Головна Новини Бізнес Агро Абрикоси б'ють цінові рекорди: скільки просять за кілограм
commentss НОВИНИ Всі новини

Абрикоси б'ють цінові рекорди: скільки просять за кілограм

Ціни на абрикоси в Україні зросли на понад 30% у порівнянні з минулим роком

29 серпня 2021, 13:56
Поділіться публікацією:

Збір врожаю українськими аграріями і фермерами в самому розпалі. Однією із сезонних ягід для представників великої промисловості в цьому секторі є абрикоси. Однак, як повідомляє "24 канал", вартість цієї ягоди відлякує багатьох покупців, навіть тих, хто є любителями природних ласощів.

Абрикоси б'ють цінові рекорди: скільки просять за кілограм

Середня вартість абрикосів в Україні — 56-57 грн/кг. Фото з відкритих джерел

Середня ціна на абрикоси по всій Україні коливається в районі 56-57 гривень за кілограм. Трохи дешевше, близько 45 грн/кг, можна знайти в більшості південних областей. Дуже часто подібними цінами відрізняються ринки Херсонської області. Однак чим далі на захід чи північ, тим вищою буде вартість ягід.

Слід зазначити, що торік розпал сезону був куди дешевшим для абрикос. Тоді реалізатори пропонували покупцям середню ціну в 37,5 грн/кіло. Різниця між показниками 2020 і 2021 роками — трохи понад 30%.

Цікаво, що в деяких магазинах за кілограм абрикос можуть просити 75 гривень (і навіть більше).

При цьому значна частина аграрних експертів абсолютно не здивована подібним зростанням цін. Це ж стосується і вартості персиків, а також слив. Загалом ще на початку сезону прогнозувалося, що цінники у порівнянні з минулим роком "збільшаться" на мінімум 15%.

Як і більшість сільськогосподарських культур, абрикоси постраждали під час погодних аномалій, на які нинішнє літо було дуже багате. Окремо фахівці виділяють вплив досить прохолодної весни, коли відбувається запилення квітучих садових дерев, і частих тривалих злив, з якими Україна стикалася влітку.

Чи чекати хоча б незначного зниження вартості на апетитну ягоду, експерти поки не говорять.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, що прийдешня зима може стати непростою для українців, які звикли до багатого урожаю картоплі. Чому вартість улюбленого багатьма овоча може підскочити до небувалих висот, а його якість буде бажати кращого, читайте в нашому матеріалі.

Також на порталі ви можете дізнатися про те, які овочі українські фермери просто відмовляються вирощувати з низки обґрунтованих причин. Що саме потрапило в немилість до агровиробників і чому, шукайте в нашій публікації.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини