Головна Новини Бізнес Агро Скільки коштує український борщ: оновлено ціни на овочевий набір
commentss НОВИНИ Всі новини

Скільки коштує український борщ: оновлено ціни на овочевий набір

З 2020 року вартість овочів з «борщового набору» зросла на понад 10%

17 серпня 2021, 15:43 comments1240
Поділіться публікацією:

Вартість продуктів в Україні продовжує збільшуватися з кожним місяцем. Найбільш яскраво це підтверджується інформацією Державної служби статистики, яка проаналізувала вартість овочів, котрі входять в так званий "борщовий набір", передає "Агроньюз".

Скільки коштує український борщ: оновлено ціни на овочевий набір

В Україні зросла вартість "борщового набору" на 10,2%. Фото з відкритих джерел

Згідно з проаналізованими статистичними даними, за минулий рік каструля українського борщу в овочевому еквіваленті (чи то пак без урахування м'ясних продуктів) зросла у ціні на більш ніж 10%.

Ціни "підстрибнули" на більшість овочевих культур. Так, за буряк зараз просять близько 15,12 грн (на майже 50% більше, ніж в аналогічний період 2020 року), за моркву — 17,73 грн (на 22,4% більше), за цибулю — 11,49 грн за кіло. До слова, вартість цибулі теж зросла досить відчутно — майже на 70%.

Найбільше порадувати покупця можуть хіба що ціни на картоплю. У липні минулого року за кілограм цього овочу в середньому просили близько 12,60 грн. У 2021 році статистика стверджує, що вартість злегка впала — на 6,9%. Таким чином, кіло картоплі в середньому по Україні коштувало в липні близько 11,79 грн.

Якщо підраховувати загальну вартість "борщового набору", то в порівнянні з минулим роком улюблену багатьма українцям страву стало готувати дорожче на 10,2%. Якщо ж сюди додати ще й ціни на м'ясо, які також дещо зросли, то загальний відсоток підвищення буде ще більше.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, що в Україні змінилася цінова політика стосовно деяких овочів. Що подорожчало, дізнавайтеся в нашій публікації.

Також на порталі ви можете прочитати про те, які фрукти та овочі входять у так званий "список здоров'я", рекомендований представниками вітчизняного МОЗ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини