Головна Новини Бізнес Агро Україна та Катар домовилися про співпрацю у сфері сільського господарства: що зміниться для нашої країни
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна та Катар домовилися про співпрацю у сфері сільського господарства: що зміниться для нашої країни

Аналітик УКАБ Світлана Литвин розповіла, що, скоріше за все, експортуватиме Україна до Катару

13 квітня 2021, 20:34
Поділіться публікацією:

Під час візиту української делегації до Катару, серед інших, був підписаний Меморандум про взаєморозуміння між Міністерством розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України та Міністерством муніципалітетів і навколишнього середовища Держави Катар щодо співпраці в галузі сільського господарства та безпеки харчових продуктів. Чим цікавий Катар для вітчизняного агропромислового комплексу, а також, чим аграрна галузь України цікава Катару виданню "Коментарі" розповіла аналітик Асоціації Український клуб аграрного бізнесу (УКАБ) Світлана Литвин.

Україна та Катар домовилися про співпрацю у сфері сільського господарства: що зміниться для нашої країни

Україна та Катар домовилися про співпрацю у сфері сільського господарства

На думку експерта, Катар має дуже слабо розвинене сільське господарство і самостійно може забезпечувати не більше 10% потреб країни в харчові продукти. Відповідно, решта продовольства імпортується. Тому підписаний Меморандум стосовно співробітництва у галузі сільського господарства між Катаром та Україною варто розглядати як укріплення позицій українських товаровиробників на даному ринку збуту.

"У 2020 році співпраця України з Катаром стосувалися постачання таких видів продукції як ячмінь (28% загального експорту Катаром), пшениця (22%), курятина (1%), кукурудза (3%), яйця курячі (13%) та соняшникова олія (78%). Це найсильніші експортні позиції України і можна розраховувати на збільшення їх поставок в дану країну. Особливо це стосується таких видів продукції, як м'ясо птиці та яйця курячі, де український товаровиробник має потенціал для нарощування обсягів виробництва та поки що недостатньо представлений в Катарі", – зазначає Світлана Литвин.

Нагадаємо, під час офіційного візиту президента України Володимира Зеленського до Катару, було підписано 13 двосторонніх документів, а також два комерційних контракти. Серед проектів — спільні інвестиції в розвідку видобутку газу в Україні, поставки зрідженого газу з Катару. Експерти оцінили для видання "Коментарі", наскільки реалістичні україно-катарські енергетичні проекти.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини