Головна Новини Бізнес Агро Ринок землі: де можна знайти ділянку для покупки
commentss НОВИНИ Всі новини

Ринок землі: де можна знайти ділянку для покупки

Шукати земельні наділи для покупки українці можуть як на загальних онлайн-майданчиках для оголошень, так і на спеціалізованих сайтах

26 серпня 2021, 12:16
Поділіться публікацією:

Від початку липня в Україні активно працює ринок землі. Активно, тому що попри досить новий підхід в агробізнесі, люди все одно прагнуть продати-купити ділянки, розвиваючи цей напрям. Як інформує "Ліга.нет", придбати земельний наділ зараз можна за допомогою різних онлайн-ресурсів.

Ринок землі: де можна знайти ділянку для покупки

Де купити земельну ділянку в Україні. Фото з відкритих джерел

Варіант №1. Сайти, на яких розміщуються різні оголошення. У цей список можна віднести знайомий багатьом українцям OLX, "Дом.риа" і багато інших. Журналісти "Ліги", які вивчали земельний ринок на предмет подібних пропозицій, стверджують, що вже зараз на продаж виставлено понад 12 тисяч земельних ділянок.

Однак мінус таких майданчиків у тому, що найчастіше фільтр в пошуку не функціонує належним чином. Разом із земельними ділянками із, наприклад, будинком, можуть бути й необхідні нам — так звана "сільгоспземля". Шукати ж доведеться вручну.

До того ж дуже мало продавців надає відразу всю необхідну інформацію — про умови продажу, наявність/відсутність оренди, стан ґрунту тощо.

Варіант №2. Портали, які спеціалізуються суто на пошуку та купівлі землі. Нині українцям пропонують свої послуги сервіси "Доброзем" і KupiPai.

У створенні першого брали участь співзасновник Monobank Дмитро Дубілет і президент асоціації "Український клуб аграрного бізнесу" Алекс Ліссітса. І хоча ще в цьому серпні конкретних пропозицій на самому сайту "Доброзема" не було — ресурс допрацьовується, в наявності є перелік агентів. Ці фахівці зможуть допомогти вибрати земельну ділянку в цікавій для вас області.

Ринок землі: де можна знайти ділянку для покупки - фото 2

Портал KupiPai пропонує користувачеві інтерактивну карту, де можна дізнатися, які земельні ділянки вже пропонують придбати. Цю компанію можна назвати посередником між великими агрохолдингами та безпосередньо інвестором.

Ринок землі: де можна знайти ділянку для покупки - фото 3

"Велика частина ділянок знаходяться у довготривалій оренді, по них прибутковість від оренди знаходиться від 1,8% до 10,7%, більшість — від 4% до 6,5%", — зазначають аналітики.

Ринок землі: де можна знайти ділянку для покупки - фото 4

Важливим моментом є те, що на спеціалізованих майданчиках часто є вся необхідна покупцеві інформація — від ціни й розміру до кадастрового номера та інших дрібниць.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, на яку ціну земельних ділянок в найближчому майбутньому можуть розраховувати українці. Подробиці — в нашому матеріалі.

Також на порталі ви можете дізнатися, що дає Україні запуск так званого Земельного штабу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини