Головна Новини Бізнес Агро ООН надасть Україні допомогу: що відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

ООН надасть Україні допомогу: що відомо

Українські фермери отримають допомогу від підрозділу ООН та іноземних партнерів

7 липня 2022, 10:05
Поділіться публікацією:

Підрозділ ООН — Продовольча та сільськогосподарська організація надасть Україні фінансову допомогу для фермерів. Про це повідомляють в Міністерстві аграрної політики та продовольства.

ООН надасть Україні допомогу: що відомо

Фото ілюстративне / Pixabay

Для збереження цьогорічного врожаю, та експорту аграрії України отримуватимуть фінансування через проект, який було розпочато Продовольчою та сільськогосподарською організацією ООН на загальну суму 17 млн доларів. Кошти виділить на ці потреби уряд Японії, вже надано кошти Австралією, Бельгією, Центральним фондом реагування на надзвичайні ситуації, Європейським Союзом, Францією, Фондом Луї Дрейфуса, Українським гуманітарним фондом та Бюро гуманітарної допомоги USAID (BHA).

В рамках  проекту будуть відновлювати потужності для зберігання зерна та налагоджувати логістичні ланцюжки від збору зерна до експорту, забезпечувати виробничий потенціал українських фермерів. Це й збільшення потужностей для лабораторних аналізів продукції, надання для дрібних виробників поліетиленових рукавів, модульних контейнерів для зберігання зерна, обладнання для завантаження та розвантаження зерна.

"Українські фермери годують себе, свої громади та ще мільйони людей по всьому світу. Забезпечення можливості для продовження ними виробництва, безпечного зберігання та отримання доступу до альтернативних ринків для продажу своєї продукції має дуже важливе значення для доступу до продовольства, збереження засобів до існування, зміцнення продовольчої безпеки в Україні та забезпечення інших країн, що залежать від імпорту, стабільними та достатніми поставками зерна за прийнятною ціною", – зауважив Рейн Паульсен, директор офісу організації з надзвичайних ситуацій та стійкості.

Заплановано зібрати до 60 мільйонів тонн зерна протягом липня-серпня, ще 30% сховищ заповнені торішнім урожаєм.

Як писав портал, окупанти обстріляли сільськогосподарські склади в Дніпропетровській області.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини