Головна Новини Бізнес Агро Дешевшати не буде: скільки доведеться заплатити за кілограм меду
commentss НОВИНИ Всі новини

Дешевшати не буде: скільки доведеться заплатити за кілограм меду

За мед із акації та липи виробники просять від 200 до 300 гривень за кіло

12 серпня 2021, 17:37 comments3860
Поділіться публікацією:

Українці більше можуть не розраховувати на низькі ціни на мед. Як повідомляє портал "Агроньюз", у 2021 році медова продукція значно подорожчала. У порівнянні з минулим сезоном ціни піднялися на 50-100 грн/кг.

Дешевшати не буде: скільки доведеться заплатити за кілограм меду

Мед в Україні продовжить дорожчати. Фото з відкритих джерел

Представники ТМ "Знатний мед", однієї з великих компаній, яка постачає мед на український ринок, зазначають, що подорожчав кожен із видів продукції. Різниця лише в тому, з якого виду рослини спочатку був мед зібраний.

До того ж зниження вартості найближчим часом очікувати не варто — все свідчить про зворотне.

За інформацією, наданою компанією, за мед з акації або липи виробники зараз просять від 200 до 300 гривень за кілограм. Обіцяють подорожчання навіть соняшниковому меду, який загалом вважається одним із найдешевших. Так, у 2021 році за кіло такої продукції будьте готові заплатити від 130 до 150 гривень. У минулому ж сезоні його вартість не перевищувала 100 грн/кг.

Різке і досить відчутне подорожчання медової продукції пояснюється, в основному, погодними умовами. Варто зазначити, що у 2021 році практично не було "урожаю" травневого меду, а продукту з акації зібрали на мінімум 30% менше, ніж розраховували спочатку. Були й проблеми із липовим медом — бджолам постійно заважали або проливні дощі, або надмірно високі температури повітря.

Також до причин, які впливають на ціну меду, відносять підвищення вартості комунальних послуг (в т.ч. електроенергії), бджолопакетів та іншого необхідного для пасіки інвентарю.

До слова, експерти зі "Знатного меду" зазначили, що до 2020-го протягом кілька років вартість медової продукції була практично стабільною. Зараз же, попри певний страх не реалізувати весь мед, бджолярі просто змушені піти на подібний крок.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, що стали відомі країни-лідери з експорту медової продукції. На якому місці у першій п'ятірці цих держав опинилася Україна, читайте в нашому матеріалі.

Також на порталі ви можете дізнатися про три несподівано корисні властивості звичайного меду.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини