Головна Новини Бізнес Агро Стало відомо, що буде з цінами на соняшникову олію
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, що буде з цінами на соняшникову олію

Першочерговий вплив на ціни соняшникової олії надають: обсяг виробництва, попит і ціни на інші масла

26 березня 2021, 14:17
Поділіться публікацією:

Завдяки Китаю в період жовтень-листопад-грудень 2020 року ціни на соняшникову олію почали свій рух нагору, і країна також досягла успіху в закупівлях на період відвантаження жовтень-листопад-грудень 2021 року. Такою думкою з Latifundist.com поділився генеральний директор компанії Sunvin Group Сандіп Баджоріа (Sandeep Bajoria).

Стало відомо, що буде з цінами на соняшникову олію

Стало відомо, що буде з цінами на соняшникову олію - фото з відкритих джерел

За словами експерта, Китай — один з найвпливовіших гравців на ринку сировини. За останні три роки ця країна стала купувати значно більше соняшникової олії і шроту. Тому Індія, найбільший імпортер, позбулася сили впливати на утворення вартості на ринку.

На думку Сандіпа Баджоріа, відвантаження соняшникової олії з Чорноморського регіону буде набагато нижче і скоротиться приблизно на 2 млн т, ніж в 2020/21 виробничому сезоні. Фахівець відзначає, що першочерговий вплив на ціни соняшникової олії справляють: обсяг виробництва, попит і ціни на іншу олію, такі як соєва, рапсова, пальмова.

Нагадаємо, що на Україну накочує одне подорожчання за іншим. Злетіли ціни на продукти, зростають тарифи — і це все на тлі зростання безробіття і локдаунів. "Коментарі" дізналися у експертів, чому відбувається подорожчання — і чи буде воно тривати. Експерти стверджують, що ціни будуть підніматися на все. Навіть соняшникова олія, одним з провідних експортерів якої є Україна, дорожчає стрімко. Біда в тому, що немає державної політики на внутрішньому ринку. Свого часу наші "великі реформатори скасували інспекції за цінами, заявивши, що ринок "все вирішить ". Він і порішав — все за кордон, для внутрішнього споживання залишається мало.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини