Головна Новини Бізнес Агро Вартість олії скоро зміниться: чого чекати українцям
commentss НОВИНИ Всі новини

Вартість олії скоро зміниться: чого чекати українцям

Вартість рослинної олії може поповзти вниз уже в перші осінні місяці 2021 року

12 серпня 2021, 16:46
Поділіться публікацією:

Українці з нетерпінням очікують зниження цін на досить популярний продукт, яким є звичайна соняшникова олія. З огляду на, що за останній рік вона зросла в ціні майже удвічі, зменшення вартості багатьом зніме додатковий тиск на гаманець.

Вартість олії скоро зміниться: чого чекати українцям

Олія в Україні може подешевшати вже восени. Фото з відкритих джерел

Як повідомив "Обозреватель", експерти вважають, що регулятором вартості рослинної (особливо соняшникової) олії буде відразу кілька факторів.

Наприклад, за словами заступника керівника ІК "ПроАгро Груп" Марії Колесник, насамперед ціна на олію знизиться через збір урожаю, який почнеться вже зовсім скоро. Цікаво, що у 2021 році аграрії планують зібрати близько 16,5 млн тонн соняшнику, що на 3,1 млн тонн перевищить торішній показник.

При цьому не потрібно забувати, що підвищення-зниження цін на українських прилавках залежить також і від показників на світових ринках. Однак Марія Колесник переконана, що на сьогодні нічого не свідчить про ймовірну зміну вартості в напрямі зростання.

Друга причина, яка значно впливає на загальний цінник пляшки олії, — це загальні витрати, з якими зустрічається аграрій. Це і вирощування соняшнику, і переробка, і підвищення різних тарифів і т.д.

Однак зазначимо, що деякі інші фахівці вважають, що зниження цін восени може і не відбутися. Так, за словами економіста Олега Пендзина, ціна за літр продукту вже в наступному сезоні може зрости до 100 гривень. У чому причина подібних прогнозів, читайте в нашому матеріалі.

Також портал "Коментарі" повідомляв, що на початку серпня в Україні значно змінилася вартість деяких овочів і фруктів. Ще на нашому сайті ви можете дізнатися, якою, згідно з інформацією експертів, буде цінова політика щодо цукру.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини