Головна Новини Бізнес Агро Сольський прагне подолати негативні наслідки невдалих перемовин ЄС щодо експорту зернових
commentss НОВИНИ Всі новини

Сольський прагне подолати негативні наслідки невдалих перемовин ЄС щодо експорту зернових

Міністр аграрної політики Микола Сольський намагається виправити ситуацію та досягти скасування заборони на експорт зернових у ЄС

9 травня 2023, 15:30
Поділіться публікацією:

Міністр аграрної політики Микола Сольський розповів, що заборона Єврокомісії на ввезення кількох видів української агропродукції в пʼять країн ЄС може бути продовжена, і зараз він та його підлеглі роблять все, щоб уникнути цього та добитися відміни ембарго. Як інформує видання "Коментарі", про це пиш сайт "Дело.юа", цитуючи міністра.

Сольський прагне подолати негативні наслідки невдалих перемовин ЄС щодо експорту зернових

Микола Сольський. Фото: з відкритих джерел

"Заборонено експорт в п’ять країн, які є прикордонні з Україною, і Болгарія, яка недалеко від кордону. Це приблизно десь 20% від експорту зернових, які йшли в ЄС наземним шляхом. Заборона діє до 5 червня. Разом із тим ми чуємо від цих країн, що вони хочуть продовження. Тож ми проводимо роботу, щоб мінімізувати цю ситуацію. Тому що, очевидно, нам таке рішення не подобається і ми його стараємося змінити", — пояснив Сольський.

За його словами, у Мінагрополітики розуміють, що це країни-партнери України. Тому відбуваються багато непублічних розмов – міністр сподівається, що вони дадуть результат.

ЗМІ звертає увагу, що таким чином Микола Сольський намагається впоратися з наслідками від невдалих переговорів українського уряду з європейськими партнерами, про що повідомляли ЗМІ.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про провальні перемовини Шмигаля з представниками Польщі та інших країн Євросоюзу. В результаті зусилля прем’єра призвели до того, що сусіди України не тільки відмовилися знімати заборону на експорт української агропродукції, а ще й планують подовжити її.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини