Головна Новини Бізнес Будівництво Вавриш хоче забудувати промзону між Подолом і Почайною і почав кампанію проти місцевих підприємств, - ЗМІ
commentss НОВИНИ Всі новини

Вавриш хоче забудувати промзону між Подолом і Почайною і почав кампанію проти місцевих підприємств, - ЗМІ

Жителям столиці намагаються "продати" зміни до Генплану, які можуть позбавити Київ надходжень до бюджету, а киян - робочих місць

18 лютого 2021, 15:22
Поділіться публікацією:

Компанія SAGA Development київського забудовника Андрія Вавриша хоче забудувати промзону в районі Подолу і Почайні і почала кампанію проти працюючих там підприємств. Про це йдеться в статті "Апострофа" — "Київський генплан: крок до порядку або масштабна афера забудовників".

Вавриш хоче забудувати промзону між Подолом і Почайною і почав кампанію проти місцевих підприємств, - ЗМІ

Андрій Вавриш - фото з відкритих джерел

Зокрема автор матеріалу відзначає, що під прикриттям гасел "стимулювання інноваційної економіки" і "боротьби за поліпшення екології" жителям столиці намагаються "продати" зміни до Генплану, які можуть позбавити Київ надходжень до бюджету, а киян — робочих місць.

Справа в тому, що будівництво нового житла (а згідно з новим Генпланом, до 2040 року кількість житла має зрости, мало не вдвічі) відбувається в основному за рахунок так званої "реновації деградуючих промзон". Однак саме це поняття викликає у авторів матеріалу багато питань.

"Наприклад, до переліку цих самих" деградуючих промзон "потрапив ряд діючих успішних підприємств. Причому, що діють зовсім не на папері: це великі платники податків, які забезпечують міський бюджет грошима, а киян — роботою ", — йдеться в статті.

Зокрема, до числа "деградуючих промзон" зарахували територію київського фармацевтичного заводу "Фармак" на Подолі. Це при тому, що підприємство входить в ТОП-100 найбільших платників податків України та на ньому працює 2700 співробітників.

До території "Фармак" на Подолі, як пишуть автори матеріалу, давно придивляється SAGA Development одіозного забудовника Андрія Вавриша. Саме він в інтерв'ю відкрито згадував, що працює з використанням "мотивації" за дозвіл на забудову (мовляв, у нього "не було вибору"). А 26 січня цього року ДБР вручило підозра, звинувативши в пособництві в розтраті і незаконному заволодінні майном шляхом зловживання службовим становищем (ст. 191 ч. 5 КК).

Також автори матеріалу наводять приклад ще однієї "деградуючою промзони" біля Південного моста, відому як Теличка.

"На Теличці працюють комбінат" Будіндустрія "(виробляє, зокрема, бетонні труби для каналізації і водопостачання), АТ" ЗЗБК ім. Ковальської ", ЗЖК №1, Київський деревообробний комбінат (виробляє якісні меблі). Ці підприємства, що дають роботу багатьом тисячам киян і сотні мільйонів гривень в київський бюджет, теж вклали величезні кошти в екологічну безпеку ", — йдеться в матеріалі.

Як відзначають автори, біда цих "деградуючих промзон" в тому, що вони розташовані в дуже привабливих для забудовників місцях. На правому березі — "Подільсько-Куренівський" промрайон (891 га), "Нивки" (560 га), "Теличка" (424 га), "Відрадний" (400 га), промзони "Пирогово" (171 га) і "Корчувате "(80 га). Найбільші промислові зони на лівому березі — "Дарницький" (460 га), "Дніпровський" (380 га), "Троєщина" (316 га) і промзона "Бортничі" (324 га).



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини