Головна Новини Бізнес Агро Стало відомо, скільки гектарів озимих культур засіяли українські аграрії
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, скільки гектарів озимих культур засіяли українські аграрії

Українські аграрії засіяли майже 5 мільйонів гектарів озимих культур

сьогодні, 14:09
Поділіться публікацією:

Попри складні умови війни та економічні виклики, аграрії України продовжують активно працювати, забезпечуючи майбутній врожай озимих культур. Завдяки їхній праці вже засіяно значну частину площ, що забезпечить продовольчу стабільність у країні. Озимі культури є важливим елементом аграрного сектору, який відіграє ключову роль в економіці.

Стало відомо, скільки гектарів озимих культур засіяли українські аграрії

Посів озимих зернових. Фото з відкритих джерел

На сьогодні українські аграрії засіяли 4,75 млн га озимих культур, зокрема 3,7 млн га озимих зернових та 1 млн га озимого ріпаку. Найбільше засіяно озимої пшениці — 3,3 млн га, озимого ячменю — 331,7 тис. га, а озиме жито займає 51,6 тис. га. Озимий ріпак також показав значні обсяги — 1 млн га.

Серед регіонів лідерами у сівбі озимих зернових стали Полтавська область (224,5 тис. га), Тернопільська (176 тис. га) та Хмельницька (213,2 тис. га). У 11 областях вже завершено сівбу озимого ріпаку.

Нагадаємо, у вересні українським аграріям було нараховано 25% компенсації за придбану в серпні сільгосптехніку та обладнання вітчизняного виробництва, що в сумі становить 98,5 мільйона гривень. 

Крім того, Міністр аграрної політики та продовольства України Віталій Коваль провів важливі переговори з Федеральним міністром сільського господарства Німеччини Джемом Оздеміром у рамках міжнародної конференції "Хліб миру 2024". Основними темами зустрічі стали підтримка аграрного сектору України та протидія російським атакам на сільське господарство.

Також “Коментарі” писали, що  в Україні було укладено перший контракт на розмінування сільськогосподарських земель в рамках державної програми. Про це повідомила Юлія Свириденко, Перший віцепрем'єр-міністр та Міністр економіки України, під час четвертого засідання Секторальної робочої групи з питань протимінної діяльності. Центр гуманітарного розмінування підписав угоду з переможцем аукціону — оператором протимінної діяльності "Українські сервіси розмінування". Цей оператор розміновуватиме площу в 86 гектарів у Шевченківській громаді Миколаївської області.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини