilloise-vs-club-brugge-live-streaming.pdf https://azdot.gov/system/files/webform/union-st-gilloise-vs-club-brugge-live-tv-free.pdf https://azdot.gov/system/files/webform/union-st-gilloise-vs-club-brugge-live-uitslagen-tv.pdf https://azdot.gov/system/files/webform/union-st-gilloise-vs-club-brugge-match-live-free.pdf


Новини