Головна Новини Бізнес Будівництво Експерт назвав умову, за якої ціни на житло в Україні можуть злетіти
commentss НОВИНИ Всі новини

Експерт назвав умову, за якої ціни на житло в Україні можуть злетіти

Січень і лютий вважаються одними з найнеактивніших місяців у будівництві

8 лютого 2022, 16:42
Поділіться публікацією:

За словами засновника та керуючого партнера групи компаній Concept Group Михайла Підвисоцького, до настання теплої пори року та початку ділового сезону собівартість будівництва не продемонструє суттєвого зростання. Відповідно, і ціни на житло залишатимуться відносно стабільними. При цьому корективи може внести курс долара до гривні. Про це фахівець повідомив у коментарі UBR.

Експерт назвав умову, за якої ціни на житло в Україні можуть злетіти

Ринок нерухомості в Україні - фото з відкритих джерел

Експерт зазначив, що січень та лютий вважаються одними з найнеактивніших місяців у будівництві. При цьому цього місяця діяльність більшості забудовників буде спрямована на зростання попиту на нерухомість різними шляхами, як, наприклад, поданням знижкових пропозицій або лояльних умов розстрочки зі зменшенням першого внеску.

Водночас, зазначає експерт, ціна за квадратний метр може зрости лише у незначній кількості будинків на первинному ринку, що навряд чи позначиться на загальній ситуації на "первинці".

Водночас зіграти роль у ціноутворенні може курс долара. Підвисоцький зазначає, що за минулі чотири роки курс американської валюти ще не перевищував критичної позначки, яка б "автоматом" впливала на збільшення вартості квартир у новобудовах. На ринку нерухомості такою позначкою вважають 23-30 гривень за долар США.

"Перетин такого курсу потенційно міг би спровокувати виробників будівельної продукції в черговий раз переглянути свої цінники, що, своєю чергою, вплинуло б на цінову політику забудовників", – додав експерт.

Раніше у матеріалі порталу "Коментарі" повідомлялося, які нововведення чекають на мешканців багатоквартирних будинків.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини