Головна Новини Бізнес Агро Сімейні ферми в Україні: що робить влада, щоб допомогти їм працювати
commentss НОВИНИ Всі новини

Сімейні ферми в Україні: що робить влада, щоб допомогти їм працювати

У теорії в Україні все, що стосується функціонування сімейних ферм, досить просто і зрозуміло, але на практиці ситуація дещо відрізняється

25 березня 2021, 18:19
Поділіться публікацією:

В Україні все популярнішими стають сімейні ферми.

Сімейні ферми в Україні: що робить влада, щоб допомогти їм працювати

Ферма. Фото з відкритих джерел

Наскільки аграрна політика нашої влади враховує інтереси сімейних фермерів, чи є взагалі у нас аграрна політика та як вирішувати проблеми, що накопичилися виданню "Коментарі" розповів радник зі стратегічного розвитку президента Асоціації "Український клуб аграрного бізнесу" (УКАБ), керівник Держпродспоживслужби (2016-2019 рр.) Володимир Лапа.

"Як можна говорити про сталу і прогнозовану аграрну політику на середньострокову перспективу (а без цього в сільському господарстві нічого не зробиш), якщо за останні півтора року двічі змінювалося міністерство, яке за це відповідає?
У теорії рецепт простий – адекватність управлінської структури плюс залучення кваліфікованого персоналу, що має дозволити за кілька років сформувати міцну законодавчу основу для функціонування агросектору, а також адекватно виконувати адміністративні функції. Однак цю теорію не вдалося реалізувати на практиці протягом останніх 30 років", – говорить Лапа.

Щодо сімейних фермерів експерт говорить, що деякі речі вже зроблені. Наприклад, визначений статус, сформовані податкові умови для роботи і навіть передбачені можливості бюджетної компенсації сплати ЄСВ для легалізації зарплат і діяльності загалом.

Також опрацьовуються питання часткового гарантування за кредитами, щоб покращити доступ до фінансових ресурсів, та надання грантів на розвиток. Але поки що дуже складно сказати, що загалом це комплексна, цілісна та ефективна політика, зазначає Лапа.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" писали, як армія качок допомагає тайським фермерам рятувати рисові поля.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини