Головна Новини Бізнес Агро Міністр агрополітики назвав проблеми українських аграріїв
commentss НОВИНИ Всі новини

Міністр агрополітики назвав проблеми українських аграріїв

Український міністр вказує, що через війну фермери мають ряд проблем, зокрема це стосується збуту продукції, логістики та кредитування.

2 травня 2023, 16:50
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Міністр аграрної політики та продовольства України Микола Сольський розповів в інтерв'ю порталу "Коментарі" про проблеми українських фермерів під час війни.

Міністр агрополітики назвав проблеми українських аграріїв

Міністр агрополітики Микола Сольський. Фото з відкритих джерел

Микола Сольський зазначив, що усі українські фермери мають проблеми зі збутом своєї продукції та логістикою. Окрім того, кредитування у воєнний час також має вплив на аграріїв.

"Аграрії всі мають проблеми з реалізацією зерна, тому що в нас є проблеми з зерновим коридором і проблеми з логістикою, проблеми з ліквідністю, тому що кредитування не таке як в звичайний мирний час", — говорить міністр агрополітики.

Серед інших проблем Сольський зазначив зменшення робочої сили, яка може бути залучена для робіт на полях чи фермах.

"Проблеми з кадрами, бо частина працівників на війні, частина виїхала, і всі інші проблеми які мають громадяни України і бізнес, наприклад з електроенергією, з обстрілами", — повідомив Микола Сольський.

Разом з цим міністр вважає, що найгірше почуваються ті, хто знаходиться під окупацією. Окрім економічних проблем з бізнесом, їм доводиться перейматись за власне життя.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про українського фермера, який вигадав новий спосіб розмінування полів. Аграрій з Харківщини обладнав свій трактор частинами російського танка та встановив дистанційне керування на техніці. Трактор їде по полю, підривається на російських мінах без персоналу всередині, а захист з танків допомагає використати аграрну техніку в кілька разів.

Також "Коментарі" писали, що поляки скаржаться на український продукт, який заполонив їх ринок.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини