Головна Новини Бізнес Будівництво Пов'язана з ім'ям міністра екології Абрамовського фірма отримала від держави 26 контрактів на 3,5 млрд грн
commentss НОВИНИ Всі новини

Пов'язана з ім'ям міністра екології Абрамовського фірма отримала від держави 26 контрактів на 3,5 млрд грн

ЗМІ повідомляють, що фірма «Ріола-Модуль» протягом 4 років систематично отримувала держзамовлення

1 листопада 2020, 18:55
Поділіться публікацією:

ТОВ "Риола-Модуль" з 2016 до середини 2020 року отримало від держави 26 контрактів на загальну суму 3,524 млрд грн. Про це пише "Капітал".

Пов'язана з ім'ям міністра екології Абрамовського фірма отримала від держави 26 контрактів на 3,5 млрд грн

За даними українських ЗМІ, найбільшим замовником було ДП "Укрмедпроектбуд". Цьому підприємству належать 9 контрактів на 2,5 млрд грн за проектом будівництва "сучасного лікувально-діагностичного комплексу "Охматдит". "Дзеркало тижня" раніше повідомляло, що медичне обладнання для "Охматдит", де генеральним підрядником будівництва була "Ріола-Модуль", було куплене за ціною вище ринкової.

Ще одним замовником ЗМІ називають КП "Обласна лікарня інтенсивного лікування Маріуполя". Тоді ТОВ "Ріола-Модуль" підписала 8 договорів на суму 281 млн грн за проектом капремонту лікувального закладу. А в середині листопада 2019 року, за даними ЗМІ, поліція Донецької області відкрила кримінальне провадження за фактом завищення вартості матеріалів в 2 рази з боку ТОВ "Ріола-Модуль".

Видання пише, що 19 листопада 2019 року компанія отримала 265 млн грн від Житомирської міськради за будівництво Палацу спорту. А в 2017-2019 роках ТОВ "Ріола-Модуль" підписало контакти на суму в 153 млн грн на реконструкцію поліклініки в Слов'янську для КП "Обласний госпіталь для ветеранів війни Святогорська".

Журналісти повідомляють, що тоді не обійшлося без скандалу — було відкрито кримінальне провадження за фактом завищення вартості матеріалів. Розслідування триває, однак слідство встановило, що вартість матеріалів також завищена в 2 рази. Крім того, на офіційному порталі Уповноваженого органу з питань закупівель відсутня інформація про укладені договори на розробку проектно-кошторисної документації по вищевказаній закупівлі, що свідчить про необґрунтованість формування цін на товари та послуги.

Також ЗМІ пишуть про аналогічні звинувачення про завищення ціни і чергове кримінальне провадження "Ріола-Модуль" через контракти з Донецькою ОДА по реконструкції загальноосвітньої школи в Слов'янську на суму 132 млн грн. Журналісти пишуть, що 26 січня 2018 року поліція відкрила справу через зрив термінів будівельних робіт і переплат державних коштів при реконструкції Загальноосвітньої школи в Слов'янську.

Відзначимо, ТОВ "Ріола-Модуль" пов'язують з міністром охорони навколишнього середовища і природних ресурсів Романом Абрамовським. Згідно з офіційними даними чиновник обіймав посаду заступника директора ТОВ "Ріола-Модуль" з липня 2012 по січень 2013 року і з грудня 2014 по лютий 2015 року.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини