Головна Новини Бізнес Агро Болгарія боїться українських яєць: хочуть звернутись до ЄС
commentss НОВИНИ Всі новини

Болгарія боїться українських яєць: хочуть звернутись до ЄС

Болгарія хоче заборонити імпорт українських яєць.

сьогодні, 14:20
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Болгарія планує звернутися до Європейського Союзу з проханням зупинити імпорт яєць з України. Цю ініціативу Болгарія підніме на майбутньому засіданні Ради ЄС з питань сільського господарства та рибальства, яке відбудеться 23 вересня в Брюсселі. 

Болгарія боїться українських яєць: хочуть звернутись до ЄС

Українські яйця. Фото з відкритих джерел

Міністр сільського господарства Болгарії Георгій Тахов заявив, що українські яйця стали проблемою. За його словами імпорт українських яєць створює несприятливі умови для болгарських фермерів, порушуючи конкурентне середовище на місцевому ринку.

Георгій Тахов заявив, що Болгарія має право на застосування захисних заходів, якщо імпорт перевищує визначені Європейською комісією ліміти. Міністр підтвердив, що Болгарія вже включила яйця до списку товарів із підвищеними митами і прагне домогтися їхньої повної заборони на засіданні Ради ЄС.

"Коли імпорт певного виду продукції або товару – овочів, м'яса, яєць – досягає певних лімітів, які ЄК окреслила заздалегідь, тоді ми можемо активувати механізм заборони їх імпорту. Наразі ми робимо це для яєць", – пояснив болгарський міністр.

ЄС навесні створив механізм запобіжників для обмеження вільної торгівлі з Україною. У червні цей механізм був застосований уперше та поширився на український овес, згодом обмеження поширилось на мед та цукор з України. Наприклад запущений з 21 серпня механізм захисних мит для українського меду буде діяти для всього імпорту продукції до початку червня 2025 року.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що польські фермери не можуть витримати конкуренції з українськими продуктами та заговорили про організацію нових протестів на кордоні.

Також "Коментарі" писали про те, що в ЄС зробили заяву, чи відправлятимуть українських біженців призовного віку в Україну.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини