Головна Новини Бізнес Агро Стало відомо, коли в Україні подешевшає цукор
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, коли в Україні подешевшає цукор

Експерт озвучив прогноз

29 березня 2021, 06:00 comments2784
Поділіться публікацією:

В Україні може знизитися ціна на цукор в червні 2021 року. Такий прогноз для видання "Коментарі" озвучив голова Національної Ради економічного розвитку і Української асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.

Стало відомо, коли в Україні подешевшає цукор

Фото з відкритих джерел

За словами експерта, цукор може подешевшати, коли почнеться сезон консервації.

"Запаси цукру в нас були суттєві, але два роки поспіль скорочуються на тлі поганих урожаїв буряка та цукрової тростини. Але повинен підійти імпорт, й у досить великому обсязі. Тож до червня цукор може впасти в ціні на 4-5 грн", — прогнозує Олексій Дорошенко.

Нагадаємо, експерт спрогнозував, що на овочі та фрукти до червня українцям не варто очікувати зниження цін. Оскільки тут частково позначається і сезонний фактор.

Однак, за прогнозами Дорошенка, ймовірно знизяться ціни на яйця, як і на всю групу молочних продуктів. І це так само пов'язане з сезонністю.

Тоді як на інші продукти, повідомив експерт, до середини квітня зниження цін в Україні чекати не доводиться.

Як раніше повідомлялося, на Україну накочує одне подорожчання за іншим. Злетіли ціни на продукти, зростають тарифи — і це все на тлі зростання безробіття і локдаунів. "Коментарі" дізналися в експертів, чому відбувається подорожчання — та чи буде воно тривати.

Крім того, закінчується опалювальний сезон, а значить втрачають силу введені урядом обмеження ціни на газ. Так, до кінця березня в Україні діє фіксований газовий тариф для населення — 6,99 грн за 1 куб м газу. Експерти спрогнозували, як може змінитися ціна на газ з квітня.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини