Рубрики
МЕНЮ
Елизавета Черных
У Національній асоціації цукровиробників України розповіли про те, що світовий ринок може зіткнутися з дефіцитом цукру в найближчі два роки.
Причини дефіциту цукру - фото з відкритих джерел
Alvean, спільне підприємство Cargill Inc. та бразильського цукровиробника Copersucar SA, висловило побоювання з приводу того, що в цьому сезоні виробництво цукру не зможе задовольнити попит на п'ять мільйонів тонн. Головний виконавчий директор Пауло Роберто де Соуза запевняє, що внаслідок цього ринок може очікувати ще один дефіцит у шість мільйонів тонн у 2021-2022 роках.
Більш того, за словами експертів, ще однією причиною дефіциту цукру може стати посушлива погода і масові пожежі на території Бразилії, головного експортера цукру, через що було припинено розвиток очерету в країні. Внаслідок цього експерти очікують скорочення виробництва очерету на більше, ніж 4%.
В установі також відзначають, що ринок цукру може зіткнутися з певними перешкодами, які будуть викликані карантинними обмеженнями, у зв'язку з якими знизиться споживання продукту в усьому світі.
Раніше інтернет-видання "Коментарі" повідомляло про те, як скоротити вживання цукру до мінімуму за вісім простих кроків.
Новини