Головна Новини Бізнес Агро Ринок землі запрацював: скільки гектарів землі уже продали
commentss НОВИНИ Всі новини

Ринок землі запрацював: скільки гектарів землі уже продали

Українці розкуповують родючі чорноземи

10 серпня 2021, 19:05
Поділіться публікацією:

З 1 липня 2021 року в Україні відкрили ринок землі. За місяць українці активно почали розкуповували земельні угіддя. Про це повідомляють у прес-службі Міністерства аграрної політики та продовольства.

Ринок землі запрацював: скільки гектарів землі уже продали

Продаж землі в Україні, фото з відкритих джерел

На офіційному сайті опублікували інфографіку про стан ринку землі в Україні. За даними Міністерства, станом на 9 серпня вже погоджено Держгеокадастром 4473 заявки від нотаріусів. Декілька заявок ще розглядається. Нотаріуси, що отримали доступ до Держгеокадастру, зможуть оформлювати правочини щодо землі у штатному режимі. 

Також вже укладено 5206 угод на купівлю земель сільськогосподарського призначення. Загальна площа земель, стосовно яких зареєстровано правочини, становить 10 161 гектар землі. Найбільший попит на землі у Полтавській та Харківській областях, найменший — у Чернівецькій та Луганській.

Лідер за кількістю зареєстрованих правочинів — Київська область (725 угод). На другому місці — Полтавська область (559 угод), на третьому — Сумська (464 угоди). Зазначимо, що середня вартість гектара землі складає приблизно дві тисячі доларів. Все ж ласим шматочком залишаються родючі чорноземи на Лівобережній та у Центральній Україні.

У Міністерстві нагадали, що для українців, що бажають придбати землю, діє обмеження у 100 гектарів. Іноземці придбати земельні ділянки не зможуть. Після 2024 року землю дозволять придбати й юридичним особам, що зареєстровані в Україні.

Як повідомляв портал "Коментарі", нардепи розповіли що вони думають про відкриття ринку землі і чого чекають від земельної реформи в країні.

Ринок землі запрацював: скільки гектарів землі уже продали - фото 2



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини