Головна Новини Бізнес Агро На прилавках України з'явилася чорниця: у скільки обійдеться кіло ягоди
commentss НОВИНИ Всі новини

На прилавках України з'явилася чорниця: у скільки обійдеться кіло ягоди

Незважаючи на початок сезону чорниці, ціни на ягоду «кусаються» — від 80 до понад 10 гривень на міських ринках

18 липня 2021, 21:59 comments11726
Поділіться публікацією:

Любителям сезонних ягід приготуватися: малина відходить на задній план, нині в пріоритеті — чорниця. Особливо корисну ягоду рекомендують їсти для зміцнення імунітету. Однак, як повідомляє "Сегодня", гаманцю доведеться неабияк схуднути, якщо ви вирішите запастися літром-другим чорниці.

На прилавках України з'явилася чорниця: у скільки обійдеться кіло ягоди

Чорницю на ринку можна купити за 80-100 гривень/літр. Фото із відкритих джерел

Найдешевше придбати річну смакоту можна у стихійних торговців — наприклад, на узбіччях великих трас. Жителі сіл таким чином заробляють собі зайву копійку, особисто збираючи ягоди. Якщо зумієте знайти чорницю в такому місці, то із вас за літр попросять 55-60 гривень.

Однак якщо їздити в пошуках ягід часу немає, готуйтеся до того, що чорниця обійдеться вам набагато дорожче. Навіть на ринках її ціна дуже і дуже незадовільна для фінансового стану покупця: готуйтеся віддати мінімум 80-100 грн/літр.

При цьому врахуйте: чим дешевше ягода, тим менше вона солодка і "якісна". За дійсно хорошу чорницю доведеться доплатити.

Про ціни на такі літні ласощі в супермаркетах і зовсім говорити складно. Тут вартість чорниці стартує від 150 гривень за кілограм. Благо, фасують її в ємності по 500-600 г, тому особливі любителі покуштувати ягід усе ж зможуть собі дозволити таку покупку.

Цікаво, що у заготівельників оптові реалізатори закуповують чорницю за смішною ціною — 40 грн/кг. Через що відбувається настільки величезна накрутка, невідомо.

Однак чорниця найчастіше варта своїх грошей: вона не тільки хороша для зору, але і рекомендується до вживання навіть діабетикам.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, у скільки українцям зараз може обійтися кіло малини і лохини. Детальніше — в нашому матеріалі.

Також на порталі ви можете дізнатися про п'ять найдивовижніших властивості малини, через які цю ягоду варто додати до свого раціону.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини