Головна Новини Бізнес Агро Очільник Мінагрополітики розповів, як в Україні незаконно приватизували землю
commentss НОВИНИ Всі новини

Очільник Мінагрополітики розповів, як в Україні незаконно приватизували землю

Чиновники Держгеокадастру роздавали землі своїм близьким

2 квітня 2021, 09:28
Поділіться публікацією:

1 квітня на території 22 областей у всіх структурах Держгеокадастру пройшли слідчі дії ДБР, СБУ і НАБУ. Про це розповів очільник Мінагрополітики Роман Лещенко під час ток-шоу "Право на владу", передає ТСН.

Очільник Мінагрополітики розповів, як в Україні незаконно приватизували землю

Глава Мінагрополітики розповів, як в Україні незаконно приватизували землю - фото з відкритих джерел

За словами чиновника, понад 700 тисяч гектарів української землі вивели в приватну власність, відбувалася подвійна приватизація, а високопосадовці Державного земельного кадастру роздавали по кілька разів земельні ділянки своїм близьким.

"Я вам розповім про 10 млн гектарів землі, яку декларували всі президенти і розповідали, що у держави є 10,5 млн гектарів землі. А за фактом вийшло, що немає цієї землі, понад 5 млн гектарів земель — в приватній власності", — сказав міністр.

Нагадаємо, що за словами фахівця із земельної реформи Офісу реформ Кабінету міністрів Андрія Мартина, в Україні не залишилося вільної землі, щоб задовольнити право громадян на безоплатну приватизацію земельних ділянок. Експерти вважають, що існуюче право на безкоштовну приватизацію зараз — це фікція і значні корупційні механізми.

Фікція — тому що, дійсно, кількості вільної землі для всіх громадян України не вистачить. У державній власності залишилися землі під лісом, водними об'єктами, землі державних і комунальних установ. Офіційної статистики площі реально вільних земель (земель запасу) немає. Але вона ніяк не перевищить 2-3 мільйонів га в масштабах всієї держави. При цьому слід розуміти, що величезна кількість тих земель, які виглядають вільними на публічній кадастровій карті, насправді такими не є. Часто це просто приватні ділянки, на які просто оформлені паперові документи, не внесені в електронний Державний земельний кадастр.







Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини