Головна Новини Бізнес Будівництво Чи потрібно купувати житло під час війни. Думки експертів будівельної галузі
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи потрібно купувати житло під час війни. Думки експертів будівельної галузі

В Україні триває війна і суттєво скоротились купівля та продаж житла.

5 вересня 2022, 18:43 comments1317
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Через повномасштабне вторгнення Російської Федерації в Україну ринок продажу квартир значно зменшився. Особливо це стосується сходу та півдня України, де досі тривають активні бойові дії. Але на інших територія країни відбувається відновлення продажів та купівлі квартир та будинків. Думками, що до можливостей придбання житла під час війни поділились для порталу "Коментарі" професіонали будівельної галузі.

Чи потрібно купувати житло під час війни. Думки експертів будівельної галузі

Чи потрібно купувати житло під час війни. Фото з відкритих джерел

Керівник маркетингу компанії Henkel Bautechnik Ukraine (Ceresit) та автор і ведучий подкасту Proremont Андрій Боровський відповів на питання чи потрібно купувати житло під час війни.

"Тут немає однозначної відповіді. Зараз ринок ще тримає старі ціни, але немає достатнього попиту на ці ціни. Якщо ще почекати пару місяців, то можна дочекатися кращих цін, ніж зараз. Але придбання нерухомості — це ризик. Може прилетіти. АЛЕ якщо не прилетить, то у довгостроковій перспективі це можливість дещо примножити капітал, бо після війни житло може подорожчати. Забудовники і будівельні компанії будуть намагатися компенсувати збитки, які вони понесли за період війни", — дає відповідь Андрій Боровський.

Засновник rpk.group та прогресивний будівельник зі Львова Юрій Крутій радить інвестувати в купівлю житла, якщо дозволяють фінанси.

"Якщо фінанси є, то купуйте, оскільки час не стоїть на місці", — вважає Юрій Крутій.

Професіонали в будівельній галузі також поділились своїми думками з питання — чи потрібно робити ремонт під час війни. Керівник маркетингу компанії Henkel Bautechnik Ukraine (Ceresit) Андрій Боровський радить робити ремонт зараз, тому що далі ціни можуть вирости.

"Скоріше так, бо завтра може бути дорожче. Це стосується тих, хто нещодавно отримав ключі від нової квартири. Для всіх інших (у кого вже є ремонт і немає нагальної необхідно) — краще витратити гроші на ЗСУ", — радить Андрій Боровський.

Схожі думки має і будівельник Юрій Крутій:

"Якщо ваші фінансові можливості дозволяють вам робити ремонт, то звісно ж варто", — коментує питання львівський будівельник.

 Раніше, портал "Коментарі" повідомляв про державну програму "Доступна іпотека".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Марк

7 вересня 2022, 09:01

Здається після нового року буде дешева іпотека. Думаю саме тоді взяти житло, раніше просто не зможу


Новини