Головна Новини Бізнес Агро Холдинг ІМК під керівництвом Алекса Ліссітси найменше серед агрокомпаній допомагає Україні на війні
commentss НОВИНИ Всі новини

Холдинг ІМК під керівництвом Алекса Ліссітси найменше серед агрокомпаній допомагає Україні на війні

Алекс Ліссітса продовжує активно піаритися на темі підтримки бізнесу та України, але коли питання доходить по реальної допомоги, цифри красномовно демонструють зовсім інше ставлення

28 листопада 2022, 16:10
Поділіться публікацією:

Холдинг ІМК опинився на останньому місці cеред великих агрокомпаній за сумами благодійних внесків на ЗСУ і підтримку українців, постраждалих від війни. Як інформує видання "Коментарі", список благодійників в АПК опублікувало видання delo.ua.

Холдинг ІМК під керівництвом Алекса Ліссітси найменше серед агрокомпаній допомагає Україні на війні

Алекс Ліссітса. Фото: з відкритих джерел

Після початку повномасштабного вторгнення ІМК витратив на благодійність $600 тис., в той час як Kernel витратив $26 млн, МХП — $18 млн, Astarta — $3 млн. "Скорочення соціальних витрат можна пояснити зростаючими збитками ІМК через війну. За 3 квартали виручка холдингу склала $62 млн, що на 45% менше,  ніж минулого року", — вказують у матеріалі.

При цьому, Алекс Ліссітса продовжує активно піаритися на темі підтримки бізнесу та України, але коли питання доходить по реальної допомоги, цифри красномовно демонструють зовсім інше ставлення. Більш того, як повідомляли ЗМІ, Алекс може бути причетний до тіньових готівкових схем. СЕО ІМК і голова Українського клубу агробізнесу продовжує виступати проти закнопроекту, що встановлює новий механізм експорту, при якому валютна виручка від продажу аграрної продукції гарантовано повертатиметься в Україну. Недоброчесні експортери використовують схему із валютною виручкою для відмивання грошей, фактично конвертуючи сіру готівку в нібито легальний прибуток від продажу продукції АПК. Наразі втрати держбюджету від тіньові схеми продажу зерна і соняшника складають приблизно $4 млрд.

Підтверджує цей факт те, що за даними видання ThePage, у 2017-2018 роках прокуратура Києва завершила розслідування справи про "конвертаційні центри", до яких причетні невстановлені співробітники Держфікальної служби Києва. Їх обвинувачували в організації схеми з фіктивним формуванням податкового кредиту, завдяки чому мінімізували суми податків. В одному з судових рішень фігурували компанії, що входять до холдингу ІМК Алекса Ліссітси: "Агропрогрес", "Бурат Агро", "Слобожанщина Агро", "Чернігівська індустріальна молочна компанія".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини