Головна Новини Бізнес Агро Скандальну справу про затримання СБУ бізнесмена Олега Кияшко розгляне апеляційний суд
commentss НОВИНИ Всі новини

Скандальну справу про затримання СБУ бізнесмена Олега Кияшко розгляне апеляційний суд

У Київському апеляційному суді завтра буде розглядатися апеляція на продовження запобіжного заходу бізнесменові Олега Кияшко

8 грудня 2020, 17:06 comments1225
Поділіться публікацією:

2020 рік для власника і засновника "Агроінвест Холдинг" Олега Кияшка став справжнім випробуванням. У липні його затримали співробітники СБУ, одночасно була організована спроба рейдерського захоплення сільгосппідприємства "Труд-2012" — власності Кияшко, яка входить до складу "Агроінвест Холдингу" і обробляє понад 2 тис. га землі в Кегичівському районі Харківщини.

Скандальну справу про затримання СБУ бізнесмена Олега Кияшко розгляне апеляційний суд

ФОТО: З відкритих джерел

Спочатку юристам компанії вдавалося відбиватися від рейдерів, але в кінці листопада, за один день підприємство "Труд-2012" "раптом" отримало нових власників в особі екс-директора Володимира Басистого та його дружини. На думку керівництва холдингу, за рейдерськими атаками на підприємства стоїть колишній директор Володимир Басистий, а старт рейдерської атаки ініціював співвласник ТОВ "Старобабанське Граніт" Михайло Гончаренко (кримінальне прізвисько Гончарик) раніше неодноразово судимий, три рази відбував покарання в колонії, в цілому був засуджений на 20 років ув'язнення.

Михайло Гончаренко, який нібито має близького родича екс-офіцера СБУ, написав заяву про вимагання у нього власником "Агроінвест Холдинг" $ 11 000, що і стало приводом для затримання Олега Кияшко. 23 липня, о 7 ранку в будинок бізнесмена увірвалися близько 40 співробітників Альфи, затримували навмисно жорстко, пошкодивши зв'язки рук. Дивно, що вже через пару годин закриті матеріали по затриманню Кияшко з'явилися в інтернет, що стало ударом по репутації бізнесмена.

"Агроінвест Холдинг" — одне з найбільших агропідприємств Харківщини, об'єднує п'ять сільгосппідприємств області, тисячі гектарів землі, елеватор і завод з виробництва добрив. У 2019 "Агроінвест Холдинг" заплатив державі 40 млн. гривень податків. Керівництво холдингу вважає абсурдним і безглуздим заяву про вимагання 11 тис. доларів, яке стало лише приводом для спроб забрати успішне, перспективне підприємство.

Увечері, в день затримання бізнесмена, група невідомих в балаклавах, під керівництвом Михайла Гончаренка вторглася на територію "Труд-2012" з метою захоплення підприємства. Спроба захоплення була зірвана юристами і службою безпеки холдингу, але рейдери змогли відвезти навантажені зерном автомобілі. Юристам компанії вдалося виграти суд, який постановив повернути "Труд-2012" незаконно відібране майно. Однак з якихось причин, повноцінний розгляд всієї справи не проводився, що дало можливість продовжувати рейдерські атаки на холдинг Кияшко.

Уже понад чотири місяці Олег Кияшко знаходиться в СІЗО Служби безпеки. В рамках цієї справи затримано ще чотири людини, але, схоже, основна мета цієї справи — власник агропідприємства.

Олег Кияшко шість років присвятив створенню та розвитку "Агроінвест Холдинг", надавав волонтерську допомогу Харківському підрозділу "А", блокпостах в Слов'янську, Троїцькому, Каратун. Для підприємця стало абсолютно несподіваним, що його колишній директор Володимир Басистий і знайомий підприємець увійдуть в змову і за участю співробітників СБУ, атакують успішне підприємство. Олег Кияшко сподівається відстояти в судах свою репутацію і власність та вийти на свободу і добитися покарання винних.






Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

klopkovaoksana

8 грудня 2020, 18:36

CEKC Знaкoмствa - здеcь все девки дaют в пoпу и бepут в pот, бeз дeнeг и oтношeний, все бeсплатнo и анoнимнo! Зaxоди и выбeрай дeвку ----- http://bit.do/sehub


Новини