Головна Новини Бізнес Будівництво Микитась закликав керівника Київміськбуду прозвітувати за три роки добудови об'єктів "Укрбуду"
commentss НОВИНИ Всі новини

Микитась закликав керівника Київміськбуду прозвітувати за три роки добудови об'єктів "Укрбуду"

Щодо керівника Київміськбуду екснардеп Микитась вказує, що «вже три роки він не може дати ради укрбудівським комплексам"

11 травня 2023, 17:55
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Власник "Укрбуду" Максим Микитась закликав керівника Київміськбуду Ігоря Кушніра прозвітувати перед інвесторами за три роки добудови житлових комплексів компанії. Про це екснардеп написав у своєму ТГ каналі.

Микитась закликав керівника Київміськбуду прозвітувати за три роки добудови об'єктів "Укрбуду"

Власник «Укрбуду» Максим Микитась. Фото з відкритих джерел

У своїй заяві Микитась стверджує, що всі кошти, що надійшли від інвесторів, за час його фактичного управління "Укрбудом" були скеровані саме на будівництво житла. "Якщо б колишній директор "Укрбуду" Майборода під керівництвом Фєдотєнкова не вкрали мою компанію та її активи більше ніж на 100 млн. доларів США, то будинки інвесторів вже давно були б добудовані власними силами. Також, окремо хочу зауважити, що в 2020-2021 роках Київміськбуд отримав від "Житло капіталу" 1 млрд грн. Між тим, про витрату цих коштів КМБ досі не прозвітував".

Щодо керівника Київміськбуду екснардеп вказує, що "вже три роки він не може дати ради укрбудівським комплексам, добудувати їх, і от тепер призначає винних у замовних статтях де мусуються чутки 2015, 2016 років. Прикро, що мій колега замість пошуку засобів як добудувати за дорученням Президента України житлові комплекси займається перекручуванням фактів та вигородженням рейдерів".

"З 18 ЖК, які взяв на добудову КМБ — 5 комплексів вже були на 100% побудовані. Це ЖК Сонячна Рів’єра, Пектораль, Новомостицький, Харківський, Верховина — їх необхідно було лише ввести в експлуатацію, що КМБ і зробив та добре пропіарився. В цих 5 ЖК були непродані квартири та інша нерухомість на суму приблизно 300 млн. грн. Їх пан Кушнір успішно продав, і що з цими коштами — питання риторичне. Ще 4 ЖК були побудовані на 80-90%, в яких було непроданої нерухомості на суму 700 млн. грн. Їх КМБ теж успішно продало. Є непродана нерухомість в інших ЖК на мільярдні суми, які Кушнір теж випустив у вільний продаж. Більше того, в окремих ЖК, таких як "Чарівне місто" (де один будинок теж був побудований на 100%) житловий фонд збільшено на 7 будинків. Житло в цих будинках теж у продажі", — йдеться у заяві.

Також Микитась повідомив, що "від інвесторів мені добре відомо як саме відбувається будівництво комплексів Укрбуду і скільки там порушень. Наприклад, нещодавно мені повідомили, що з одного ЖК "Укрбуду" забрали трансформатор і перевезли його в ЖК "Медовий", який ніякого відношення до "Укрбуду" не має. Скільки коштів було отримано КМБ від "Житло капіталу"? Скільки отримано від продажу нерухомості в комплексах "Укрбуду"? Що зроблено за ці кошти, враховуючи, що інвесторам здаються будинки без вентканалів, без підключення до мереж, без штукатурки тощо. Дивним є також факт, що КМБ демонтував вже встановлені батареї та двері з комплексів "Укрбуду", скоріше за все перевіз їх у інші свої ЖК, і в такий спосіб здає квартири інвесторам "Укрбуду".

Наприкінці критичної заяви власник "Укрбуду" закликав керівника "Київміськбуду" до звіту перед інвесторами, — "Де 4 млрд. грн. від продажу квартир укрбудівських об'єктів?! Не бачимо аудитів, а бачимо забиті палі під котловани додаткових будинків і продані там неіснуючі квартири. Може пан Кушнір краще прозвітує, в тому числі за приховані роботи, які в дійсності не були зроблені. Мою діяльність у 2015-2019 роках, фінансову і трудову, правоохоронці вивчили під мікроскопом, то може час і пану Кушніру прозвітувати та відповісти за останні три з гаком роки добудови комплексів "Укрбуду".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини