Головна Новини Бізнес Агро Експорт агросектора поб'є всі рекорди з часів незалежності: експерт назвав перспективи галузі в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Експорт агросектора поб'є всі рекорди з часів незалежності: експерт назвав перспективи галузі в Україні

Однак чи будуть виручені гроші реінвестовані назад в економіку або ж зависнуть на банківських рахунках, складно однозначно сказати

15 лютого 2021, 18:49
Поділіться публікацією:

Дуже високі ціни на зернові та олійні в 2020 і 2021 роблять агросектор знову рятувальним кругом і локомотивом української економіки. Такою думкою поділився з "Коментарями" аграрний експерт, президент асоціації "Український клуб аграрного бізнесу" Алекс Ліссітса.

Експорт агросектора поб'є всі рекорди з часів незалежності: експерт назвав перспективи галузі в Україні

Експерт назвав перспективи аграрної галузі в Україні - фото з відкритих джерел

На думку фахівця, експорт продукції аграрної галузі у 2021 році зможе побити рекорди з часів незалежності, однак експерт не впевнений, чи будуть кошти реінвестовані в економіку країни:

"Експорт агросектора України в доларовому еквіваленті в 2021 однозначно поб'є всі рекорди з часів незалежності. Чи будуть виручені гроші реінвестовані назад в економіку або ж зависнуть на банківських рахунках, складно однозначно сказати. Якась частина точно піде на покупку землі, з 1 липня 2021 року. Але це буде трохи в сили кастрування самого ринку і неможливістю покупки юрособами земельних угідь ", — розповів експерт.

Алекс Ліссітса також вважає, що в 2021 році однією з перспектив розвитку аграрного бізнесу будуть інвестиції в капітальні вкладення — у вигляді покупки техніки і технологій. Однак в той же час він вважає, що інноваційних — великих — проектів з високою доданою вартістю і окупністю вкладень більш десяти років напевно не буде багато.

Нагадаємо, що в березні 2020 Верховна Рада прийняла Закон № 552-IX "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення". Це довгоочікуваний крок в лібералізації українського ринку сільськогосподарських земель, який довгий час обговорювалося серед експертів в аграрній галузі і в бізнес-співтоваристві. Що принесе ринок землі українським аграріям, і як ще на законодавчому рівні держава підтримує агросектор? Відповіді на ці питання "Коментарі" шукали разом з експертом.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Олег

16 лютого 2021, 17:21

Интересно экспорт куда ?)))) https://kosatka.media/uk/category/elektroenergiya/news/energoatom-okonchatelno-otkazalsya-vyvozit-otrabotannoe-yadernoe-toplivo-v-rf-kotin


Новини