Головна Новини Бізнес Агро Ринок землі в Україні: скільки в середньому просять за гектар
commentss НОВИНИ Всі новини

Ринок землі в Україні: скільки в середньому просять за гектар

Купівля землі — недешеве задоволення, готуйтеся в середньому віддавати понад 30 тисяч гривень за один гектар

30 серпня 2021, 14:08
Поділіться публікацією:

Функціонування ринку землі в Україні стартувало на початку липня нинішнього року. Як повідомляють представники агросфери, особливого ажіотажу в цій площині не спостерігається, проте кількість охочих продати-купити ділянку все одно обчислюється тисячами. Як, за інформацією порталу "АгроТаймз", і вартість одного гектара українського чорнозему.

Ринок землі в Україні: скільки в середньому просять за гектар

В середньому за гектар землі в Україні просять близько 31,5 тисяч гривень. Фото з відкритих джерел

За словами керівника Центру досліджень продовольства і землекористування Олега Нів'євського, зараз в укладанні договорів на придбання землі в Україні спостерігаються певні проблеми. Насамперед тому, що порушуються окремі юридичні вимоги.

Так, наприклад, більша частина укладених угод були проведені завдяки фіксації цін через Реєстр речових прав на нерухоме майно. При цьому, говорить Олег Нів'євський, законом передбачено, що повинна бути безпосередня норма для фіксації вартості земельних ділянок. Таке правило має діяти для всіх укладених на ринку землі угод.

Окремим важливим питанням зараз, на думку експерта, є цінова політика стосовно земельних ділянок. Нів'євський підкреслює, що на сьогодні вартість поки не є максимальною, адже кількість угод не є занадто великою.

Однак приблизну середню вартість ділянкою фахівець усе ж підрахував. За його інформацією, в середньому один гектар української землі обійдеться покупцеві у 31,5 тисячі гривень. Звичайно, від області до області вартість буде коливатися — то нижче, то вище.

При цьому Олег Нів'євський каже, що про середні ціни на землю загалом говорити ще зарано.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, за допомогою яких онлайн-ресурсів можна підшукати й вигідно придбати земельний наділ у нинішній час. Подробиці — в нашому матеріалі.

Також на порталі ви можете дізнатися про те, що важливіша не актуальна вартість земельних ділянок, а її майбутня динаміка. На скільки відсотків буде збільшуватися вартість паю в Україні щорічно, читайте в нашій публікації.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини