Головна Новини Бізнес Агро Чому українцям може взимку не вистачити картоплі: прогнози експерта
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому українцям може взимку не вистачити картоплі: прогнози експерта

Експерти вважають, що взимку звична багатьом картопля буде продаватися за «космічними» цінами

29 серпня 2021, 10:09 comments5051
Поділіться публікацією:

Майбутня зима може стати досить непростою для українців, які звикли до багатого урожаю картоплі. За прогнозами експертів, вартість улюбленого багатьма овоча може підскочити до небувалих висот, а його якість буде не найкращою. За словами керівника ПП "Санрайз-Ч", агроексперта Леоніда Петрова, прямий вплив на такий результат здійснила погода.

Чому українцям може взимку не вистачити картоплі: прогнози експерта

Українцям взимку може не вистачити картоплі. Колаж: 24 канал

Спеціаліст поділився власними спостереженнями за пропозиціями овочевого ринку на особистій Facebook-сторінці. Як стверджує Петров, вже зараз у більшості супермаркетів продається картопля калібру 30-35 мм.

Згідно з його інформацією, більшість торговців цим овочем прогнозують, що урожай-2021 зможе представити покупцям лише "хороший середняк". Розміри таких картоплин навіть не перевищать розмір у 50+ мм, що є стандартом, а будуть коливатися від 4 до 5 см.

"Вже зараз на полицях супермаркетів лежить картопля калібру, який торік йшов на крохмаль і на корм тваринам", — із жалем резюмує Леонід Петров.

Як пояснює фахівець, на такий стан речей безпосередньо вплинуло погіршення погодних умов цього аграрного сезону в Україні. Це і затяжні сильні дощі, і довга спека, і аномальні температури в різні пори року.

За прогнозами Петрова, найбільше через погодні примхи постраждає картопля пізніх сортів. При чому не надто хороші показники будуть характерні не тільки для обсягів зібраного урожаю, а й для якості самого овоча.

Чому українцям може взимку не вистачити картоплі: прогнози експерта - фото 2

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, що на українському ринку може різко впасти пропозиція на продаж деяких овочів. Фермери просто відмовляються їх вирощувати через низку обґрунтованих причин. Які саме овочі потрапили в немилість до агровиробників і чому, читайте в нашому матеріалі.

Також на порталі ви можете дізнатися про те, як змінилися ціни на окремі овочі та фрукти під кінець серпня.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Олег

29 серпня 2021, 09:56

Можно подумать, мы от своего урожая зависим. Прошлой зимой картофель был египетский и белорусский

Брат

29 серпня 2021, 09:44

Домайданились."Аграрна супердержава".


Новини