Головна Новини Бізнес Агро Перший врожай бавовника в Україні: скільки вдалося зібрати
commentss НОВИНИ Всі новини

Перший врожай бавовника в Україні: скільки вдалося зібрати

Бавовну використовують для виробництва пороху

23 жовтня 2024, 15:10
Поділіться публікацією:

Тестові плантації бавовника, які були висаджені у восьми фермерських господарствах та науково-дослідній ділянці в Одесі, завершують збір врожаю. Про це повідомляє Міністерство аграрної політики та продовольства України.

Перший врожай бавовника в Україні: скільки вдалося зібрати

Врожай бавовни. Фото Мінагрополітики України

В Україні завершується збір першого врожаю бавовника, висадженого навесні цього року. На цей час тестові плантації були створені в Одесі на восьми фермерських господарствах та на науково-дослідній ділянці Українського інституту експертизи сортів рослин. Площі, на яких вирощували бавовник, варіювалися від 0,2 до 0,5 гектара.

Міністр аграрної політики та продовольства України Віталій Коваль повідомив, що аграрії отримали 110 кг насіння бавовника, яке було посіяно на площі понад 5 гектарів. Зазначено, що до України завезли п'ять сортів цієї культури: два з США, два з Німеччини та один з Туреччини.

Бавовна — це культура, яку використовують для виробництва пороху. У військові часи така сировина для України надважлива. Крім цього, з бавовни також можна виробляти тканину і олію. Наступного року очікуємо збільшення посіву до 30 тисяч га. Для фермерів, які візьмуться за цю справу, Мінагрополітики планує запустити відповідні програми з фінансування, — зазначив Віталій Коваль.

Перший врожай бавовника в Україні: скільки вдалося зібрати - фото 2
Перший врожай бавовника в Україні: скільки вдалося зібрати - фото 3
Перший врожай бавовника в Україні: скільки вдалося зібрати - фото 4
Перший врожай бавовника в Україні: скільки вдалося зібрати - фото 5

Також повідомляється, що у квітні 2024 року Верховна Рада підтримала законопроєкт, що спрощує процес реєстрації бавовника.

Нагадаємо, у вересні українським аграріям було нараховано 25% компенсації за придбану в серпні сільгосптехніку та обладнання вітчизняного виробництва, що в сумі становить 98,5 мільйона гривень. 

Крім того, Міністр аграрної політики та продовольства України Віталій Коваль провів важливі переговори з Федеральним міністром сільського господарства Німеччини Джемом Оздеміром у рамках міжнародної конференції "Хліб миру 2024". Основними темами зустрічі стали підтримка аграрного сектору України та протидія російським атакам на сільське господарство.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини