В Україні рекордно змінилася ціна яблук: яка вартість зараз

Відпускна вартість фрукта в країні в середньому знизилася на 35%, ніж в аналогічний період 2020 року

В Україні впала ціна на яблука. Вартість популярного плода досягла рекордного значення за останні три роки. Про це повідомляє ТСН, посилаючись на видання kurkul.com.

Вартість практично на всі сорти яблук українські садівники знизили до 5 гривень за кілограм. Ця ціна є на 37% дешевшою, ніж на початку місяця.

Крім того, роздрібні мережі й оптові компанії звели до мінімуму закупівлю плодів у місцевих виробників у зв'язку з низькою реалізацією яблук у роздріб.

Зазначається, що станом на сьогодні відпускна вартість фрукта в країні в середньому знизилася на 35%, ніж в аналогічний період 2020 року, а також є найнижчою за минулі три роки. Низька ціна на яблука зазначалася у 2018 році - в той період в Україні зібрали найбільший урожай плодів.

Раніше в матеріалі інтернет-видання "Коментарі" повідомлялося, що українців чекає подорожчання деяких продуктів харчування. Зокрема, за даними аналітиків, вже до Нового року можуть злетіти в ціні тепличні овочі: помідори, перець і огірки. Вартість тепличних овочів уже зараз швидко зростає. Тому фахівці аграрної галузі не виключають, що вже до 2022-го року ціна на тепличні овочі оновить історичний рекорд. Своєю чергою аналітики виділяють кілька причин подорожчання. Зокрема, зростання вартості пов'язують із подорожчанням енергоносіїв і природного газу, добрив і засобів захисту рослин, витрат на робочу силу.

Крім того, в країні зросли ціни на буряк. З початку жовтня вартість популярного овоча зросла на 16%. Насамперед на підвищення вартості овоча вплинуло помітне зростання темпів збуту.