Головна Новини Бізнес Агро В Україні масово продають фальсифікат масла: іноді додають антибіотики
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні масово продають фальсифікат масла: іноді додають антибіотики

Найчастіше продукцію підробляють за допомогою відхідних жирів тваринного походження

15 грудня 2021, 09:58
Поділіться публікацією:

На різних сегментах ринку України кількість підробленої продукції варіюється від 20 до 80%. При чому фальсифіковане масло продають не лише на вагу, а й у великих українських супермаркетах та магазинах. За даними Держпродспоживслужби, така продукція навіть потрапляє до шкільних їдалень. Про це пише видання OBOZREVATEL.

В Україні масово продають фальсифікат масла: іноді додають антибіотики

В Україні масово продають фальсифікат масла - фото з відкритих джерел

Голова центру експертиз "Тест" Валентин Безрукий пояснює, що вершкове масло-фальсифікат визначити нелегко. Тим більше якщо рівень рослинних жирів у ньому менше 10%. Таке не завжди підвладне навіть професіоналам.

У виданні наголошують, що цього року продукція багатьох популярних виробників в Україні не змогла пройти перевірки Держпродспоживслужби. Йдеться про "Богодухівський молзавод", "Білоцерківську агропромислову групу", фірму "Люстдорф" та інші. У їхньому маслі знайшли рослинні жири.

Голова правління "Споживча довіра" Олена Куликова зазначає, що фальсифікувати вершкове масло якісними жирами нерентабельно, тому продукцію підробляють за допомогою відхідних жирів тваринного походження.

"Це все переробляється, і вже ці нові жири, які створює наша промисловість, потрапляють до масла", — зазначає фахівець.

Іноді в молочці, зокрема й маслі, можна зустріти антибіотики. Це може призвести до вироблення чутливості до препарату — потім, коли людині необхідно буде приймати антибіотик для лікування, він може не справити потрібного ефекту. 

Раніше у матеріалі видання "Коментарі" повідомлялося, що перед новорічними та різдвяними святами недобросовісні продавці намагаються обманювати довірливих громадян. Найбільш поширеною напередодні Нового року є підроблена червона ікра, а також фальсифікований алкоголь.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини