Головна Новини Бізнес Агро В Україні можуть змінитися ціни на цукор: подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні можуть змінитися ціни на цукор: подробиці

Вітчизняним виробникам цукру тимчасово не вистачає сировини, видобутої в Україні

8 квітня 2021, 16:02
Поділіться публікацією:

Незабаром український ринок може порадувати більшість ласунів. Через дозвіл на ввезення імпортної сировини в країні, ймовірно, знизиться або хоча б набуде стабільного значення вартість цукру. Про це повідомляють представники Мінекономіки.

В Україні можуть змінитися ціни на цукор: подробиці

Цукор в Україні може подешевшати. Фото з відкритих джерел

У 2020 році бізнесменам, які займаються виробництвом сировини для цукрової сфери в Україні, довелося непросто. Через тривалу відсутність необхідної норми опадів багато фермерів, які вирощують цукровий буряк, зазнали збитків. Цей момент вплинув на виробництво вже у 2021 році, коли вітчизняним виробникам почало не вистачати основи, з якої можна робити цукор.

Як заявляють представники Міністерства економіки, уряд ще в березні погодив видачу ліцензій на закупівлю імпортного цукру-сирцю. Тоді йшлося про 120 тисяч тонн. Нині ж існує можливість того, що компанії, які співпрацюють з Україною, отримають дозвіл на ввезення ще 50 тисяч тонн цієї продукції з-за кордону.

Подібний крок допоможе налагодити роботу більшості переробних підприємств і трохи знизити ціни для роздрібних споживачів. За словами заступника керівника Мінекономіки Тараса Висоцького, наразі вартість кілограма цукру в середньому становить трохи більш як 24 гривні. Залучення ж іноземної сировини допоможе зменшити цю суму на кілька гривень.

Часовими рамками стабілізації "цукрових" цін Висоцький називає кілька найближчих тижнів.

Нагадаємо, що схожий прогноз спеціально для видання "Коментарі" робив керівник Нацради економічного розвитку Олексій Дорошенко. У нашому матеріалі ви можете дізнатися, про які терміни зниження ціни на цукор говорив експерт.

Ймовірно, вас також зацікавить інформація про те, які замінники цукру можна використовувати для забезпечення звичного раціону.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини