Головна Новини Бізнес Агро Аграрії України завершили сівбу озимих культур: яка площа посіві
commentss НОВИНИ Всі новини

Аграрії України завершили сівбу озимих культур: яка площа посіві

Всі регіони України активно залучені до посівної кампанії

сьогодні, 15:01
Поділіться публікацією:

В Україні триває активна кампанія з посіву озимих культур, в результаті якої вже засіяно 5,37 млн га. Аграрії продовжують працювати в усіх регіонах країни, закладаючи основи для майбутнього врожаю. Про це повідомляє Міністерство аграрної політики та продовольства України.

Аграрії України завершили сівбу озимих культур: яка площа посіві

Посів озимих культур. Фото з відкритих джерел

Найбільші обсяги посівів припадають на озимі зернові, зокрема пшеницю, ячмінь та ріпак.

На сьогодні українські аграрії успішно завершили посів озимих культур на площі 5,37 млн га. Серед них озимі зернові займають 4,33 млн га, в той час, як площа, засіяна озимим ріпаком, становить 1 млн га.

За даними Міністерства аграрної політики, обсяги посіву розподіляються наступним чином:

  • озима пшениця — 3,8 млн га,

  • озимий ячмінь — 421,3 тис. га,

  • озиме жито — 62,5 тис. га,

  • озимий ріпак — 1,048 млн га.

Особливо активні аграрії Тернопільщини, які вже завершили сівбу озимих зернових. Серед лідерів за обсягами сівби озимих на зерно також виділяються аграрії Волині з 161,1 тис. га (97,3%), Чернігівщини — 193,2 тис. га (97,2%) та Полтавщини — 238,2 тис. га (95,8%). Всього ж 11 областей країни вже завершили сівбу озимого ріпаку, підтверджуючи свою готовність до наступного аграрного сезону.

Нагадаємо, у вересні українським аграріям було нараховано 25% компенсації за придбану в серпні сільгосптехніку та обладнання вітчизняного виробництва, що в сумі становить 98,5 мільйона гривень. 

Крім того, Міністр аграрної політики та продовольства України Віталій Коваль провів важливі переговори з Федеральним міністром сільського господарства Німеччини Джемом Оздеміром у рамках міжнародної конференції "Хліб миру 2024". Основними темами зустрічі стали підтримка аграрного сектору України та протидія російським атакам на сільське господарство.

Також “Коментарі” писали, що  в Україні було укладено перший контракт на розмінування сільськогосподарських земель в рамках державної програми. Про це повідомила Юлія Свириденко, Перший віцепрем'єр-міністр та Міністр економіки України, під час четвертого засідання Секторальної робочої групи з питань протимінної діяльності. Центр гуманітарного розмінування підписав угоду з переможцем аукціону — оператором протимінної діяльності "Українські сервіси розмінування". Цей оператор розміновуватиме площу в 86 гектарів у Шевченківській громаді Миколаївської області. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини