Головна Новини Бізнес Агро Можливий дефіцит цукру: експерти назвали причини
commentss НОВИНИ Всі новини

Можливий дефіцит цукру: експерти назвали причини

У цьому сезоні виробництво цукру не зможе задовольнити попит на п'ять мільйонів тонн

8 січня 2021, 11:31 comments1987
Поділіться публікацією:

У Національній асоціації цукровиробників України розповіли про те, що світовий ринок може зіткнутися з дефіцитом цукру в найближчі два роки.

Можливий дефіцит цукру: експерти назвали причини

Причини дефіциту цукру - фото з відкритих джерел

Alvean, спільне підприємство Cargill Inc. та бразильського цукровиробника Copersucar SA, висловило побоювання з приводу того, що в цьому сезоні виробництво цукру не зможе задовольнити попит на п'ять мільйонів тонн. Головний виконавчий директор Пауло Роберто де Соуза запевняє, що внаслідок цього ринок може очікувати ще один дефіцит у шість мільйонів тонн у 2021-2022 роках.

"У Таїланді поганий урожай, в Європі виробництво зменшилось, а Бразилія збирається виробляти менше цукру після того, як посуха минулого року обмежила розвиток очерету. Все це зробить світ залежним від цукру з Індії, де виробництво зростає, хоча уряд схвалив експортну субсидію в грудні, яка виявилася меншою, ніж очікували трейдери", — сказано в повідомленні Асоціації цукробиробників.

Більш того, за словами експертів, ще однією причиною дефіциту цукру може стати посушлива погода і масові пожежі на території Бразилії, головного експортера цукру, через що було припинено розвиток очерету в країні. Внаслідок цього експерти очікують скорочення виробництва очерету на більше, ніж 4%.

В установі також відзначають, що ринок цукру може зіткнутися з певними перешкодами, які будуть викликані карантинними обмеженнями, у зв'язку з якими знизиться споживання продукту в усьому світі.

Раніше інтернет-видання "Коментарі" повідомляло про те, як скоротити вживання цукру до мінімуму за вісім простих кроків.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини