Головна Новини Бізнес Агро Українським аграріям можуть дозволити вирощувати канабіс
commentss НОВИНИ Всі новини

Українським аграріям можуть дозволити вирощувати канабіс

Щоправда, мова йде про використання рослини виключно для медичних цілей

10 червня 2021, 11:06
Поділіться публікацією:

Українським аграріям дадуть "зелене світло" для вирощування медичного канабісу. Дозвіл можуть надати вже найближчим часом. Про це розповів голова підкомітету Комітету ВРУ з питань фінансів, податкової та митної політики Мар’ян Заблоцький, виступаючи спікером на IV Агрополітичному форумі в рамках 33-ї Міжнародної агропромислової виставки "AGRO 2021".

Українським аграріям можуть дозволити вирощувати канабіс

Аграрії зможуть вирощувати канабіс. Фото: unsplash.com

Він уточнив, що аграрії зможуть вирощувати рослину лише у закритих приміщеннях і тільки для медичних цілей.  Також буде дозволений медичний канабіс, що містить канабідіол.

За словами Заблоцького, канабідіол є добавкою, що додається до багатьох продуктів, та приносить великі прибутки аграріям в інших країнах.  


Що відомо про легалізацію канабісу в Україні

Видання "Коментарі" писало про те, що в Україні дозволили використання деяких лікарських засобів на основі канабіноїдів, але для медичних цілей. Це підтверджується відповідною постановою Кабміну від 7 квітня 2021 року.

Згідно із документом, до списку контрольованих внесли препарати Дронабінол, ще Набілон та Набіксімолс. Проте, на думку експертів, повної легалізації медичної марихуани поки не відбулося. Мало того, вони переконані, що цього не станеться ще впродовж довгого часу. Навіть нинішня постанова КМУ викликала чимало критики.

Зокрема голова благодійної організації "100% Життя" Дмитро Шерембей заявляв, що МОЗ тією постановою підтримало двох виробників синтетичного канабісу, замість того, щоб надати можливість усім пацієнтам лікуватися ліками на основі справжнього медичного канабісу. До того ж такі препарати коштували б дешевше, переконаний Шерембей. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://kurkul.com/news
comments

Обговорення


Новини