Головна Новини Бізнес Агро Стало відомо, на які овочі та фрукти злетіли ціни в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Ексклюзив Стало відомо, на які овочі та фрукти злетіли ціни в Україні

Експерт пояснив, чому влітку ціни на овочі та фрукти постійно змінюються

6 серпня 2020, 18:57 comments1320
Поділіться публікацією:

В Україні найбільше подорожчали кавун, диня і персик. Такі дані повідомив "Коментарям" економіст інвестиційного центру Продовольчої і сільськогосподарської організації ООН (FAO) Андрій Ярмак.

Стало відомо, на які овочі та фрукти злетіли ціни в Україні

За його словами, в порівнянні з минулим роком найбільші відхилення зараз в цінах на кавун — в три рази дорожче, диню і персик — в два рази дорожче. Крім того, яблуко виросло в ціні на 80-90% за інерцією з минулого сезону. А ось банан — дешевше на 20%. З овочів сильно подешевшала цибуля — більш, ніж у півтора рази. А також впали в ціні картопля, капуста і буряк. Але трохи дорожче поки залишається морква. Тоді як томати і огірки теж майже в два рази дорожче, хоча ще недавно помідори були сильно дешевшими за торішні.

Слід додати, що мова йде про оптові ціни, оскільки роздрібні аналізувати нерозумно: один і той же товар в одному місті, в залежності від місця реалізації, може продаватися з різницею в ціні в два рази. Експерт пояснив, що в літній період постійно спостерігаються різкі коливання оптових цін, що залежать від погоди, початку і закінчення оборотів в теплицях та інших чинників.

Як повідомлялося раніше, "Коментарі" назвали найбільші продуктові рітейлери в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини